Kváskový chléb poctivě a s láskou
Lubomir Kobeda
Na Naučmese.cz jsem prišel, abych se něco nového naučil. To trvalo jenom chvilku, protože jsem zjistil, že i já můžu něco naučit ostatní. Jsem ITák a Více o lektorovi »
už jen jeden účastník a kurz se uskuteční
Zbývají už jen 2 místa
Kurz již navštívilo 695 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Tento kurz Vás naučí skoro zapomenutou dovednost pečení chleba. Jednu z nejkrásnějších dovedností, dávný slovanský obyčej uctívání hostů chlebem a solí, chléb jako symbol pohostinosti a úcty k přírodě a lidské práci. Vrátíme čas zpět a upečeme si poctivý bochník chleba vlastníma rukama.
Někdo by mohl říct chleba jako chleba, ale jenom ten co si ho upeče doma si dokáže vážit tohoto daru, hlavně pokud ho upeče poctivě a s láskou a není potřeba dalších slov. Stačí ukrojit další krajíc a ochutnat.
Na kurzu si připravíte a upečete CELÝ bochník chleba, Součástí kurzu je opravdu kompletní postup, od založení mateřského kvasu, přípravy těsta až po upečení bochníku.
Co Vám z kurzu nabalím domů:
- Vlastnoručně vyrobený bochník kváskového chleba
- Mateřský kvásek
- Příjemný zážitek
- Vědomosti ke správné výrobě domácího chleba
- NOVINKA: startovací balíček - všechny suroviny pro první samostatné pečení chleba po kurzu.
Součástí kurzu je jak praktická tak teoretická část a aby jsme neumřeli hladem, tak si uvaříme krkonošské kyselo.
Co si vzít s sebou?
Určitě vemte dobrou náladu, tužku a sešit na poznámky, zástěru (pokud uznáte za vhodné).
Už se na Vás moc těším a věřte, že budete mít obrovskou radost až půjdete domů s voňavým bochníkem chleba v náručí.
Víš, že Lubomir vede také tyto kurzy?
- Nadýchaný kváskový chléb s bublinami a uchem - 2. 3. 2025
- Kváskový chléb v pečící míse - 12. 1. 2025
- Rohlíky, loupáky, pizza - vše z kvásku - 13. 4. 2025
Další zajímavé kurzy
Jak připravit kurz na Naučmese.cz
Jak na sociální sítě? Přednášky TOP lektorů z MiniFestu
Jak vzdělávat děti
Jak na osobní finance
Jak na investování
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Brno ,
Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Ostrava ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Budování značek: prakticky & účelně
Brno ,
Najděte svůj osobitý styl (a už ho neztraťte)
Praha ,
Skvěle zorganizováno! super bylo že jsme si všichni upekli už na kurzu vlastní chleba a hned dostali suroviny a kvasek na vyrobu dalšího. Udělali jsme společne i oběd, který byl teda výborný a k němu i chleba. No prostě paráda.
Kurz je nejen pro ty, kteří se chtějí věnovat pečení chleba, ale mohou ho absolvovat i ti, kteří chtějí rozšířit své teoretické znalosti o chlebu. Návštěva kurzu opravdu stojí za to.
Určitě zajímavý, jen zatím nejsem přesvědčená, že bez vedení lektora jsem schopná upéci chléb. Super nápadem je, že nás lektor vybavil potřebnými ingrediencemi, takže nelze samostatné pečení chleba odkládat z důvodu, že nemám vše potřebné.
Reakce lektora: Je úplně v pořádku, že nastanou obavy z prvního samostatního pečení po kurzu, někdo má obavy větší, někdo menší. Bez ohledu na obavy, je potřeba se vrhnout na pečení a věřím, že vyjde voňavý bochník. Po kurzu velmi rád odpovím na prípadně dotazy, které můžou vyplout napovrch právě při prvním pečení. Důležité je to nevzdat, pečení chleba je nádherná dovednost.
Celý kurz je dle mého názoru hodně dobře vymakaný, hrozně jsem si to užila :) bylo mi vše perfektně vysvětleno a zodpovězeno na všechny otázky.
Moc se mi líbil. Vše o základu kvaskovani bylo řečeno. Vše krásně nachystáno. Byla zde pohodová atmosfera. Já již mám zkušenosti s pečením, ale pro ty, kteří ještě nic nepekli, opravdu jim byl dán základ jak na to.
Moc pěkný praktický kurz a zážitek v jednom. Luboš nám i uvařil luxusní Kyselo, po kterém se jen zaprášilo, takže už umíme uvařit další jídlo a hlady neumřeme :-) Také jsem si vychytala spoustu nedostatků, které dělám při mém pečení, tak věřím, že od teď budou chleby jedna báseň :-) Díky za kurz.
Přínosný, ale měl by být realizován v jiném prostředí (čistším a prostornějším - odpovídající práci s potravinami)
Reakce lektora: Další kurzy už budou probíhat na naší provozovně, která je vybavena dle předpisů na práci s potravinami.
