Velký kurz pečení a vaření z kvásku s Janou Berkovou

7f4nw76rnba-jarmm1.jpg

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

7f4nw76rnba-jarmm1.jpg

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

7f4nw76rnba-jarmm1.jpg

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

592cuvrxuj6f6wp-800.jpeg
Horka n. Mor. u Olomouce, Lidická 396, Základní škola, Olomouc (mapa)

Termín je dostatečně naplněn – kurz proběhne, hurá!

Zbývají už jen 2 místa

Přihlášení účastníci

Ve vaší kuchyni nebo na vámi zvoleném místě, Olomouc (mapa)

Kurz je individuální

Kurzu se již zúčastnili

Nevyhovuje ti vypsaný termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti obratem vědět, jakmile lektor vypíše další nové termíny.

Kurz již navštívilo 28 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

Na kurzu bude více lidí. Přihlašují se i jinak.

Poznámka k termínu

Kurz je určen pro 1-2 osoby a na dobu, jakou si sami zvolíte.

Do 5 km od centra Olomouce bez cestovného. Dále pak podle veřejného sazebníku.

 

Kurz je určen pro každého, kdo chce s kváskem začít, kdo věčně začíná i toho, kdo peče chleba už několik let a chce pokročit.

 

Na co se můžete těšit?

Kvásek - dozvíte se vše o kvásku - jak ho získat, uchovávat při životě a používat.

Chleba - uvidíte celý postup přípravy chleba – suroviny, pomůcky, těsto, pečení. Zaděláte si své těsto na pšeničnožitný chleba, naučíte se správně hníst a po vykynutí si chleba doma upečete. Inspiruji vás k dalšímu zkoušení chutí a k obměně surovin, tvarů a zpracování. Také si řekneme a ukážeme, jak uchovávat a čím krájet chleba, pečivo.

Vaření a smažení s kváskem - prakticky použijeme různé druhy kvásků na pokrmy. Ve skupinkách si připravíte a všichni společně pak ochutnáme 3 jídla podle aktuálně dostupných surovin. Obvykle něco smaženého (např. smaženky z dýně, pokud vydrží) a vařeného, ze zeleniny, vajec.

Rohlíky a sladké - vysvětlím a ukáži, jak se zadělává, tvaruje.

Slané mlsání - ochutnáte moje krekry, zaděláte si těsto na svoje slané a doma si je pak upečete.

Ochutnávka – ochutnáte několik druhů pečiva, které pro vás předem upeču a upařím.

Odpovědi - na vaše otázky, nejasnosti, špatné zkušenosti.

Setkání - setkáte se se zajímavými lidmi, kterým záleží na tom, co jí.

 

Domů si odnesete:

  • kousek mého Kváska z r. 2012
  • náruč informací, zkušeností, inspirací, možností obměn
  • těsto na váš vlastní chleba a na slané krekry
  • chcete-li, můžete si na kurzu koupit moje kuchařky, osvědčené chlebové i jiné koření, moravské pedigové ošatky, smaltované formy na pečení (dlouhé i kulaté), nože na pečivo i vaření, pytlíky ne pečivo a další užitečné pomůcky
 

Před a po kurzu:

Před kurzem vám pošlu podrobnosti, co s sebou (zástěru, mísu, trochu mouky na chleba, vařečku...)

Po kurzu mi budete moci napsat či zavolat o radu při vašich případných kváskových nesnázích nebo se pochlubit s úspěchy.

Těšíme se na naše kváskové setkání!
Jana Berková a Kvásek z Olomouce
 

 

 

Víš, že Jana vede také tyto kurzy?

Víš, že Jana vede také tyto kurzy?

Víš, že Jana vede také tyto kurzy?

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.