Doporučujeme

Praxe ve 20leté jedlé přírodní zahradě s permakulturními prvky
Principy permakultury a přírodních zahrad v praxi - zúrodňování půdy, rostlinná patra, multifunkční rostliny, jam čínský, podsazování dřevin... Komentovaná prohlídka přírodní zahrady se zaměřením na jedlé trvalky a méně známé plodící keře.

Osobní produktivita
Máte pocit, že nestíháte to podstatné? Dny vám protékají mezi prsty, úkoly se hromadí a soustředění se vytrácí? Jak najít čas na to nejdůležitější a zároveň mít dost energie nejen v práci, ale i v životě?

Základy italské kuchyně s Lupem: PIZZA
Italskou kuchyni, i když její základy jsou docela jasné a jednoduché, často cizinci zbytečně komplikují a výsledky jsou pak minimálně srandovní... alespoň z pohledu Itala.

Etiketa u stolu
Zážitková večeře pro dospělé v Praze nebo v Brně. Získejte neochvějnou jistotu při setkání s cizími lidmi. Naplňte své blízké hrdostí, jak zvládáte své chování u stolu...

Volný termín je 18. 5.
Kváskový chléb poctivě a s láskou
Daruješ-li člověku krajíc chleba, nakrmíš ho na jeden den, naučíš-li ho chleba péct, dáš mu jídlo na celý život. Zážitkový kurz s jasným cílem.

Nauč se makronky
Tajemství skvělých makronek existuje a já tak trochu rebelsky tvrdím, že makronky nejsou až tak velká věda. :-)

Kváskový chléb v pečící míse
Cíl kurz je jasný - naučit se kváskový chléb v pečicí míse a obojí si odnést domů.

Kurz vaření pro začátečníky
Začínáte vařit, ale chybí Vám úplné základy? Nejste si jistí, jak vypadá správné těsto, kolik je "trošku soli", jak vypadá cibulka do sklovata, jak udělat plátek masa šťavnatý a přesto dost opečený? Vše se naučíme.

Upeč si svůj dort a vánočku aneb vše se dá naučit
Upeč si svůj dort a VÁNOČKU ANEB VŠE SE DÁ NAUČIT. Netradiční pečení sladkých dobrot (dortu a vánočky). Hodně lidí hledá v pečení nějaké složitosti a přitom je to tak jednoduché.

Kváskový chléb poctivě a s láskou
Daruješ-li člověku krajíc chleba, nakrmíš ho na jeden den, naučíš-li ho chleba péct, dáš mu jídlo na celý život. Zážitkový kurz s jasným cílem.

Kurz makronek francouzskou metodou
Zvu Vás na kurz pečení makronek francouzskou metodou (bez cukrového rozvaru). Populární makronky asi netřeba představovat. Většina začátečníků však potřebuje pár rad, jak na ně. A to Vám právě zde nabízím.

Čajová revoluce
Čajová revoluce je změna přístupu k čajům: z pasivního kupujícího se stane aktivní experimentátor. Příprava čaje je pak uměleckým zážitkem, hrou s barvami, vůněmi a chutěmi.

Základy italské kuchyně s Lupem: PIZZA
Italskou kuchyni, i když její základy jsou docela jasné a jednoduché, často cizinci zbytečně komplikují a výsledky jsou pak minimálně srandovní... alespoň z pohledu Itala.

Technika latte art
Chcete znát tajemství techniky latte art, díky které vám baristé nakreslí do cappuccina obrázek medvídka, srdíčko nebo tulipán? Naučte se, jak správně našlehat mikropěnu a zdobit mléčné nápoje i na vašem přístroji doma.

Čajování - degustace a lekce přípravy kvalitních čajů
Ochutnávka celým čajovým spektrem. Zábavné a praktické návody, jak čaje připravit, jak si je vychutnat a jak se jimi šikovně omámit. Od nakopnutí přes uzemnění.