Kurz vaření pro začátečníky

20131228-173329-image.jpg

Lucie Navrátilová

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím se tedy do kurzů, kde budu moct... Více o lektorovi »

20131228-173329-image.jpg

Lucie Navrátilová

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím se tedy do kurzů, kde budu moct... Více o lektorovi »

86vtczd7bcw-20130414-163926-1414377-63247242-1.jpg
Praha (mapa)

Kurz je individuální

Kurzu se již zúčastnili (21)

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Kurz již navštívilo 16 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

Na vhodném termínu se domluvíme, přizpůsobím se Vám. Ráda připravím kurz i na míru tomu, co se zrovna chcete naučit. Doporučíme si různé metody, které Vaše vaření bez práce vylepší.

Začínáte vařit, ale chybí Vám úplné základy? Nejste si jistí,

  • jak nad krájením zeleniny na salát nestrávit půlku večera a jak si při krájení cibulky neukrojit i kus prstu?
  • jak vypadá cibulka osmahnutá do sklovata nebo do zlatova?
  • jak opéct plátek masa, aby byl šťavnatý a přitom dostatečně tepelně upravený?
  • co znamená gratinovaná zelenina, glazírované cibulky, konfitované kachní stehno?
  • jak husté má být těsto na bábovku?
  • kolik soli se dává do vody na těstoviny, do rizota, do masové směsi?
  • Ničí vás, když v receptu píšou "Přidáme mléko dle potřeby" nebo "Zahustíme trochou mouky"?

Pak je právě vám určen kurz vaření pro začátečníky.

Co si uvaříme?

  • Kuřecí vývar (a ukážeme si na něm, jak správně dochucovat)
  • Brokolicový krém (aneb jak z vývaru vykouzlit rychlou krémovou polévku)
  • Kuřecí řízky na tři způsoby (na kterých se naučíme porcovat a správně opékat maso)
  • Medailonky zapečené v rajčatové omáčce (které nám prozradí, jak důležité je chutě vyvážit)
  • Gratinované brambory (díky kterým se naučíte správně krájet)
  • Mramorovou bábovku (aby jste věděli, jak upéct rychlý a chutný dezert pro návštěvu)

Budeme ochutnávat!

Postup všech jídel si budeme podrobně ukazovat a hlavně ochutnávat! Budeme ochutnávat ve všech fázích (tedy v těch, kdy suroviny nejsou již syrové:-)), abyste poznali, jak vše správně dochucovat.

Potřebujete něco?

2-3 plastové krabičky na jídlo, které si uvaříte a nezvládnete sníst na místě - a pak už jen dobrou náladu a chuť se něco naučit. Všechny suroviny již budou připravené.

Zbytek je na vás!

Kurz je připravený, ale pokud vás cokoliv zajímá, ptejte se! Pokud budou možnosti, můžeme si ukázat cokoliv dalšího.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články a informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.