Kurz vaření pro začátečníky

5rp1zokmykb-img-0464.jpg

Lucie Šitinová

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím Více o lektorovi »

5rp1zokmykb-img-0464.jpg

Lucie Šitinová

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím Více o lektorovi »

86vtczd7bcw-20130414-163926-1414377-63247242-1.jpg
Praha 9 - Střížkov (adresu dostanete po přihlášení), Praha (mapa)

Kurz je individuální

Kurzu se již zúčastnili (178)

Nevyhovuje ti vypsaný termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti obratem vědět, jakmile lektor vypíše další nové termíny.

Kurz již navštívilo 178 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

 

Akce pro páry nebo kamarádky: Pokud byste chtěli přijít ve dvou a vařit společně, druhá osoba jen za 1500 Kč!

Jak na to? 

  1. Vytvořte jednu přihlášku s plnou cenou. 
  2. Poté vytvořte druhou, samostatnou přihlášku a v ní zadejte kód "knakousnuti" a klikněte na "Uplatnit kód". Cena se vám automaticky sníží na 1500 Kč. 

Začínáte vařit, ale chybí Vám úplné základy? Nejste si jistí,

  • jak nad krájením zeleniny na salát nestrávit půlku večera a jak si při krájení cibulky neukrojit i kus prstu?
  • jak vypadá cibulka osmahnutá do sklovata nebo do zlatova?
  • jak opéct plátek masa, aby byl šťavnatý a přitom dostatečně tepelně upravený?
  • co znamená gratinovaná zelenina, glazírované cibulky, konfitované kachní stehno?
  • jak husté má být těsto na bábovku?
  • kolik soli se dává do vody na těstoviny, do rizota, do masové směsi?
  • Ničí vás, když v receptu píšou "Přidáme mléko dle potřeby" nebo "Zahustíme trochou mouky"?

Pak je právě vám určen kurz vaření pro začátečníky.

Co si uvaříme?

  • Kuřecí vývar (a ukážeme si na něm, jak správně dochucovat)
  • Kuřecí řízky na tři způsoby (na kterých se naučíme porcovat a správně opékat maso)
  • Medailonky zapečené v rajčatové omáčce (které nám prozradí, jak důležité je chutě vyvážit)
  • Gratinované brambory (díky kterým se naučíte správně krájet)
  • Mramorovou bábovku (aby jste věděli, jak upéct rychlý a chutný dezert pro návštěvu)

Budeme ochutnávat!

Postup všech jídel si budeme podrobně ukazovat a hlavně ochutnávat! Budeme ochutnávat ve všech fázích (tedy v těch, kdy suroviny nejsou již syrové:-)), abyste poznali, jak vše správně dochucovat.

Potřebujete něco?

2-3 plastové krabičky na jídlo, které si uvaříte a nezvládnete sníst na místě - a pak už jen dobrou náladu a chuť se něco naučit. Všechny suroviny již budou připravené.

Zbytek je na vás!

Kurz je připravený, ale pokud vás cokoliv zajímá, ptejte se! Pokud budou možnosti, můžeme si ukázat cokoliv dalšího.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.