Lubomir Kobeda
Na Naučmese od 25. 1. 2013, vedl/a kurzy pro 741 účastníků. Navštívil/a 9 kurzů.
Na Naučmese.cz jsem prišel, abych se něco nového naučil. To trvalo jenom chvilku, protože jsem zjistil, že i já můžu něco naučit ostatní.
Jsem ITák a lektorování na Naučmese je pro mě relaxace a možnost realizovat své nápady přesně podle svých představ. Každý kurz je pro mě jedinečný a neopakovatelný zážitek.
K pečení kváskového chleba jsem se dostal přes domácí pekárnu, kterou jsme si koupili k Vánocům. Nejprve jsem pekl chleba z krabičky, pak jsem zkoušel vlastní recepty. Pořád to ale nebylo to pravé, pak jsem začal kváskovat a upekl svůj první kváskový chleba. V průbehu té doby jsem musel překonat mnoho nezdarů, ale vytrval jsem.
Své zkušenosti teď rád předávám na svých kurzech.
Lubomir
Již uskutečněné kurzy:
- Kváskový chléb poctivě a s láskou
- Nadýchaný kváskový chléb s bublinami a uchem
- Kváskový chléb v pečící míse
- Kváskový chleba – jak na to ?
- Rohlíky, loupáky, pizza - vše z kvásku
- Bezlepkový kváskový chléb
Co říkají účastníci kurzů:
-
DanaLuboš byl excelentní :-)
-
Jozef NovikmecSuper přístup, výborně připravený kurz.
-
Marie ChalupníkováVelmi příjemný komunikativní pán. Ochotný vysvětlit a zodpovědět každou otázku. Po celou dobu konání kurzu vládla příjemná atmosfera. Školiteli patří velký dík a uznání.
-
DanaAhoj, moc děkuji za všechny informace, které jsem na kurzu dostala. a odnesla jsem si výborný chleba. Lubomír je obrovský nadšenec a skvělý člověk, říkala jsem hned, že je to fascinující, když muž učí péct ženy. Překvapilo mě obrovské množství informací, které Lubomír předal.
-
Ema StecjukováSkvělý přístup, vtipny, veselý, pomohl a vysvěstlil s čímkoli bylo potřeba. Díky tomu tam byla pohodová atmosféra:)
-
Zdeňka MiholováDíky lektorovi jsem strávila příjemnou neděli a zábavnou formou se dozvěděla mnoho zajímavostí o chlebu i kvásku.
-
BozenaUdělalo na mě dojem, jak byl lektor připravený a jak byl kurz i předávání informací strukturované. Výborná práce lektora. Výborně zpracované návody, které nám téměř ihned po kurzu rozeslal.
-
Dominika VodákováLektor byl super, velký pohodář, ale hlavně nadšenec a profesionál.
-
SimonaLuboš byl naprosto úžasný. Všechno, čemu jsme nerozuměli, krásně vysvětlil. Byl skvělý, pohodový chlapík. I na otázky ve kterých jsem měla nejasno, mi odpověděl.
-
Jiri ZABLATZKYO kvásku a chlebu toho Luboš podle mého názoru opravdu hodně ví, a o své zkušenosti se dokáže podělit poutavým a zábavným způsobem. V pečení jsem samouk (jinak poloviční ajťák a badatel ve slepých uličách), a setkání s ním mě nakoplo o pečení přemýšlet úplně jinak než doposud.
-
GabrielaPrecizní a milý lektor, vše měl perfektně načasované a pěkně propojenou praxi s teorií.
-
Iveta NoskováProfesionální, lidský, trpělivý, vtipný, pohotový
-
jiří procházkapříjemné vystupování, cením si jeho trpělivosti a smyslu pro humor
-
PavlínaLuboš byl úpně úžasný, všechno vysvětlil dopodrobna. Věnoval se nám od začátku
až do konce. Konečně jsem pochopila jak se starat o kvásek, jak ho použít, využít, jak udělat rozkvas, pracovat s těstem a odměnou nám všem byl vlastnoručně upečený chleba, no prostě super. Mohu jen doporučit! -
Dita PetrováLubo je profík v tom, co dělá. Jak v pečení chleba, tak ve vedení kurzu. Navíc je to milý člověk, který vytváří dobrou atmosféru na kurzu.
