Kváskový chléb poctivě a s láskou

Lubomir Kobeda
Na Naučmese.cz jsem prišel, abych se něco nového naučil. To trvalo jenom chvilku, protože jsem zjistil, že i já můžu něco naučit ostatní. Jsem ITák a Více o lektorovi »

Termín je dostatečně naplněn – kurz proběhne, hurá!
Zbývá už jen poslední místo
Kurz již navštívilo 626 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Tento kurz Vás naučí skoro zapomenutou dovednost pečení chleba. Jednu z nejkrásnějších dovedností, dávný slovanský obyčej uctívání hostů chlebem a solí, chléb jako symbol pohostinosti a úcty k přírodě a lidské práci. Vrátíme čas zpět a upečeme si poctivý bochník chleba vlastníma rukama.
Někdo by mohl říct chleba jako chleba, ale jenom ten co si ho upeče doma si dokáže vážit tohoto daru, hlavně pokud ho upeče poctivě a s láskou a není potřeba dalších slov. Stačí ukrojit další krajíc a ochutnat.
Na kurzu si připravíte a upečete CELÝ bochník chleba, Součástí kurzu je opravdu kompletní postup, od založení mateřského kvasu, přípravy těsta až po upečení bochníku.
Co Vám z kurzu nabalím domů:
- Vlastnoručně vyrobený bochník kváskového chleba
- Mateřský kvásek
- Příjemný zážitek
- Vědomosti ke správné výrobě domácího chleba
- NOVINKA: startovací balíček - všechny suroviny pro první samostatné pečení chleba po kurzu.
Součástí kurzu je jak praktická tak teoretická část a aby jsme neumřeli hladem, tak si uvaříme krkonošské kyselo.
Co si vzít sebou?
Určitě vemte dobrou náladu, tužku a sešit na poznámky, zástěru (pokud uznáte za vhodné).
Už se na Vás moc těším a věřte, že budete mít obrovskou radost až půjdete domů s voňavým bochníkem chleba v náručí.
Víš, že Lubomir vede také tyto kurzy?
- Nadýchaný kváskový chléb s bublinami a uchem - 28. 5. 2023
Další zajímavé kurzy

