Jeden koktejl nestačí

Alexander Mikšovic
Pracoval jsem jako barman čtyřicet let. Za barovým pultem jsem působil jako konzervativní klasik: žádné infuze kopřiv ve vodce a uschlé větvičky rozmarýnu v gin Více o lektorovi »

James Bond nikdy nenamíchal ani jeden koktejl.
Sean Connery si koktejly pouze objednával, Roger Moore nezašel ani tak daleko, a jak se svěřil v březnu 2015 čtenářům Guardianu, vždycky mu je objednal někdo jiný, a Danielu Craigovi drink rovnou odmítli podat. Přesto agent 007 v literárním a filmovém kánonu sedmdesát let ovlivňuje světovou barovou kulturu.
V prémiovém speciálu si namícháte za použití některé ze základních metod výroby míšených nápojů:
- Vesper (který zmutoval na Vodka Martini, protřepat, nemíchat!)
- Seznámíte se s Jamesovým oblíbeným Old Fashioned
- Zamícháte si prstem Bloody Mary jako Domino v románu Thunderball
- Protřepete dezertní koktejly Alexander nebo Stinger.
- Uvidíte unikátní čtvrthodinový střihový dokument o Bondových nápojových preferencích, stanoviscích a postřezích.
Kurs trvá 4 hodiny, kursovné činí 1000,- Kč.
Kurs se koná nepravidelně v termínech, jež mají vazbu k příběhům agenta 007, a to od 10 do 14 hodin v Bugsy´s Baru, Praha 1, Kostečná 1, pokud se přihlásí 5 účastníků.
Kurs vede Alex Mikšovic, který ukončil svou čtyřicetiletou kariéru v roce 2002 jako šéfbarman Bebop Baru hotelu Alcron Praha. Po léta vede rubriku BARMAN v měsíčníku Playboy. V dubnu 2023 vyšla v nakladatelství GRADA jeho nová knížka Jeden koktejl nestačí.
Víš, že Alexander vede také tyto kurzy?
- Koktejly jsou věčné - 27. 1. 2024
Další zajímavé kurzy

Nauč se na ukulele od A do Z

WEBZISK: Komplexní průvodce vyděláváním na internetu

Hravé pletení pro začátečníky
Brno ,

Šití bytového textilu
Praha ,

Vyjednávání
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne

Točení na hrnčířském kruhu
Praha ,

Vánoční Čaj o šesté s Naučmese.cz
Praha ,

Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Ostrava ,

Koktejly jsou věčné
Praha ,

Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Paráda!
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: