K čemu je střevní mikrobiom? Břišani jako naši spojenci

2pc9ngp7j4knseo-km19.jpg

Kristýna Mothejzíková

Jsem původně biolog-genetik (Mgr.), ale již přes 12 let se věnuji počítačové grafice a ilustracím. Přesto mě vědecké bádání zajímá a sleduji ho. Cca posledních 6 let jsem se intenzivně zajímala o mikrobiom a souvislosti Více o lektorovi »

2pc9ngp7j4knseo-km19.jpg

Kristýna Mothejzíková

Jsem původně biolog-genetik (Mgr.), ale již přes 12 let se věnuji počítačové grafice a ilustracím. Přesto mě vědecké bádání zajímá a sleduji ho. Cca posledních 6 let jsem se intenzivně zajímala o mikrobiom a souvislosti Více o lektorovi »

2pc9ngp7j4knseo-km19.jpg

Kristýna Mothejzíková

Jsem původně biolog-genetik (Mgr.), ale již přes 12 let se věnuji počítačové grafice a ilustracím. Přesto mě vědecké bádání zajímá a sleduji ho. Cca posledních 6 let jsem se intenzivně zajímala o mikrobiom a souvislosti Více o lektorovi »

2pc9ngp7j4knseo-km19.jpg

Kristýna Mothejzíková

Jsem původně biolog-genetik (Mgr.), ale již přes 12 let se věnuji počítačové grafice a ilustracím. Přesto mě vědecké bádání zajímá a sleduji ho. Cca posledních 6 let jsem se intenzivně zajímala o mikrobiom a souvislosti Více o lektorovi »

2pc9ngp7j4knseo-km19.jpg

Kristýna Mothejzíková

Jsem původně biolog-genetik (Mgr.), ale již přes 12 let se věnuji počítačové grafice a ilustracím. Přesto mě vědecké bádání zajímá a sleduji ho. Cca posledních 6 let jsem se intenzivně zajímala o mikrobiom a souvislosti Více o lektorovi »

33cp79nc7p3w5mb-hlavni-obr-700x525.jpg

Termín je dostatečně naplněn – kurz proběhne, hurá!

Zbývají už jen 4 místa

Přihlášení účastníci

už jen 3 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývá 6 míst

už jen 5 účastníků a kurz se uskuteční

Zbývá 15 míst

už jen 5 účastníků a kurz se uskuteční

Zbývá 15 míst

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Kurz již navštívilo 22 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

V ceně kurzu je i heslo, díky kterému získáte 20% slevu na knihu Břišani - platí pouze v dobročinném e-shopu Vedlesebe.cz!

Poznámka k termínu

Komorní kurz pro zájemce, kteří rádi kladou dotazy. V ceně kurzu je i heslo, díky kterému získáte 20% slevu na knihu Břišani - bude platit v dobročinném e-shopu Vedlesebe.cz.

Poznámka k termínu

Výhodný termín pro ty, kdo chtějí proniknout do úplných základů a odnést si souvislosti i pár praktických doporučení pro každý den. V ceně kurzu je i heslo, díky kterému získáte 20% slevu na knihu Břišani - bude platit v dobročinném e-shopu Vedlesebe.cz.

Poznámka k termínu

Výhodný termín pro ty, kdo chtějí proniknout do úplných základů a odnést si souvislosti i pár praktických doporučení pro každý den. V ceně kurzu je i heslo, díky kterému získáte 20% slevu na knihu Břišani - bude platit v dobročinném e-shopu Vedlesebe.cz.

Střevní mikrobiom je moderní, ale i komplexní téma a já se mu věnuji už přes 6 let. Celý život jsem hledala pro sebe cestu, jak zmírnit zánětlivé onemocnění. O důležité roli střev jsem věděla už dlouho, ale teprve POCHOPENÍ různých souvislostí a změny stravování bez diet pro mne byly zásadní. Ráda bych vám pomohla zkrátit cestu při hledání vašeho „aha“ momentu.

Během workshopu se srozumitelnou formou seznámíme různými „breberkami“, ale hlavně vám ukážu ty skryté souvislosti, které pomohly mně. Díky komornímu obsazení workshopu bude během povídání prostor pro vaše otázky i příběhy, tipy a rady na míru. Díky tomu bude také každé setkání jiné, ale vždy se budu snažit, abyste se dozvěděli to, co považuji za zásadní:

  • Řekneme si, čím jsou pro nás Břišani (tedy ty hodné breberky) zásadní, zejména u zánětlivých onemocnění, tedy proč je důležité se o ně pravidelně starat.
  • Ukážeme si, co všechno může mít vliv na náš střevní mikrobiom a jak/čím je dobré Břišany krmit (např. v různých fázích roku) a jak se dají doplnit. Co jsou vhodná probiotika? A co jsou prebiotika?
  • Podíváme se složení potravin (škroby, tuky, bílkoviny,…) a zejména na cukr – co různého v našem těle ovlivňuje.
  • Ráda bych zmínila i roli různých diet při zánětlivém onemocnění a jejich nedostatky/limity (vyzkoušeno za vás).
  • Zazní různé rady a tipy, jak převést poznatky do každodenního shonu, jak zapojit děti, aby převzaly svůj díl odpovědnosti za to, co jedí.
  • A budu pro vás mít jedno moc milé překvapení!

Zájemcům ráda poskytnu dlouhý seznam odkazů na vědecké studie a články, které prohloubí vaše znalosti. Každé setkání se vyvine trochu jinak a dvě hodiny uplynou jako voda, tak pokud byste chtěli do celé problematiky proniknout „stravitelnou formou“ a rádi byste měli možnost se k informacím vracet, jukněte na https://brisani.cz/. Kniha Břišani, která vyšla v srpnu 2020, má sloužit jako takový malý průvodce při hledání toho, co našemu tělu (ale hlavně střevům) svědčí. Je určena pro děti i rodiče (a pak i babičky!), protože jen při zapojení obou se dá uspět v realizaci potřebných změn.   

Moc se těším na setkání s vámi.

Doprovodné fotky

  • 68f5wyvu9p73b2t-ke-kurzu.jpg
  • 6mmpf5wfwk9d2hp-img-1006.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.

Používáme cookies, abychom pomocí analýzy návštěvnosti mohli ladit Naučmese web a tobě připomněli kurzy, které tě zaujaly. Je to v pohodě?