Naučmese MiniFest

Jako v Itálii: Naučte se připravovat domácí těstoviny jako praví Italové

5rp1zokmykb-img-0464.jpg

Lucie Navrátilová

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím se tedy do kurzů, kde budu moct... Více o lektorovi »

5rp1zokmykb-img-0464.jpg

Lucie Navrátilová

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím se tedy do kurzů, kde budu moct... Více o lektorovi »

5rp1zokmykb-img-0464.jpg

Lucie Navrátilová

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím se tedy do kurzů, kde budu moct... Více o lektorovi »

3fl3vtt8bi3-davide-ragusa-102337-unsplash.jpg
Praha 4 - Podolí (adresu pošlu po přihlášení), Praha (mapa)

už jen 3 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývá 6 míst

Praha 4 - Podolí nebo dle domluvy, Praha (mapa)

Kurz je individuální

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Poznámka k termínu

Jedná se o individuální kurz, takže můžeme přizůsobit všechno na míru vám: Termín, místo, náplň - pokud máte nějaké speciální přání, dejte mi vědět! Vhodné i jako Vánoční dárek, termín může být kdykoliv začátkem roku a vše domluvím pak s obdarovaným.

Naučíte se:

  • Připravit základní těsto na těstoviny. Povíme si něco o moukách, jaké je vhodné používat a jaké a kde je seženeme i v ČR.
  • Čím těsto obarvit? Barevné těsto (s přídavkem zeleniny) zatraktivní jídlo na talíři, přitom není o nic složitější na přípravu.
  • Náplně! Osobně jsou pro mě plněné těstoviny mnohem zajímavější než třeba penne. Naučíme se několik variant náplně a možnosti jejich netradičního dochucení.
  • Vlastní "motání" a plnění těstovin - tortellini a raviolli. Jak vychytat poměr náplně a jak to udělat, aby nevytekla při vaření.
  • Způsob výroby neplněných druhů - tagliatelle apod.
  • Osychání na vzduchu a případné skladování před vlastním vařením.
  • Vaření těstovin "al dente".
  • S čím těstoviny podávat? Jednoduché a efektní (a hlavně chutné!) servirování, například s máslem a bylinkami, ale i složitější omáčky na neplněné druhy těstovin

 

Co s sebou? 

Na samotné vaření nic nepotřebujete, jen si vezměte jednu nebo dvě plastové krabičky na těstoviny, které nesníte na místě.

 

Pokud máte nějaká další přání, dejte mi prosím vědět!

Doprovodné fotky

  • 6atwukyhbvy-alice-pasqual-758558-unsplash.jpg
  • 1wf34r3kajn-jason-leung-717687-unsplash.jpg
  • 4mo564kiurn-justino-sanchez-591961-unsplash.jpg
  • 8mnrpdvi12n-img-3048.jpg
  • 64gdk1n6vgu-img-3038.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články a informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.