-
ŠarkaLuboš je lektor na svém místě SUPER, prostě lidský a trpělivý NAUČÍ. Velká spokojenost. Kurz splnil mé očekávání na 100%.
-
HelenaLubomír je úžasný učitel, který celému kurzu vnuknul pozitivní energii. Jeho zapálení pro pečení chleba bylo velice nakažlivé. Odjížděla jsem naprosto spokojená.
-
Markéta RychnovskáLuboš je velmi pozitivní a nabitý zkušenostmi, které umí perfektně předat. Mluví vždy k věci a s humorem předává v kurzu vše, co o pečení chleba ví.
-
JanaDobrý den, Luboš Kobeda je těžký profesionál. Nic mne nenapadá, co by bylo špatně, naopak Luboš je ochotný, vstřícný, usměvavý a všechno perfektně zvládá. Už se těším na další kurz pečení housek, loupáků aj. v jeho podání. Hezký den Stehlíková
-
Hana MaláPříjemný, znalý, věcný, pozitivní. Každému se věnoval individuálně.
-
Josef KožusznikPříjemný. Bezprostřední. Dokáže vtáhnout do tématu.
-
JanaLuboš je skvělý lektor, který přesně ví, o čem mluví, dobře vše vysvětlí, odpoví na všechny otázky.
-
MartaVelice milý, skvěle připravený.
-
Petra MynářováU Luboše jsem byla na kurzu už podruhé. V obou případech byl skvěle připravený - co se týká znalostí, i přípravy místa kurzu. Všechno bylo jasně vysvětleno, názorně předvedeno, no prostě Lubošovy kurzy nemají chybu. Luboš je milý, příjemný, neustále podporuje i ty, kterým se třeba úplně nedaří, je neustále "na příjmu" v případě jakýchkoliv dotazů.
-
Lucie MacháčkováNaprosto skvělý lektor. Vše vysvětlil tak, že po kurzu se cítím v pečení chleba sebevědomě. Jde vidět, že kurz nebere pouze jako možnost vydělání peněz a nutnost, ale že ho to baví a dělá to s vášní.
-
Filip JamborSuper
-
Kateřina KebrlováBezva, vtipný, nápomocný. Moc příjemný.
-
pavel ovsíkLubo ví o pečení mnoho, k vásku ještě více, je komunikativní a umí své znalosti a dovednosti předat. Super lektor!
-
Pavlína KindlováSympatický lektor, který znal odpověď na každou naši otázku a výrobu chleba nám dokázal hodně prakticky a přístupně vysvětlit. Udělal nám skvělé kyselo.
-
MilenaLektor je zkušený a dobře vysvětlí vše co je potřeba vědět k pečení chleba. Hlavně je velice příjemný a co slíbil, tak zaslal podrobný návod a hodně receptů. Při kurzu si děláte poznámky, ale není to tak přehledné, jako v zaslaném postupu. Byla jsem moc spokojená.
-
Oldřich JarolímVelmi sympatický lektor s velkými zkušenostmi v pečení chleba a přátelským přístupem.
-
Anna KoplíkováZa mě super člověk, který se do pečení chleba opravdu zamiloval a snaží se předat veškeré své zkušenosti. Dává tak lidem pocit, že se pečení chleba dokáže naučit opravdu každý, za jakýchkoliv podmínek (remoska a kvásek ve stanu) :D
-
DenisaPecka, bomba. Dlouho jsem nepoznala tak skvělou osobnost a nadšence do kvásku a chleba. Lubi strašně moc díky za tak boží kurz. Jedna věc je něco naučit, ale dokázat něco vysvětlit tak humorné, lidskou řeči je nejlepší výkon jaký jsem kdy zažila (já sama v práci školím lidí a vím jak je to náročné a těžké neunudit lidí).
-
Lenka KovářováCelý kurz byl pečlivě připravený včetně prezentace na PC. Lektor je přátelský a nebojí se podělit o vše, co s kváskováním souvisí.
