K čemu je střevní mikrobiom? Břišani jako naši spojenci

2pc9ngp7j4knseo-km19.jpg

Kristýna Mothejzíková

Jsem původně biolog-genetik (Mgr.), ale již přes 12 let se věnuji počítačové grafice a ilustracím. Přesto mě vědecké bádání zajímá a sleduji ho. Cca posledních 6 let jsem se intenzivně zajímala o mikrobiom a souvislosti Více o lektorovi »

33cp79nc7p3w5mb-hlavni-obr-700x525.jpg

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivníSledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

Kurz již navštívilo 27 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Střevní mikrobiom je moderní, ale i komplexní téma a já se mu věnuji už přes 6 let. Celý život jsem hledala pro sebe cestu, jak zmírnit zánětlivé onemocnění. O důležité roli střev jsem věděla už dlouho, ale teprve POCHOPENÍ různých souvislostí a změny stravování bez diet pro mne byly zásadní. Ráda bych vám pomohla zkrátit cestu při hledání vašeho „aha“ momentu.

Během workshopu se srozumitelnou formou seznámíme různými „breberkami“, ale hlavně vám ukážu ty skryté souvislosti, které pomohly mně. Díky komornímu obsazení workshopu bude během povídání prostor pro vaše otázky i příběhy, tipy a rady na míru. Díky tomu bude také každé setkání jiné, ale vždy se budu snažit, abyste se dozvěděli to, co považuji za zásadní:

  • Řekneme si, čím jsou pro nás Břišani (tedy ty hodné breberky) zásadní, zejména u zánětlivých onemocnění, tedy proč je důležité se o ně pravidelně starat.
  • Ukážeme si, co všechno může mít vliv na náš střevní mikrobiom a jak/čím je dobré Břišany krmit (např. v různých fázích roku) a jak se dají doplnit. Co jsou vhodná probiotika? A co jsou prebiotika?
  • Podíváme se složení potravin (škroby, tuky, bílkoviny,…) a zejména na cukr – co různého v našem těle ovlivňuje.
  • Ráda bych zmínila i roli různých diet při zánětlivém onemocnění a jejich nedostatky/limity (vyzkoušeno za vás).
  • Zazní různé rady a tipy, jak převést poznatky do každodenního shonu, jak zapojit děti, aby převzaly svůj díl odpovědnosti za to, co jedí.
  • A budu pro vás mít jedno moc milé překvapení!

Zájemcům ráda poskytnu dlouhý seznam odkazů na vědecké studie a články, které prohloubí vaše znalosti. Každé setkání se vyvine trochu jinak a dvě hodiny uplynou jako voda, tak pokud byste chtěli do celé problematiky proniknout „stravitelnou formou“ a rádi byste měli možnost se k informacím vracet, jukněte na https://brisani.cz/. Kniha Břišani, která vyšla v srpnu 2020, má sloužit jako takový malý průvodce při hledání toho, co našemu tělu (ale hlavně střevům) svědčí. Je určena pro děti i rodiče (a pak i babičky!), protože jen při zapojení obou se dá uspět v realizaci potřebných změn.   

Moc se těším na setkání s vámi.

Doprovodné fotky

  • 68f5wyvu9p73b2t-ke-kurzu.jpg
  • 6mmpf5wfwk9d2hp-img-1006.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.

Používáme cookies, abychom pomocí analýzy návštěvnosti mohli ladit Naučmese web a tobě připomněli kurzy, které tě zaujaly. Je to v pohodě?