Koktejly jsou věčné

Alex Mikšovic

Poprvé jsem zatřásl šejkrem v roce1967 v restauraci III. cenové skupiny u přehrady na Souši v Jizerských horách. Kariéru jsem uzavřel v roce 2002 jako šéfbarman Více o lektorovi »

Alex Mikšovic

Poprvé jsem zatřásl šejkrem v roce1967 v restauraci III. cenové skupiny u přehrady na Souši v Jizerských horách. Kariéru jsem uzavřel v roce 2002 jako šéfbarman Více o lektorovi »

Bugsy´s Bar, Praha 1, Kostečná 1, Praha (mapa)

Přihlášení účastníci

Nech nám na sebe email

Dáme ti vědět, když lektor vypíše další nové termíny.

Kurz již navštívilo 232 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Cocktailians!

Jsem po rekonstrukci pravého kolene zpět a osmadvacátého června jsem zahájil jedenáctý rok spolupráce s Naucmese.cz. K tomu pár informací.

Kurs KOKTEJLY JSOU VĚČNÉ bude pokračovat v nezměněném formátu. Funguje, tak proč ho měnit.

Nová dekáda je ale příležitostí nabídnout novinku, jež vychází z přání účastníků, kteří se mých kursů zúčastnili před vámi; konečně – a že mi to trvalo - jsem se odhodlal připravit cosi jako pokračovací taneční, kurs KOKTEJLY JSOU VĚČNÉ II.

Naučím vás v něm pracovat s šejkrem, jemuž říkáme boston, užijete si rolling, metodu, jež přeléváním provzdušňuje koktejl, layering, jímž se propracujete k minikoktejlům složeným z několika vrstev přísad, které si promícháte až ve svých ústech, muddling, jímž obohacujeme koktejl o vůně a příchutě získané drcením bylin a koření nebo mačkáním např. čerstvého ovoce. Dojde i na pár pohledných triků, především tzv. flambování koktejlu silicemi citrusů, aromatizaci sklenky difuzérem či úpravu krusty (okraje sklenky opatřeného solí či kombinací koření).

Absolvování základního kursu Koktejly jsou věčné není podmínkou účasti ve dvojce, ale není, jak se říká, od věci.

Kurs KOKTEJLY JSOU VĚČNÉ II. vypíšu poprvé na některou říjnovou sobotu. Pokud vás kurs zajímá, ohlídejte si termín.

Alex, srpen 2025

**********

Kurs přípravy koktejlů

Tříhodinový kurs Koktejly jsou věčné, který se poprvé uskutečnil 27. června 2015, vás naučí:

  • POUŽÍT  tři základní metody výroby míšených nápojů
  • NAMÍCHAT koktejl podle zvolené receptury

Kurs se koná zpravidla jednou za měsíc v baru BUGSY´s, Praha 1, Kostečná 1 od 10 do 13 hodin pro minimálně 3 a maximálně 6 účastníků.

Cena kursu je 800,- Kč. Zahrnuje výrobu (a konzumaci:-) 4 koktejlů z prémiových surovin.

Kurs vede Alex Mikšovic, který ukončil čtyřicetiletou kariéru v roce 2002 jako první šéfbarman Bebop Baru hotelu Radisson SAS Praha. V dubnu 2023 vyšla pro zájemce o míšené nápoje v nakladatelství GRADA jeho knížka Jeden koktejl nestačí.

koktejly-banner.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.