Luštěniny v receptech světových kuchyní

611dcq9a29c-img-0084.jpg

Pavel Ovesný

Miluju život na volné noze. Píšu články o rostlinné stravě pro vlastní web Vegmania.cz a pořádám kurzy veganského vaření. Jako Lesa Pán radím volnonožcům formou celodenní konzultace v přírodě. Vlastním roční jízdenku ČD Více o lektorovi »

611dcq9a29c-img-0084.jpg

Pavel Ovesný

Miluju život na volné noze. Píšu články o rostlinné stravě pro vlastní web Vegmania.cz a pořádám kurzy veganského vaření. Jako Lesa Pán radím volnonožcům formou celodenní konzultace v přírodě. Vlastním roční jízdenku ČD Více o lektorovi »

98w3u6rzxrhs95n-lusteninovy-kurz-beznapisu.jpg
Žižkova 257/2, Řevnice u Prahy, Praha (mapa)

už jen jeden účastník a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 3 místa

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Zajímá vás rostlinná strava? Chtěli byste si zpestřit jídelníček a poznat nové suroviny a postupy? Tento kurz je věnovaný luštěninám, které jsou nekorunovanými královnami rostlinné stravy. Obsahují okolo 20% bílkovin i dostatek kvalitních sacharidů, které zasytí na dlouhou dobu i celou řadu vitaminů a minerálů. Navzdory těmto nutričním benefitům sní průměrný Čech k vlastní škodě jen okolo 2,5 kg luštěnin za rok. Přijďte na kurz a pojďme společně tuto statistiku zvrátit.

Na kurzu si připravíme a ochutnáme pomazánky, polévky i typově několik odlišných hlavních jídel různých světových kuchyní (mexická, indická, tradiční česká...) z hrachu, cizrny, sóji a různých druhů čočky a fazolí. Dozvíte se, jak luštěniny správně upravovat (namáčení, správné vaření), které z nich můžeme klíčit a jak. A navrch přidám spoustu tipů a fíglů. Přijďte poznat nové chutě i lidi.

Proč na kurz vyrazit?

  • během 5 hodin stihneme uvařit 7 - 8 odlišných jídel - pomazánky, polévky, hlavní jídla, ale zbude čas vydechnout i sdílet své radosti i nesnáze
  • recepty jsou poměrně jednoduché, rychlé na přípravu a navržené tak, aby se daly snadno obměnit - získáte spoustu inspirace pro každodenní vaření
  • odnesete si sebou vzorky pro své blízké, aby mohli také ochutnat
  • vaření prokládám řadou praktických tipů a osvětluju některá výživová doporučení
  • máte možnost se zeptat, cokoliv vás okolo rostlinné stravy zajímá, mám s ní přes 12 let zkušeností
  • potkáváme se v malé skupince (5-6 lidí) v domácím prostředí staré vily, kde se rychle skamarádí i plašší introverti

Doprovodné fotky

  • 56u2mb9dkffxn4s-hrach-se-zampiony.jpg
  • 96vx80i41foeo4p-cizrna-na-paprice.jpg
  • 2cfle3cd7wt1boe-soulet.jpg
  • 6obkv86k76u4pxz-fazolova-recept.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.

Rádi bychom používali cookies, abychom pomocí analýzy návštěvnosti mohli ladit Naučmese web a vám připomněli kurzy, které vás zaujaly. Je to v pohodě?