Skvělý kurz, skvělý p.Luboš - velice ráda všem doporučuji!
kurz se mi líbil, velka spokojenost s kurzem a našimi výtvory
Nic bych neměnila, super akce! Už se těším na svůj první upečený chleba vlastnoručně sama doma 😉
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den,začala jsem pect kvaskovy chleba a nějak se mi nedaří ,krásne nakynuty a po upeceni je z něho placka.Prochazim internet a narazila jsem na Vaše video,moc mne zaujalo,rada bych k vám na kurz,ale mám to daleko,jsem z Rožnova pod Radhoštěm .Nikde tady k nám asi neporadate žádný kurz ze?a třeba za úplatu mi poslat video? Dekuji Růčková
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Vlasta Růčková Dobrý den paní Růžičková,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětmoc děkuji za dotaz a kurz je možné navštívit v Ostravě 13.10.2024, termín je již dostupný. Videa pomůžou, ale kurz je kurz. Na kurzu děláme celý postup. Vysvětlím, co a jak se má dělat a dohlídnu, aby jste vše dělala správně. A hlavně pochopíte celý proces přípravy. Po kurzu už v podstatě nejde udělat něco špatně, protože pracujete se získanou dovedností. Dle zkušeností z kurzu, většina účastníků, co se jim nedaří, předpokládají, že najdou jednu chybu a ta vše napraví. Omyl, těch chyb je víc a často slyším "Celé zle, teď už to chápu". A po kurzu pak chodí fotky bochníků, co vypadají krásně a chutnají úžasně.
Dobrý den, měla bych zájem o kurz pečení kváskového chleba v Brně. Mohli byste mi, prosím, sdělit volné termíny?
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDěkuji a přeji pěkný den!
Alena Podhorská
@Alena Podhorská Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětaktuálně jsem přidal termín 21.4.2024 pro základní kurz a požádal jsem o zveřejnění pokročilého kurzu "Nadýchaný kváskový chléb s bublinami a uchem" v termínu 18.2.2024.
Budu se moc těšit.
Luboš.
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětráda bych se přihlásila na kurz "Kváskový chléb poctivě a s láskou" v Ostravě. Máte už nějaký termín na rok 2024?
Děkuji za odpověď
Lenka Buchtová
@Lenka Buchtová Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětaktuálně máme termín 1.10.2023 a jsou tam volná místa. Samozřejmě ještě přípravíme další termíny po novém roce, stačí si dát kurz na seznam přání a přijde Vám automaticky upozornění, jakmile bude dostupný nový termín.
Budu se moc těšit.
Luboš.
Dobrý den, ráda bych se účastnila kurzu "Kváskový chléb poctivě a s láskou" v Praze, bude vypsán další termín?
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětPředem děkuji za odpověď.
Přeji hezký den
Helena Květová
@Helena Květová Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpověděturčitě ještě jeden termín do prazdnin v Praze připravíme. Poprosím, přidejte si kurz na seznam přání, jakmile bude nový termín, přijde Vám emailem upozornění a můžete se přihlásit.
Hezký den
Dobrý den, koukám, že chleba se na kurzu peče v remoskách, tu doma nemám, je to pak lehko opakovatelné i v troubě? Zatím se mi děje to, že se mi chleba vždy po přendání těsta na plech rozjede, tak aby se mi to nedělo i po Vašem kurzu, protože to nebudu umět v troubě. Děkuji za odpověď. Pavlína
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Pavlína Kindlová Dobrý den Pavlíno,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětmoc děkuji za dotaz. Pečeme opravdu v remoskách, ale vysvětlíme si vše pro pečení v troubě, nebo domácí pekárně. Váš problém s roztečením těsta je potřeba řešit ještě před pečením, pokud je těsto správně zpracováno a nakynuto, tak je pak možné použít remosku, nebo troubu, výsledek bude stejný. A to je právě největší benefit mého kurzu, projdeme si celý postup, vše si zkoušíte na vlastním bochníku s podrobným vysvětlením každé fáze. Budu se těšit ba setkání na kurzu.
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpověděttak bohužel ten březnový termín je velmi špatný, to jsou v Brně jarní prázdniny...
A na ten pokročilý kurz jsem pochopila, že už bychom měli mít s pečením nějaké zkušenosti. Nebo je to jedno, který kurz zvolíme jako první?
Děkuji moc za odpověď,
Marta
@Marta Drozdková Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětpřidal jsem další termín v dubnu, snad bude vyhovující, 23.4.2023.
Budu se těšit.
Luboš
@Lubomir Kobeda Tak bohužel 12.3. Je stejně špatný termín, protože to jarní prázdniny začínají...:-). Omlouvám se za další komentář...
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Marta Drozdková Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětmoc děkuji za upozornění na jarní prazdniny, posunul jsem termín na 12.3. Pokud nemáte zkušenosti, tak opravdu doporučuji nejdřív základná kurz.