Jak připravit kurz na Naučmese.cz

Jak na sociální sítě? Přednášky TOP lektorů z MiniFestu

Najděte svůj osobitý styl (a už ho neztraťte) / 1.díl

Jak na investování

Jak na osobní finance
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne

Travel Hacking: Jak na levné letenky, ubytování, cestování?
Praha ,

Google Analytics 4 - seznamte se
Webinář - online ,

Smysluplné rozhovory
Brno ,

Parkuj s radostí - Jaký je váš největší strach?
Webinář - online ,

Re-Design - Renovace nábytku
Praha ,
Super, vše perfektně zorganizované a připravené.
Ubral bych na recich jak uzasny to bude 😉s hladkou moukou upece kazdej
Reakce lektora: Nedílnou součástí kurzu je ukázat práci s lepkem a proto hladká mouka, tam je lepku dostatečné množství. A hlavně ten krásně nadýchaný bochníček je jednoduše nejlepší.
Poučný a přínosný.
Přínosný kurz s okamžitým účinkem na "studenty" :)
Kurz byl skvělý, po měsících neúspěšných pokusů o vlastní kváskový chleba se mi to díky Lubošovi konečně podařilo. Navíc jsme dostali spoustu receptů na využití kvasku a materiál na první chleba. Kurz byl plný rad, které na internetu nenajdete a naopak vyvrátil spoustu mýtů. Díky moc!
Kurz byl velice příjemný a to hlavně, že jsem si zkusili krok za krokem upéct chleba.
Kurz byl pro mě velmi přínosný a měl příjemnou atmosféru.
Kurz jsem dostala jako dárek pod stromeček ještě před covidovým obdobím a opravdu dlouhou dobu jsem ho nemohla absolvovat, takže jsem ráda, že se tak konečně stalo. :)
Na kurzu bych nejspíš nic neměnila. Odnesla jsem si spoustu nových informací a hlavně skvělý zážitek. Skoro rodinné prostředí, zábavný lektor i kolektiv učících se "pekařů" byl na tolik úžasný, že to snad lepší nemohlo být. Líbilo se mi také, že jsem si mohla zakoupit pomůcky na domácí přípravu chleba, které jsem si na kurzu vyzkoušela. Takže vím, že nekupuju zajíce v pytli a opravdu ty pomůcky využiju a vím jak. :)
Největší plus bylo kyselo o kterém jsem ani netušila, že bude a je to další recept pro využití kvásku.
Jako další plus hodnotím pokurzový e-mail se všema informacema, které a kurzu byly řečeny + další recepty. Člověk si vlastně nemusel dělat poznámky a mohl si užívat atmosféru kurzu. Super :)
Skvěle, vše dávalo naprostý smysl, začít úplně od začátku až do konce. Nic nebylo zbytečně ba naopak.
Kurz splnil moje očekávání na 200%. Nejenom že jsem zjistila, kde dělám chyby při zakládání kvásku a v samotném pečení, ale dozvěděla jsem se mnohem více, než jsem čekala. Získala jsem také mnoho dalších vyzkoušených receptů nejenom na chleba, ale také rohlíky a sladké pečivo. Luboš myslel při plánování tohoto kurzu opravdu na všechno já se těším, že už konečně bude moje pečení radost a ne starost, jestli to vyjde. Moc děkuju!
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den, koukám, že chleba se na kurzu peče v remoskách, tu doma nemám, je to pak lehko opakovatelné i v troubě? Zatím se mi děje to, že se mi chleba vždy po přendání těsta na plech rozjede, tak aby se mi to nedělo i po Vašem kurzu, protože to nebudu umět v troubě. Děkuji za odpověď. Pavlína
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Pavlína Kindlová Dobrý den Pavlíno,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětmoc děkuji za dotaz. Pečeme opravdu v remoskách, ale vysvětlíme si vše pro pečení v troubě, nebo domácí pekárně. Váš problém s roztečením těsta je potřeba řešit ještě před pečením, pokud je těsto správně zpracováno a nakynuto, tak je pak možné použít remosku, nebo troubu, výsledek bude stejný. A to je právě největší benefit mého kurzu, projdeme si celý postup, vše si zkoušíte na vlastním bochníku s podrobným vysvětlením každé fáze. Budu se těšit ba setkání na kurzu.
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpověděttak bohužel ten březnový termín je velmi špatný, to jsou v Brně jarní prázdniny...
A na ten pokročilý kurz jsem pochopila, že už bychom měli mít s pečením nějaké zkušenosti. Nebo je to jedno, který kurz zvolíme jako první?
Děkuji moc za odpověď,
Marta
@Marta Drozdková Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětpřidal jsem další termín v dubnu, snad bude vyhovující, 23.4.2023.
Budu se těšit.
Luboš
@Lubomir Kobeda Tak bohužel 12.3. Je stejně špatný termín, protože to jarní prázdniny začínají...:-). Omlouvám se za další komentář...
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Marta Drozdková Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětmoc děkuji za upozornění na jarní prazdniny, posunul jsem termín na 12.3. Pokud nemáte zkušenosti, tak opravdu doporučuji nejdřív základná kurz.
Luboš
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětchtěla bych kurz koupit pro 2 osoby, ale v Brně není vypsán žádný volný termín. 15.1. je již obsazeno...
