Upečte si svůj cheesecake!

5rp1zokmykb-img-0464.jpg

Lucie Šitinová (Navrátilová)

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím se tedy do kurzů, kde budu moct poznat stejně zapálené lidi a Více o lektorovi »

5rp1zokmykb-img-0464.jpg

Lucie Šitinová (Navrátilová)

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím se tedy do kurzů, kde budu moct poznat stejně zapálené lidi a Více o lektorovi »

3o0wldtnowdpax8-sta-11.jpg
Praha 4 - Podolí (dostanete po přihlášení), Praha (mapa)

Kurz je individuální

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Poznámka k termínu

Volné termíny cca do konce září, pak pravděpodobně až po novém roce (těhotenství).

Cheesecake je můj "signature dish" - věc, kterou peču úplně nejraději. Udělala jsem jimi radost na mnoha narozeninových oslavách a svatbách a dokonce i kolegové z NY, kolébky toho newyorkského cheesecaku, mi řekli, že je ten můj nejlepší, jaký kdy jedli. Přitom to není nic složitého, chce to kvalitní suroviny a jen trochu času, samotný postup je snadný.

Cheesecake se dá dělat "pečený" nebo "nepečený", ten druhý je ale vlastně falešný, protože aby získal správnou konzistenci, musí se do něj dát želatina nebo jiný ztužovač, který tam ale tradičně nepatří. Takže my se zaměříme na ten pečený. 

Co mám na výběr?

Budete mít na výběr z několika variant, různé ovocné podle sezóny (např. borůvky, jahody, maliny), klasický citronový nebo limetkový, slaný karamel nebo arašídové máslo. Dejte mi prosím vědět v přihlášce, o který máte zájem, ať stihnu zajistit suroviny. Stejně tak pokud máte nějaké jiné přání na příchuť - třeba se nám jej podaří splnit.

Korpus cheesecaku se také dá udělat v několika variantách: klasická, bezlepková a nízkosacharidová - i tady mi prosím dejte vědět svůj výběr. Dokážeme udělat i variantu bez laktózy, ač chuť nebude stoprocentní (bohužel není tak velká volba v surovinách).

Jak to bude probíhat?

V první hodině se budeme věnovat teorii a samotné přípravě dortu, druhá hodina se věnuje pečení a mezitím si připravíme polevy/ozdoby, např. želatinu. 

Potřebuju něco s sebou?

Upečeme menší dorty o rozměru 16 cm. Bohužel, po kurzu budou teplé a tudíž velmi náchylné na roztrhání: Prosím, přineste si vhodnou misku, ideálně zhruba kruhovou s průměrem 17-20 cm, případně stejně velkou dortovou krabici, ať dort přenosem co nejméně utrpí. Bohužel, plné vychlazení trvá několik hodin. Druhou možností je vyzvednutí plně vychlazeného dortu druhý den (po domluvě).

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.

Používáme cookies, abychom pomocí analýzy návštěvnosti mohli ladit Naučmese web a tobě připomněli kurzy, které tě zaujaly. Je to v pohodě?