Koktejly jsou věčné

Alexander Mikšovic
Pracoval jsem jako barman čtyřicet let. Za barovým pultem jsem působil jako konzervativní klasik: žádné infuze kopřiv ve vodce a uschlé větvičky rozmarýnu v gin Více o lektorovi »

Kurz již navštívilo 131 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Kurs výroby míšených nápojů pro amatéry.
„Kdokoliv může dělat dobré koktejly. Umění míchání nápojů není přísně a žárlivě střeženým tajemstvím. Ani schopností získanou lety svědomitého úsilí. Lze se mu naučit prakticky přes noc.“
Těmito slovy začíná kniha Davida Augusta Emburyho, newyorského právníka a uznávaného znalce koktejlové kultury, která vyšla poprvé v roce 1948. Poskytují naději, že tříhodinový tréninkový program KOKTEJLY JSOU VĚČNÉ, který se poprvé uskutečnil 27. června 2015, dosáhne i letos svých cílů.
Kurs se koná za barovým pultem nejpřednějšího českého baru BUGSY´s, Praha 1, Kostečná 1, od 10 do 13 hodin vždy pro minimálně 3 a maximálně 5 účastníků.
Po absolvování tohoto programu budete schopni:
- POUŽÍT základní metody výroby míšených nápojů (míchací sklenici, šejkr a přímo sklenku)
- ROZHODNOUT, kterou metodu použít při aplikaci vylosované receptury
- POSOUDIT výkon profesionálního barmana a baru
Cena kursu je 800,- Kč. Zahrnuje tříhodinovou výuku ve skupině a výrobu a konzumaci 4 koktejlů z prémiových surovin.
KURS NENÍ URČEN PRO PROFESIONÁLY!
Lektorem kursu je Alex Mikšovic, který ukončil svou čtyřicetiletou kariéru v roce 2002 jako šéfbarman Bebop Baru hotelu Radisson SAS Alcron Praha. V současné době vede rubriku BAR v českém vydání měsíčníku Playboy a přispívá do odborných gastronomických časopisů.
Víš, že Alexander vede také tyto kurzy?
- Jeden koktejl nestačí - 25. 3. 2023
Další zajímavé kurzy

Jak připravit kurz na Naučmese.cz

Jak na osobní finance

Superčlověk

Jak na pojištění

Velký balíček jógy online pro potřeby ženy: Jóga pro sebelásku
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne

Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Brno ,

Najděte svůj osobitý styl (a už ho neztraťte)
Praha ,

Improdílny - Otevřené tréninky improvizace
Brno ,

Přednášení, čtení, interpretace textu aneb Proč si herci tak dobře pamatují množství textů
Praha ,

Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Skvěle koncipovaný kurz nabízející základní vhled do problematiky. Rozhodně skvělý začátek cesty milovníka koktejlů a všech budoucích amatérských barmanů.
Krásné prostřední, prvotřídní suroviny. Není co vytknout.
Velmi kvalitny, krasne vyuzity cas. Zrozumitelny a plny moznosti skusat si drinky.
Úžasný zážitek, chci to ještě jednou!
Skvělá zkušenost a zážitek
Nejdřív bylo zvláštní být v baru už v deset ráno a místo mě standardní posnídaňové svačinky ve formě jablka do sebe klopit o pár desítek minut první margaritu, ale o další hodinu později s daiquiri v ruce mi už v hlavě šrotovalo, proč bych si to vlastně nemohla dělat i k snídani pravidelně :))
Kurz byl 12 hvězdiček z 10, topka Naučmese. A to už to píšu jako střízlivá.
Doporučuju všem, každý si tam něco najde.
Nejlepší kurz který jsem absolvoval. byl jsem za posledních pár měsíců na pár kurzech ale tenhle všechny strčil do kapsy.
Sranda, krásné prostředí, hezké vyprávění a všechny drinky které jsme dělali jsme si vypili.
Předešlé kurzy kterých jsem se účastnil byly spíš takové zážitkové. člověk se podíval jak tam profesionální kuchař uvařil, nařezal mrkev a tot vše. V tomto kurzu jsem dělal uplně, uplně všechno a jsem si jist, že vlastně všechny ty drinky dokážu namíchat znovu.
Skvělé zasvěcení do světa koktejlů, děkuji!
Nečekala jsem nic a dostala jsem strašně moc. Rozhodně kurz s Alexem doporučuji všemi deseti, bylo to velmi příjemné dopoledne plné smíchu, informací a kvalitní výuky v krásném prostředí.
Kurz má opravdu skvělý koncept. Jeden kurz na drinky jsem už zažila a nutno podotknout, že tenhle byl o mnohem lepší a praktičtější. Zároveň se díky Alexovi člověk celou dobu příjemně baví. Můžu doporučit!
Kurz Koktejly jsou věčné je skvělý způsob, jak se naučit základ míchání pod vedením šarmantního profíka Alexe. Skupinka maximálně 5 lidí je skvělá individuálním přístupem. Prostor Bugsy´s baru je parádní místo pro takový zážitek. Děkuji, moc jsem si kurz užila.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětchtěla bych koupit barmanský kurz pro manžela k Vánocům a také pro našich pár přátel. Bylo by možné, abychom na kurzu byli pouze my? Bylo by nás 6.
Děkuji,
Jarešová Nikola
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětna kurzu 17.9.2022 jsou volná dvě místa - my jsme 3. Dalo by se nějak vmáčknout, nebo musíme počkat na jiný termín? děkuji a hezký den Jana
@Jana M. Hezký den, Jano,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětprima, tak na základě Alexovy zprávy jsem u termínu navýšila kapacitu o jedno místo. Můžete tedy nyní vytvořit klidně hromadnou přihlášku pro tři, budeme rádi. :-)
Mějte se krásně a užijte si kurz,
za tým Naučmese
Nela Ševčíková
@Jana M. Ahoj, Jano!
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětNadšené cocktailians nelze odradit od koktejlů formalitami a lektorskou zaťatostí.
Samozřejmě se přihlaste tři, kurs se trošičku protáhne, ale to se stává skoro vždycky, tak jsem na to zvyklý.
Budu se na vás těšit.
Alex
Pěkný den, prokoučovala jsem včasné přihlášení. Kdyby úplně náhodou někdo vypadl, budu ráda když mi dáte vědět. Díky,
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětPetra
@Maru Adamcová Ahoj Maru, díky! Jsem tam a těším se! :-)
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětPetra
@Petra Větrovská Ahoj Petro,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětpřesvědčila jsem Alexe, aby termín 11.12. vypsal už teď a rovnou jsem se na něj přihlásila i já :)
Tak pokud by ti vyhovoval, budeme rádi, když se přidáš.
Hezký den,
za tým Naucmese.cz
Maru Adamcová
@Petra Větrovská Ahoj, Petro!
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětPovedu Tvůj zájem v patrnosti. Stát se může všechno.
Pokud ale nikdo nerezignuje, nezbude než si ohlídat další termín.
Zatím se - nezávazně - obírám myšlenkou vypsat ještě sobotu 11. prosince. Ale nejsem si jist že 14 dní před Vánoci je to dobrý nápad. Leda že by se našlo pár dalších, kteří "prokoučovali termín", jak píšeš.
Každopádně v lednu pokračujeme, termín bude včas vypsán.
Měj se hezky a díky za zájem. Koktejly jsou tak trochu součást mého života, tak mne zájem vždycky potěší.
Alex