Sladké pečení z kvásku s Janou Berkovu

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

Ateliér, Foerstrova ul., místo bude upřesněno přihlášeným, Olomouc (mapa)

Kurz je individuální

Kurzu se již zúčastnili

Nech nám na sebe email

Dáme ti vědět, když lektor vypíše další nové termíny.

Poznámka k termínu

 

 

Upečte si i sladkosti z kvásku!

Jak na to? Vše se dozvíte názorně na tomto kurzu.

Kurz je pro ty, co už kamarádí s kváskem a pečou si chleba. Krátce probereme nejasnosti a dotazy kolem pečení chleba.

Kurz bude vhodným dárkem pro toho, kdo chce pokročit od chleba dál.


Na kurzu se dozvíte, co sladkého a jak se dá z kvásku upéct. S cukrem i bez a také bez lepku.

Z mého 13letého kvásku si připravíte univerzální těsto, které se dá využít například na mazanec, vánočku, loupáky, challu, pletýnky, rohlíčky, buchty, bulky, závin.


Ochutnáte už hotové sladkosti z kvásku, které pro vás upeču.

 

NA KURZU:

– se naučíte, jak si zadělat těsta na sladké kváskové pečivo, které se běžně dělá z kvasnic a dobře ho vymíchat, popřípadě vyhníst

– ukážeme si zadělání těsta na bábovku, chlebíček

– probereme suroviny a pomůcky na sladké pečení

– prozradím vám, jak si předělat recept z čehokoliv na kvásek

– připravíte si své sladké kváskové těsto ze svých surovin. Druhý den si pak pečivo upečete.

– naučím vás plést vánočku, kringel, balit buchty, motat závin i loupáky a croissanty

– předám vám své celoživotní znalosti a zkušenosti

– inspiruji vás k pečení tradičních, netradičních, krajových i světových dobrot

– na kurzu si můžete pořídit výhodněji moje kuchařky

– část kurzu mohu přizpůsobit zájmu kurzistů a tak si klidně řekněte, o co máte zájem.


Před kurzem vám pošlu na mail podrobnosti, jaké suroviny si doma odvážit a přinést (podle toho, co preferujete – bio nebo nebio – mouku, vejce, koření, máslo, sádlo atd.). Kvásek připravím.

Těším se na naše kváskování!

Jana Berková a 13letý Kvásek

Víš, že Jana vede také tyto kurzy?

Víš, že Jana vede také tyto kurzy?

Doprovodné fotky

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.