Velký kurz pečení a vaření z kvásku s Janou Berkovou

7f4nw76rnba-jarmm1.jpg

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

7f4nw76rnba-jarmm1.jpg

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

592cuvrxuj6f6wp-800.jpeg
Ve vaší kuchyni nebo na vámi zvoleném místě, Olomouc (mapa)

Kurz je individuální

Kurzu se již zúčastnili

Nevyhovuje ti vypsaný termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti obratem vědět, jakmile lektor vypíše další nové termíny.

Kurz již navštívilo 28 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

Kurz je určen pro 1-2 osoby a na dobu, jakou si sami zvolíte.

Do 5 km od centra Olomouce bez cestovného. Dále pak podle veřejného sazebníku.

 

Kurz je určen pro každého, kdo chce s kváskem začít i toho kdo peče chleba už několik let. Předám vám své praktické kváskové zkušenosti od r. 2011. 

Náplň tohoto kurzu vychází z mé první knihy Kvásková kuchařka.

 

Probereme:

  • kvásek - pochopíte, co je to, jak funguje a jak se používá
  • chleba - přísady a jejich obměny, pomůcky, různé druhy zpracování, krájení, skladování
  • další použití kvásku na pokrmy

 

Uděláte si:

těsto na chleba, po nakynutí si ho upečete a teplý odnesete domů.

 

Připravíme si a pak společně sníme :

  • uvařené - kulajdu, omáčku, pomazánku
  • usmažené - amolety
  • uděláme si mlsání z kvásku - žitné krekry 
 

Domů si odnesete:

  • kousek mého Kváska z r. 2012
  • náruč informací, inspirací, možností obměn
  • váš vlastní chleba
  • chcete-li, můžete si na kurzu koupit moje kuchařky, osvědčené chlebové i jiné koření, moravské pedigové ošatky, smaltované formy na pečení (dlouhé i kulaté), nože na pečivo i vaření, pytlíky z konopného plátna a další užitečné pomůcky
 

Před a po kurzu:

Před kurzem vám pošlu podrobnosti, co s sebou (zástěru, mísu, trochu mouky na chleba, vařečku...)

Po kurzu mi budete moci napsat či zavolat o radu při vašich případných kváskových nesnázích nebo se pochlubit s úspěchy.

Těšíme se na naše kváskové setkání!
Jana Berková a Kvásek
 

 

 

Víš, že Jana vede také tyto kurzy?

Víš, že Jana vede také tyto kurzy?

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.