Co s tím? :-)
Děkuji moc za zprávu,
Marta Drozdková
@Marta Drozdková Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětděkuji za dotaz a za zájem o kurz.
Jsou dvě možnosti jak se zůčastnit kurzu pečení chleba. Pokročilejší kurz 12.2.2023 v Brně https://www.naucmese.cz/kurz/nadychany-kvaskovy-chleb-s-bublinami-a-uchem#termin-12-02-2023, nebo nově přidaný termín pro záklaní kurz 19.3.2023https://www.naucmese.cz/kurz/kvaskovy-chleb-poctive-a-s-laskou#termin-19-03-2023.
Budu se tešit na setkání.
Luboš
Dobry den, je mozne se peihlasit jako nahradnik na kurz ktery se kona 31.7. v Brne? Mam velky zajem se kurzu zucastnit.
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Pavla Tůmová Dobrý den, zvedl jsem kapacitu, takze se muzete okamzite prihlasit na kurz. Budu se moc tesit.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětLubos
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětbude prosím otevřen kurz pečení chleba tuto neděli v Praze? Měla bych zájem se přidat.
Děkuji za zprávu
Prajsová
@Petra Dobry den, kurz urcite bude, bohuzel mame plnou kapacitu kurzu. Jedina moznost, kdyz se nekdo z prihlasenych nebude moci zucastnit.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětRád bych věnoval kurz jako dárek, co nejdříve po ukončení koronavirových omezení.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDík.
Baláž
@Karol Baláž Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětjá ještě doplním Lubošovu odpověď - když kliknete na "Koupit jako dárek", můžete pak z nabídky termínů vybrat možnost "Obdarovaný si vybere jeden z budoucích termínů sám".
Takže až se budou moci živé kurzy zase pořádat, obdarovaný si bude moci vybrat termín, který mu bude vyhovovat, na něj se přihlásit a "zaplatit" poukazem, který mu darujete.
Hezký den,
za Naučmese.cz
Maru Adamcová
@Karol Baláž Dobrý den, klidně zvolte nejbližší termín, pokud budou omezení trvat, tak přihlášku přesuneme na další termín. Pevně věřím, že kurz bude možné již brzy znovu uskutečnit. Lektor Luboš
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětJe možnost se přihlásit na kurz ještě tuto neděli 28.6.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětNenašla jsem telefon pro aktuální dotaz.
Kolibová
@helena Kolibová Dobrý den Heleno,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětano na kurz se můžete stále přihlásit, jenom je potřeba kurz uhradit kartou. Důvod je jednoduchý, termín kurzu je teď v neděli a musíme mít přijatou platbu za kurz.
Luboš
Dobrý den, chtěla bych "koupit" kurz pro svého syna jako dárek k narozeninám. Ale v Praze. Bylo by to možné? Na termínu v podstatě nezáleží, stačil by poukaz, který bych synovi předala a on už by se s Vámi na termínu domluvil.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDíky předem za odpověď.
Alexandra
@Alexandra Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětděkuji za dotaz, kurz v Praze bude, místo konání kurzu máme zabezpečeno. Teď jenom čekáme, až se uklidní situace s Korona virem a budeme moci udělat kurz bez roušek.
Poukaz jednodše zakoupíte zde https://www.naucmese.cz/darkove-poukazy/1500
Přidejte si můj kurz na seznam přání a emailem dáme vědět, jakmile bude nový termín.
Poukaz se pak jednoduše použije jako přihláška na kurz.
A máte krásný dárek pro svého syna a já se budu těšit až ho naučím péct chleba
Lubomír Kobéda
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětbude ještě v Brně kurs pečení chleba z kvasu?
Děkuji.
Jana
@Jana Wičarová Dobrý den, moc děkuji za zájem o kurz, nové termíny určitě budou. Po Novém roce dohodnu a přidám nové termíny pro Brno. Stačí si přidat kurz do seznamu přání a na váš email přijde upozornění, jakmile bude nový termín dostupný. Budu se moc těšit. Luboš
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětProsím jak dlouho trvá kurz pečení chleba? Děkuji
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Lenka Košařová Kurz trvá 7 hodin, Chleba je hotov za cca. 6 hodin, poslední hodina je určena diskuzi a užívání si radosti s právě upečeného chleba.Čas uběhne velmi rychle, vše je naplánováno tak, aby kurz hezky plynul, střídání praktické a teoretické části a samozrějmě velmi oblíbené části přípravy večeře.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobrý den, na kurzu se dozvíte úplně vše o kvásku a na tomto základě pak nebude těžké upéct ani celožitný bochník. Určitě si popíšeme a vysvětlíme odlišnosti chleba celožitného.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětchtěla bych se zeptat, zda jsou dovednosti získané na kurzu aplikovatelné i na kváskový žitný chleba?
Děkuji za odpověď.
Ondrůjová