Kurz vaření pro začátečníky - VEGAN

Lucie Šitinová

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím Více o lektorovi »

Lucie Šitinová

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím Více o lektorovi »

Lucie Šitinová

Vaření mě baví už spoustu let. A pečení ještě déle. A čím dál víc. Píšu si blog o jídle, ale neosobní vydávání článků na internetu mě přestává bavit - pouštím Více o lektorovi »

Praha 9 - Střížkov (adresu dostanete po přihlášení), Praha (mapa)

už jen 2 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 3 místa

Praha 9 - Střížkov, adresu dostanete po přihlášení, Praha (mapa)

Kurz je individuální

Nech nám na sebe email

Dáme ti vědět, když lektor vypíše další nové termíny.

Poznámka k termínu

První konání na webu Naučmese! Nižší cena za recenzi :-) , následující termíny již budou dražší!

Poznámka k termínu

Akce pro páry nebo kamarády: Pokud byste chtěli přijít ve dvou a vařit společně, druhá osoba jen za 1500 Kč!

Jak na to? 

Vytvořte jednu přihlášku s plnou cenou.

Poté vytvořte druhou, samostatnou přihlášku a v ní zadejte kód "knakousnuti" a klikněte na "Uplatnit kód". Cena se vám automaticky sníží na 1500 Kč. 

Začínáte vařit, ale chybí Vám úplné základy? Nejste si jistí,

  • jak nad krájením zeleniny na salát nestrávit půlku večera a jak si při krájení cibulky neukrojit i kus prstu?
  • jak vypadá cibulka osmahnutá do sklovata nebo do zlatova?
  • jak pracovat s tofu nebo tempehem, jak jej nakládat a tepelně upravit, aby chutnal pokaždé jinak?
  • jak husté má být těsto na bábovku?
  • kolik soli se dává do vody na těstoviny, do omáčky, do vývaru?
  • Ničí vás, když v receptu píšou „Přidáme rostlinné mléko dle potřeby“ nebo „Zahustíme trochou mouky“?

Pak je právě vám určen kurz vaření pro začátečníky.

Co si uvaříme?

  • Zeleninový vývar (a ukážeme si na něm, jak správně dochucovat)
  • Rychlé zeleninové stir-fry s tofu (na kterém se naučíme práci s tofu a restování různých druhů zeleniny tak, abychom neskončili s kaší místo křupavé zeleniny)
  • Bezmasé chilli con carne (které nám prozradí, jak důležité je chutě vyvážit a kde si ukážeme přípravu luštěnin)
  • Zeleninové závitky včetně omáčky (díky kterým si vneseme do jídelníčku trošku thajské nebo vietnamské exotiky)
  • Gratinovanou zeleninu včetně „sýrové“ omáčky (kterou využijete i do dalších receptů)
  • Tempeh sandwich s avokádovou majonézou (a různé alternativy)
  • Veganskou mramorovou bábovku (aby jste věděli, jak upéct rychlý a chutný dezert pro návštěvu)

Budeme ochutnávat!

Postup všech jídel si budeme podrobně ukazovat a hlavně ochutnávat! Budeme ochutnávat ve všech fázích (tedy v těch, kdy suroviny nejsou již syrové:-)), abyste poznali, jak vše správně dochucovat.

Kurz je zaměřený na rychlé a praktické domácí vaření, žádné technicky složité postupy. Všechna jídla jsou do půl hodiny hotová (a nebo se třeba mohou vařit déle, ale to už bez vaší asistence). Všechno, co se naučíte, opravdu prakticky využijete do všech možných receptů.

Detaily

Kurz se koná v Praze 9 – Střížkov. Trvá asi 3 a půl hodiny – dost na to, abychom si toho stihli hodně ukázat, ale pořád ne tolik, aby vám stání v kuchyni nezačalo lézt krkem:-) Termín vybereme podle vás.

Potřebujete něco?

Několik plastových krabiček na jídlo, které si uvaříte a nezvládnete sníst na místě – a pak už jen dobrou náladu a chuť se něco naučit. Všechny suroviny již budou připravené.

Zbytek je na vás!

Kurz je připravený, ale pokud vás cokoliv zajímá, ptejte se! Pokud budou možnosti, můžeme si ukázat cokoliv dalšího.

Kurz je na Naučmese založený nově, přesto jej přes svůj web dělám už spoustu let. Na recenze masového kurzu se můžete podívat zde.

Doprovodné fotky

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.