Kváskový chléb poctivě a s láskou

Lubomir Kobeda
Na Naučmese.cz jsem prišel, abych se něco nového naučil. To trvalo jenom chvilku, protože jsem zjistil, že i já můžu něco naučit ostatní. Jsem ITák a lektorování na Naučmese je pro mě relaxace a možnost realizovat své Více o lektorovi »

Termín je dostatečně naplněn – kurz proběhne, hurá!
Zbývají už jen 2 místa
Kurz již navštívilo 577 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Tento kurz Vás naučí skoro zapomenutou dovednost pečení chleba. Jednu z nejkrásnějších dovedností, dávný slovanský obyčej uctívání hostů chlebem a solí, chléb jako symbol pohostinosti a úcty k přírodě a lidské práci. Vrátíme čas zpět a upečeme si poctivý bochník chleba vlastníma rukama.
Někdo by mohl říct chleba jako chleba, ale jenom ten co si ho upeče doma si dokáže vážit tohoto daru, hlavně pokud ho upeče poctivě a s láskou a není potřeba dalších slov. Stačí ukrojit další krajíc a ochutnat.
Na kurzu si připravíte a upečete CELÝ bochník chleba, Součástí kurzu je opravdu kompletní postup, od založení mateřského kvasu, přípravy těsta až po upečení bochníku.
Co Vám z kurzu nabalím domů:
- Vlastnoručně vyrobený bochník kváskového chleba
- Mateřský kvásek
- Příjemný zážitek
- Vědomosti ke správné výrobě domácího chleba
- NOVINKA: startovací balíček - všechny suroviny pro první samostatné pečení chleba po kurzu.
Součástí kurzu je jak praktická tak teoretická část a aby jsme neumřeli hladem, tak si uvaříme krkonošské kyselo.
Co si vzít sebou?
Určitě vemte dobrou náladu, tužku a sešit na poznámky, zástěru (pokud uznáte za vhodné).
Už se na Vás moc těším a věřte, že budete mít obrovskou radost až půjdete domů s voňavým bochníkem chleba v náručí.
Víš, že Lubomir vede také tyto kurzy?
Další zajímavé kurzy

Jak připravit kurz na Naučmese.cz

Jak na sociální sítě? Přednášky TOP lektorů z MiniFestu

Neboj se strachu
Brno ,

Ledová voda aneb cesta k sebepoznání (workshop pro ženy)
Brno ,

Chytrý výběr a nákup ojetého vozu (i online)
Webinář - online ,
Někomu se může zdát, že je kurz dražší než ostatní kurzy na pečení chleba, ale stojí to za to. Na kurzu jsem byl přes 6 hodin, měl jsem super oběd a vlastní upečený chleba k tomu. Nikde jinde nedostane tolik praxe jako tady a kurz opravdu neměl chybu.
Kurzu nelituji. Po celou dobu jsem se vůbec nenudila. Vše jsem si vyzkoušela a upekla svůj první kvasový chleba. Doma moc chutnal a už mám zaděláno na další.
Skvělý, v jednoduchosti je krása a to rozhodně platilo
Kurz splnil vše, co jsem od něj očekávala.
Velmi ráda se zúčastním jeho pokračování, o kterém Lubomír hovořil.
kurz skvěle připravený, časově dobře rozvržený, zábavný a poučný
pro mě, která jsem s pečením neměla předchozí zkušenosti, to byl frčák:) chleba pečený společně se samozřejmě povedl, ovšem k mému obrovskému překvapení se - i přes pár kejklí v postupu - vydařil i můj první chleba pečený samostatně:) takže kdo už něco umí, jistě se zdokonalí, a kdo neumí nic - jako já - aspoň se odváží a pak už se uvidí:)
Dobře zpracované. Znalosti získané zde již používám.
Nečekaně vyvážená teorie a praxe. Neměla jsem žádná velká očekávání a vše mě příjemně překvapilo. Nejprve mi přišlo, že se skáče od tématu k tématu, ale nakonec to do sebe pěkně zapadlo a čekací chvíle byly vyplněné teorií nebo další praktickou ukázkou.
Kurz proběhl ve velmi příjemné, dá se řící i rodinné atmosféře.
kurz výborně připravený, ani chvilka nazmar super
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětbude prosím otevřen kurz pečení chleba tuto neděli v Praze? Měla bych zájem se přidat.
Děkuji za zprávu
Prajsová
@Petra Dobry den, kurz urcite bude, bohuzel mame plnou kapacitu kurzu. Jedina moznost, kdyz se nekdo z prihlasenych nebude moci zucastnit.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětRád bych věnoval kurz jako dárek, co nejdříve po ukončení koronavirových omezení.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDík.
Baláž
@Karol Baláž Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětjá ještě doplním Lubošovu odpověď - když kliknete na "Koupit jako dárek", můžete pak z nabídky termínů vybrat možnost "Obdarovaný si vybere jeden z budoucích termínů sám".
Takže až se budou moci živé kurzy zase pořádat, obdarovaný si bude moci vybrat termín, který mu bude vyhovovat, na něj se přihlásit a "zaplatit" poukazem, který mu darujete.
Hezký den,
za Naučmese.cz
Maru Adamcová
@Karol Baláž Dobrý den, klidně zvolte nejbližší termín, pokud budou omezení trvat, tak přihlášku přesuneme na další termín. Pevně věřím, že kurz bude možné již brzy znovu uskutečnit. Lektor Luboš
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětJe možnost se přihlásit na kurz ještě tuto neděli 28.6.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětNenašla jsem telefon pro aktuální dotaz.
Kolibová
@helena Kolibová Dobrý den Heleno,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětano na kurz se můžete stále přihlásit, jenom je potřeba kurz uhradit kartou. Důvod je jednoduchý, termín kurzu je teď v neděli a musíme mít přijatou platbu za kurz.
Luboš
Dobrý den, chtěla bych "koupit" kurz pro svého syna jako dárek k narozeninám. Ale v Praze. Bylo by to možné? Na termínu v podstatě nezáleží, stačil by poukaz, který bych synovi předala a on už by se s Vámi na termínu domluvil.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDíky předem za odpověď.
Alexandra
@Alexandra Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětděkuji za dotaz, kurz v Praze bude, místo konání kurzu máme zabezpečeno. Teď jenom čekáme, až se uklidní situace s Korona virem a budeme moci udělat kurz bez roušek.
Poukaz jednodše zakoupíte zde https://www.naucmese.cz/darkove-poukazy/1500
Přidejte si můj kurz na seznam přání a emailem dáme vědět, jakmile bude nový termín.
Poukaz se pak jednoduše použije jako přihláška na kurz.
A máte krásný dárek pro svého syna a já se budu těšit až ho naučím péct chleba
Lubomír Kobéda
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětbude ještě v Brně kurs pečení chleba z kvasu?
Děkuji.
Jana
@Jana Wičarová Dobrý den, moc děkuji za zájem o kurz, nové termíny určitě budou. Po Novém roce dohodnu a přidám nové termíny pro Brno. Stačí si přidat kurz do seznamu přání a na váš email přijde upozornění, jakmile bude nový termín dostupný. Budu se moc těšit. Luboš
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětProsím jak dlouho trvá kurz pečení chleba? Děkuji
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Lenka Košařová Kurz trvá 7 hodin, Chleba je hotov za cca. 6 hodin, poslední hodina je určena diskuzi a užívání si radosti s právě upečeného chleba.Čas uběhne velmi rychle, vše je naplánováno tak, aby kurz hezky plynul, střídání praktické a teoretické části a samozrějmě velmi oblíbené části přípravy večeře.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobrý den, na kurzu se dozvíte úplně vše o kvásku a na tomto základě pak nebude těžké upéct ani celožitný bochník. Určitě si popíšeme a vysvětlíme odlišnosti chleba celožitného.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětchtěla bych se zeptat, zda jsou dovednosti získané na kurzu aplikovatelné i na kváskový žitný chleba?
Děkuji za odpověď.
Ondrůjová