Výroba domácí zmrzliny

Lucie Šitinová
Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím Více o lektorovi »

Kurz je individuální
Poznámka k termínu
Akce: Druhá osoba s kódem "knakousnuti" jen za 1500 Kč!
Klidně si rovnou rezervujte svůj termín zde: https://calendar.app.google/5tJyRB8NdzX1eWwJ9
Jste milovníci zmrzliny nebo vás o ni neustále prosí děti? Pojďte se naučit, jak si tu nejlepší zmrzlinu připravit sami doma. Nebude Vás to stát moc času, budete mít pod kontrolou suroviny a chuť bude stejná nebo lepší, než ve Vaší oblíbené zmrzlinárně (protože si ji uděláte přesně podle sebe)! Ukážeme si obměny pro případ běžných alergií, cukrovky nebo veganství. Slibuju, že odejdete přejedení zmrzliny a s chutí vše doma vyzkoušet na své rodině!
Naučíme se:
🍌 bleskovou zmrzlinu jen ze dvou ingrediencí, co nejspíš máte doma – a hned si zamlsáme!
🥚 klasický univerzální základ pro luxusní krémovou zmrzlinu
🇮🇹 italské gelato – lehčí, jemnější, s typickou hutností a menším obsahem tuku
🍋 osvěžující ovocný sorbet – vegan, ideální na léto
🍫 nanuky ve spoustě obměn a ozvláštněné
🍦 domácí kornoutky nebo sušenky do poháru, bez kterých by to přece nebylo ono!
- a vše v různých příchutích a variantách!
Kromě praktické části se dozvíte:
✅ jak dosáhnout krémové textury i bez zmrzlinovače
✅ jak správně mrazit, aby zmrzlina netvořila krystalky a šla dobře servírovat
✅ jak fungují jednotlivé suroviny (cukr, tuk, škrob, alkohol…) a do jakých typů zmrzlin se hodí
✅ jak tvořit zmrzliny s různými texturami: krémové, ledové, křupavé i tahavé
✅ jak zmrzlinu ochutit, ozdobit i skladovat
Všechny recepty i triky opakovaně testovány na dětech i dospělých :-) Samozřejmostí je PDF se všemi recepty a instrukcemi.
Vhodné i jako dárek.
Dítě cca od 8 let můžete vzít s sebou.
Kurz je nový, ale na recenze mých ostatních kurzů se můžete podívat například tady.
Víš, že Lucie vede také tyto kurzy?
- Kurz vaření pro začátečníky - Individuální
- Příprava na Silvestra: netradiční občerstvení na party - kurz vaření - Individuální
- Jako v Itálii: Naučte se připravovat domácí těstoviny jako praví Italové - Individuální
- Upečte si svůj cheesecake! - Individuální
- Upečte si své svatební koláčky! - Individuální
- Autoimunitní protokol: ovládněte svoji autoimunitní nemoc - Individuální
- Ovládněte své chutě a zhubněte jednou pro vždy pomocí Low-carb životního stylu - Individuální
- Vaříme dětem od příkrmů po předškoláky - Individuální
- Kurz vaření pro začátečníky - VEGETARIÁNSKÝ - Individuální
- Kurz vaření pro začátečníky - VEGAN - Individuální
Další zajímavé kurzy

Minimalismus: Zjednoduš si život

Digitální wellbeing - Jak zůstat digitální a umět se odpojit

Vylepši své prezentační a rétorické dovednosti
Webinář - online ,

Jak připravit kurz na Naučmese.cz

Čteme a píšeme řecky
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne

Jak vymýšlet nápady

Módní workshop; Funkční šatník
Praha ,

Smysluplné rozhovory
Praha ,

Re-Design - Renovace nábytku
Praha ,

Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Webinář - online ,
Prošli jsme přípravu různých druhů zmrzliny a klíčových komponent, bez kterých to prostě nejde. Dostali jsme tipy na varianty vhodné jak pro nečekané návštěvy, tak i pro plánované akce, kde si jde připravit základy předem.
Není třeba si nic zapisovat – vše podstatné je shrnuto v doprovodném PDF, včetně dalších možností, na které během dvou hodin nezbyl čas. Lepší je věnovat pozornost třeba rychlost temperování, ať se z vaječného základu nestane omeleta.
dobře pojatý pro přípravu zmrzliny v domácím prostředí
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: