Velký kurz pečení chleba z kvasnic i kvásku s Janou Berkovou

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

Ve vaší kuchyni nebo na vámi zvoleném místě, Olomouc (mapa)

Kurz je individuální

Kurzu se již zúčastnili

Nech nám na sebe email

Dáme ti vědět, když lektor vypíše další nové termíny.

Kurz již navštívilo 31 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

Kurz je určen pro 1-2 osoby a na dobu, jakou si sami zvolíte.

Do 5 km od centra Olomouce bez cestovného. Dále pak podle veřejného sazebníku.

 

Kurz je určen pro začátečníky a mírně pokročilé.

 

Na co se můžete těšit?

Kvásek - dozvíte se vše o kvásku - jak ho získat, uchovávat při životě a používat.

Chleba - uvidíte celý postup přípravy chleba – suroviny, pomůcky, těsto, pečení. Zaděláte si své těsto na 2 chleby. První z kvasnic si na kurzu hned upečete. Druhé těsto si upečete doma, jak nakyne. Naučíte se správně hníst, co dělat a co ne a proč. Inspiruji vás k dalšímu zkoušení chutí a k obměně surovin, tvarů a zpracování chleba. Také si řekneme a ukážeme, jak uchovávat a čím chleba a pečivo krájet.

Inspirace - Čas kynutí vyplníme vším o kvásku a kváskování. Dozvíte se, co vše a jak se dá péct, vařit a smažit z kvásku.

Ochutnávka – ochutnáte hotový chleba upečený i upařený.

Odpovědi - na vaše otázky, nejasnosti, špatné zkušenosti.

 

Domů si odnesete:

  • kousek mého Kváska z r. 2012
  • náruč informací, zkušeností, inspirací, možností obměn
  • upečený kvasnicový chleba, těsto na kváskový chleba
  • chcete-li, můžete si na kurzu koupit moje kuchařky, osvědčené chlebové i jiné koření, moravské pedigové ošatky, smaltované formy na pečení (dlouhé i kulaté), nože na pečivo i vaření, pytlíky na pečivo a další užitečné pomůcky
 

Před a po kurzu:

Před kurzem vám pošlu podrobnosti, co s sebou (zástěru, mísu, trochu mouky na chleba, vařečku...)

Po kurzu mi budete moci napsat či zavolat o radu při vašich případných kváskových nesnázích nebo se pochlubit s úspěchy.

Těšíme se na naše kváskové setkání!
Jana Berková a Kvásek z Olomouce
 

 

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.