Luboš
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětchtěla bych kurz koupit pro 2 osoby, ale v Brně není vypsán žádný volný termín. 15.1. je již obsazeno...
Co s tím? :-)
Děkuji moc za zprávu,
Marta Drozdková
@Marta Drozdková Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětděkuji za dotaz a za zájem o kurz.
Jsou dvě možnosti jak se zůčastnit kurzu pečení chleba. Pokročilejší kurz 12.2.2023 v Brně https://www.naucmese.cz/kurz/nadychany-kvaskovy-chleb-s-bublinami-a-uchem#termin-12-02-2023, nebo nově přidaný termín pro záklaní kurz 19.3.2023https://www.naucmese.cz/kurz/kvaskovy-chleb-poctive-a-s-laskou#termin-19-03-2023.
Budu se tešit na setkání.
Luboš
Dobry den, je mozne se peihlasit jako nahradnik na kurz ktery se kona 31.7. v Brne? Mam velky zajem se kurzu zucastnit.
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Pavla Tůmová Dobrý den, zvedl jsem kapacitu, takze se muzete okamzite prihlasit na kurz. Budu se moc tesit.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětLubos
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětbude prosím otevřen kurz pečení chleba tuto neděli v Praze? Měla bych zájem se přidat.
Děkuji za zprávu
Prajsová
@Petra Dobry den, kurz urcite bude, bohuzel mame plnou kapacitu kurzu. Jedina moznost, kdyz se nekdo z prihlasenych nebude moci zucastnit.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětRád bych věnoval kurz jako dárek, co nejdříve po ukončení koronavirových omezení.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDík.
Baláž
@Karol Baláž Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětjá ještě doplním Lubošovu odpověď - když kliknete na "Koupit jako dárek", můžete pak z nabídky termínů vybrat možnost "Obdarovaný si vybere jeden z budoucích termínů sám".
Takže až se budou moci živé kurzy zase pořádat, obdarovaný si bude moci vybrat termín, který mu bude vyhovovat, na něj se přihlásit a "zaplatit" poukazem, který mu darujete.
Hezký den,
za Naučmese.cz
Maru Adamcová
@Karol Baláž Dobrý den, klidně zvolte nejbližší termín, pokud budou omezení trvat, tak přihlášku přesuneme na další termín. Pevně věřím, že kurz bude možné již brzy znovu uskutečnit. Lektor Luboš
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětJe možnost se přihlásit na kurz ještě tuto neděli 28.6.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětNenašla jsem telefon pro aktuální dotaz.
Kolibová
@helena Kolibová Dobrý den Heleno,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětano na kurz se můžete stále přihlásit, jenom je potřeba kurz uhradit kartou. Důvod je jednoduchý, termín kurzu je teď v neděli a musíme mít přijatou platbu za kurz.
Luboš
Dobrý den, chtěla bych "koupit" kurz pro svého syna jako dárek k narozeninám. Ale v Praze. Bylo by to možné? Na termínu v podstatě nezáleží, stačil by poukaz, který bych synovi předala a on už by se s Vámi na termínu domluvil.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDíky předem za odpověď.
Alexandra
@Alexandra Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětděkuji za dotaz, kurz v Praze bude, místo konání kurzu máme zabezpečeno. Teď jenom čekáme, až se uklidní situace s Korona virem a budeme moci udělat kurz bez roušek.
Poukaz jednodše zakoupíte zde https://www.naucmese.cz/darkove-poukazy/1500
Přidejte si můj kurz na seznam přání a emailem dáme vědět, jakmile bude nový termín.
Poukaz se pak jednoduše použije jako přihláška na kurz.
A máte krásný dárek pro svého syna a já se budu těšit až ho naučím péct chleba
Lubomír Kobéda
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětbude ještě v Brně kurs pečení chleba z kvasu?
Děkuji.
Jana
@Jana Wičarová Dobrý den, moc děkuji za zájem o kurz, nové termíny určitě budou. Po Novém roce dohodnu a přidám nové termíny pro Brno. Stačí si přidat kurz do seznamu přání a na váš email přijde upozornění, jakmile bude nový termín dostupný. Budu se moc těšit. Luboš
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětProsím jak dlouho trvá kurz pečení chleba? Děkuji
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Lenka Košařová Kurz trvá 7 hodin, Chleba je hotov za cca. 6 hodin, poslední hodina je určena diskuzi a užívání si radosti s právě upečeného chleba.Čas uběhne velmi rychle, vše je naplánováno tak, aby kurz hezky plynul, střídání praktické a teoretické části a samozrějmě velmi oblíbené části přípravy večeře.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobrý den, na kurzu se dozvíte úplně vše o kvásku a na tomto základě pak nebude těžké upéct ani celožitný bochník. Určitě si popíšeme a vysvětlíme odlišnosti chleba celožitného.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětchtěla bych se zeptat, zda jsou dovednosti získané na kurzu aplikovatelné i na kváskový žitný chleba?
Děkuji za odpověď.
Ondrůjová