Kurz indického vaření pro nevegetariány

5549940-dsc_7744-jpg-c-2.jpg

Lenka Janíková

Jmenuji se Lenka. Nejsem extrovertka, ale miluji lidi a neotřelé zážitky, jsem hladová po dobrodružství, neobvyklých setkáních a místech, která znají jen místní lidé. Nejsem turistka, baťůžkářka ani cestovní agentura. Více o lektorovi »

5549940-dsc_7744-jpg-c-2.jpg

Lenka Janíková

Jmenuji se Lenka. Nejsem extrovertka, ale miluji lidi a neotřelé zážitky, jsem hladová po dobrodružství, neobvyklých setkáních a místech, která znají jen místní lidé. Nejsem turistka, baťůžkářka ani cestovní agentura. Více o lektorovi »

1694450-untitled-design-2.jpg
B. Nikodema 4477/11, Ostrava (mapa)

už jen 2 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 4 místa

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Indická kuchyně je převážně vegetariánská a většinou splňuje nejen ayurvédská (ayurveda – indická přírodní medicína) pravidla zdravého stavování. Ale s tím, jak ubývá podíl vegetariánsky se stravujících Indů, začala vznikat i nevegetariánská jídla. A některá z nich jsou tak výtečná, že se proslavila i daleko za hranicemi Indie. Ba co víc. I tato jídla si zachovávají to, na čem Indové tak lpí, a tou je čerstvost surovin.

Obsah kurzu:

V úvodu Vás pohostím jedním z indických čajů a povíme si ve stručnosti něco o hlavních zásadách indického stravování (opakování z kurzu Základy indického vaření), o problematice konzumace masa v Indii a o používaných druzích koření.

V druhé části se naučíme připravit si:

  • Butter chicken – máslové kuře,
  • Kerala fish curry – kari ryba na jihoindický způsob,
  • Egg curry – jak jedí vejce Indové,
  • Rýže,
  • Badam besan ladoo – malé bezmasé odlehčení, indický dezert z mandlí a cizrnové mouky ve tvaru kuličky.

A na závěr to vše společně sníme a můžeme si dále povídat o Indii.

Kdo kurz ocení?

  • fandové všeho indického,
  • milovníci všeho "peprného",
  • i odpůrci kořeněného jídla přijďte, množství koření přizpůsobím i Vám,
  • příznivci masa,
  • přátelé dobrého jídla a pití
  • kurz je vhodný i pro celiaky.

Čím Vás kurz obohatí?

  • dobře se najíte,
  • dozvíte se, jak nahradit jogurt v pokrmu při intoleranci laktózy,
  • dozvíte se, proč ne kuře na kari, ale kari kuře,
  • dozvíte se o indické kuchyni a vůbec o stravování to, co jste zřejmě ani nevěděli,
  • obohatíte svou nevegetariánskou stravu,
  • prožijete příjemné odpoledne.

Proč kurz kurz u mne:

V Indii jsem strávila kumulativně 5 měsíců, a to povětšinou u místních lidí, takže jsem indickou kuchyni zakusila z autentického hlediska (ne jen z pohledu turisty stravujícího se v restauracích). S Indy jsem ve velmi častém kontaktu a spoustu věcí jsem se díky nim naučila a stále se od nich učím. Navíc nejsem příznivcem příliš kořeného jídla, takže se dokážu vcítit do potřeb těch, kteří pálivé jídlo nesnesou a jsem tak schopna množství koření v jídle upravit dle jejich potřeb.

Co je zahrnuto v ceně kurzu?

  • psaný text s informacemi a recepty,
  • pitný režim,
  • veškerého jídlo, které si uvaříme.

Navštívit můžete i můj další kurz indického vaření a další kurz, který se také týká Indie.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články a informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.