Čtyři bezlepkové dezerty, které moc nestojí a chutnají skvěle

20140604-141800-530430-282461321831587-337751474-n.jpg

Petra Beran-Cimbůrková

Jsem povoláním fyzická antropoložka, ale miluji pestrost a neustálou práci, a proto se věnuji intenzivně i designu, cvičení tai-chi (2 roky jsem ho vyučovala Více o lektorovi »

9728790-dorty-fba.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Čtyři bezlepkové dezerty, které moc nestojí a chutnají skvěle

Bezlepkovou dietu si mnoho lidí představuje jako naprosté peklo.

Já sama ji ze zdravotních důvodů držím od roku 2012 a nemyslím si, že je to problém (tedy kromě pouličního občerstvení, kde to problém vážně je).

Samozřejmě mnoho těst z bezlepkových materiálů příliš dusí a také cena je oproti normální mouce cca 10x vyšší – což pečení nenahrává, ale já vás naučím ne tak drahé a chutné dezerty.

Budou to:

  • piškotový kakaový dort s domácím krémem a čokoládovou polevou
  • jáhelník s rozinkami, slunečnicovými semínky a jablky
  • mrkvový koláč s citrónovou polevou
  • nepečený cheesecake dokonce s přímo raw těstem

Průběh kurzu:

Napřed si povíme něco o tom, proč lepek škodí nejen celiakům a proč to tak je.

Probereme suroviny a přípravu dezertů.

Vyrobíme všechny dezerty.

 

Doprovodné fotky

  • 7595560-dsc08018.jpg
  • 6672660-dsc08021.jpg
  • 3983400-dsc08027.jpg
  • 4762590-dsc08031.jpg
  • 5504330-dsc08037.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.