Od kofeinu ke kávovému rituálu

8g8ea24s44b-2018-10-21-13-40-32.jpg

Klára Formanová

Pracuji jako baristka a prodejní specialistka v obchodě s kávou a kávovým příslušenstvím.  Jinými slovy moje práce spočívá v prohlubování znalostí a vášně ke kávě a následném povídání o ní a jejích přípravách komukoliv, Více o lektorovi »

8g8ea24s44b-2018-10-21-13-40-32.jpg

Klára Formanová

Pracuji jako baristka a prodejní specialistka v obchodě s kávou a kávovým příslušenstvím.  Jinými slovy moje práce spočívá v prohlubování znalostí a vášně ke kávě a následném povídání o ní a jejích přípravách komukoliv, Více o lektorovi »

8g8ea24s44b-2018-10-21-13-40-32.jpg

Klára Formanová

Pracuji jako baristka a prodejní specialistka v obchodě s kávou a kávovým příslušenstvím.  Jinými slovy moje práce spočívá v prohlubování znalostí a vášně ke kávě a následném povídání o ní a jejích přípravách komukoliv, Více o lektorovi »

6foyulf40fl-hlavni-fotka.jpg
bude upřesněno, Praha (mapa)

už jen jeden účastník a kurz se uskuteční

Přihlašování ukončeno

Přihlášení účastníci

Bude upřesněno, Praha (mapa)

už jen jeden účastník a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 3 místa

Přihlášení účastníci

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Zažijte rozdíl ručně připravené kávy oproti stisknutí jednoho tlačítka na automatu, který Vám šálek naplní “jakousi” tekutinou pro energii do dalšího dne.

Ráda Vás provedu kávovým světem tak, abyste se v něm zorientovali a věděli, podle čeho kávu vybírat. Stejně tak, abyste si zvolili správnou přípravu na doma. Jednoduchou a zábavnou, která bude splňovat Vaše chuťové preference. Smysl kávového rituálu je hrát si a poznávat nové chutě. 


Čemu se tedy budeme přesně věnovat? 

  • Věděli jste, že káva je rostlina, na které rostou třešně? Jaký je rozdíl mezi arabicou a robustou?  Jak káva vypadá, než se z ní stanou voňavá hnědá zrnka? A co se děje po upražení a po umletí? 
  • Výběr kávy průvodce od českého standartu až po nejdražší kávy světa.
  • Výběr domácí přípravy - jaké jsou rozdíly v chuti a náročnosti.
  • Představení konkrétního náčiní pro přípravu
    • japonský překapávač V60
    • aeropress
    • italská moka konvička
  • Praktická ukázka
    • porovnání konkrétních káv na různé způsoby
    • na co si dát během přípravy pozor (hrubost namletí, teplota vody, množství kávy, čas extrakce)
    • a pak bude řada na vás - vymyslíte si vlastní recept a budete si hrát :) 
  • Na konci bude prostor pro doporučení na konkrétní kávové příslušenství, pokud budete mít zájem. 


Po kurzu už v kávě neuvidíte jen přísun kofeinu. Káva pomáhá tam, kde je to zrovna potřeba. Někdy funguje jako tekutá inspirace, jindy dokáže naladit příjemné myšlenky nebo navodit pocit vnitřního klidu. Jen jí to musíme dovolit. Jakmile jednou proniknete do tajemství voňavých zrnek, není cesty zpět :)


Co si vzít na kurz s sebou:

Nebo spíš co si s sebou naopak nebrat - prázdný žaludek. Ten se s větším dávkou životabudiče moc nekamarádí. A určitě nebude na škodu mít banán jako poslední záchranu - ten mají v batohu všichni, kdo jdou třeba na kávový festival. Jinak úplně postačí touha něco se dozvědět a dobrá nálada. 

Informace k termínům a počtu účastníků:

- kromě standardní varianty můžete využít i možnost individuálního kurzu přímo u Vás doma po předchozí domluvě (1-3 osoby, cena 2500 Kč za skupinu)

Od kofeinu ke kávovému rituálu

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.