-
JarmilaVýborný!
-
Veronika PenčíkováSuper lektor, je vidět, že toho o kváskování hodně ví a dokáže své znalosti srozumitelně předat dál.
-
Dagmar KučerováSuper lektor.
-
Iveta LorenzováJsem maximálně spokojená.
Vše perfektně vysvětleno a předvedeno. -
Petr ProkůpekAhoj, je vidět, že to máš skvěle zmáknuté. Vydržet víc jak pět hodin mluvit k věci a neopakovat se vyžaduje značné komunikační a prezentační dovednosti. Smekám a rád bych to taky tak dobře uměl, v práci by mi to pomohlo.
-
Lucie MiřátskáLektor byl velmi příjemný, vstřícný, ve všem nám pomohl, vše vysvětlil, ukázal.
-
Ivona Ř.Nadšený do kváskového světa, ty zkušenosti jsou velmi znát. Na kurz jsem šla trochu skeptická, ale svým entuziasmem mě Luboš docela nakazil, doma jsem pak všem vykládala, co všechno Luboš z kvásku peče a jak se nám na kurzu dařilo.
-
Vítězslav MusilBezvadný. Nemá chybu :)
-
Lenka PavlováLubomír je skvělý. Ve všem vždy ochotně poradil.
-
Barbora SladekovaSpontánní, energický legrační a hlavně přirozený
-
Dagmar CimalováSuper. Lubomír je nadšenec, který dělá lektorování s láskou.
Milý usměvavý, ochotný. -
Alena Collerovávelmi sympatický, perfektně připravený, zábavný, velký odborník
-
Zuzana Gabrišovávstřícný a ochotný lektor, který má svou práci rád a umí nadšení předat, stejně jako potřebné informace.
-
Tomáš TichýTrochu hektický, ale naučil vše potřebné.
-
Jana KučerováPřátelský, sdílný, má dar lidí přirozeně motivovat k snaze i spolupráci
-
Lumír DörflVelice přátelský a milý přístup k účastníkům kurzu, který rychle prolomí pomyslnou bariéru lektor-žák, vše velice důkladně a hlavně srozumitelně vysvětleno.
-
Martin SoukupVelice příjemný člověk, zapálený pekař :-) a super povídání... doporučuji!
-
Eliška NeumannováMoc sympatický, vše vysvětlit do podrobna a vše bylo dobré pochopitelné.
-
Michal KoudelaLuboš umí! Ano, i díky jeho povaze, chuti a trpělivosti předat informace nejen o pečení, ale celkově o historii pečení chleba z kvásku se každý účastník kurzu bude těšit, až si doma svůj “první” kváskový chleba upeče!
-
Jana KučínskáLektor Luboš byl úžasný. Pohodový, přátelský, trpělivý, se zájmem i o názor všech zúčastněných a hlavně člověk který ví o pečení hodně moc a dělá to s velkou láskou a myslím i pokorou. Vše umí vysvětlit tak, aby i absolutní laik vše pochopil.
-
Barbora NázlerováMilý, povídavý, měl snahu vše přesně vysvětlit a objasnit, ale nehrál si na nikoho, kdo je mistr a je nám nadřazený. Velmi příjemný přístup “nedělej ze všeho vědu”.
-
AlicePřístup lektora byl velmi vstřícný a milý, opravdu u něj platilo, že s sebou stačí vzít tužku, papír a dobrou náladu.
O vše ostatní, včetně dobré kávy, čaje a oběda se postaral. -
JanaKváskový nadšenec, má mnoho zkušeností, dovede svým přístupem své nadšení šířit dál.
-
Kristýna MoštěkováKurz pod vedením Luboše byl super, vše se snažil vysvětlit, odpověděl na všechny možné dotazy a podělil se s námi o cenné rady ohledně práce s kváskem.
-
PetraBezvadný chlapík se zapálením pro věc. Své nadšení pro pečení s kváskem umí velmi nenásilně a přirozeně sdílet a nadchnout všechny účastníky. Umí dodat důvěru a hlavně naučí.
-
Dominik MoštěkVelmi zábavný a zapálený "pekař".





