Kurz indického vaření - "omáčky" a přílohy

887qn6by66k-img-3715-5.jpg

Lenka Janíková

Jmenuji se Lenka. Nejsem extrovertka, ale miluji lidi a neotřelé zážitky, jsem hladová po dobrodružství, neobvyklých setkáních a místech, která znají jen místní lidé. Nejsem turistka, baťůžkářka ani cestovní agentura. Více o lektorovi »

2487970-untitled-design-1.jpg

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

Kurz již navštívilo 10 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Pod pojmem indická kuchyně si většina z nás představí nehorázně pálivé jídlo, tuny rýže a možná i nepříjemné střevní potíže, které si cestovatelé přivážejí ze svých cest po Indii. Skutečnost je však jiná, indická kuchyně může být mnohem příjemnější, než si dokážeme představit.

2 lidé, 3 roky, 4 návštěvy, 5 měsíců života. Tak nějak bych charakterizovala mé výlety do Indie. Jsem obrovskou milovnicí snad všeho indického. Kořeněné a pikantní jídlo však nesnesu. Dlouho jsem tak indickou kuchyni akceptovala, ale nevyhledávala ji. Později musela řešit jistý zdravotní problém a rozhodla se pro léčbu stravou, namísto konvenčního přístupu západní medicíny. Začala jsem vyhledávat informace a trávila spoustu času pátráním. A srovnávala s indickou kuchyní.

Indická kuchyně není samoúčelná, vše má zde svůj význam. Indická kuchyně totiž vychází z ayurvédské medicíny. A mnohdy splňuje i zásady zdravého stravování podle dalších přístupů, diskutovaných v západních zemích. Tak jsem začala experimentovat s indickou kuchyní. Ale tak, aby vyhovovala i mým citlivým chuťovým potřebám, a můžu říci, že mi velmi zachutnala.

Obsah kurzu:

V úvodu si řekneme si něco o některých druzích jídla (korma/kurma, pulao...), řekneme si něco málo o fermentaci a o luštěninách, které a pro jaký účel se v Indii používají . Pro ty, kteří neabsolvovali základní kurz indického vaření mohu zopakovat některé zásady indického stravování. Následně si připravíme:

  • parathu,
  • druh kořeněné rýže,
  • dosu,
  • čatní,
  • raitu,
  • a vegetariánskou kormu.

 A nakonec to vše společně sníme a můžeme si povykládat něco více o Indii.

Kdo kurz ocení?

  • fandové všeho indického,
  • milovníci všeho "peprného",
  • i odpůrci kořeněného jídla přijďte, množství koření přizpůsobím i Vám,
  • příznivci zdravého stravování,
  • přátelé dobrého jídla a pití
  • vegetariáni, příp. vegani, celiaci.

Čím Vás kurz obohatí?

  • dobře a zdravě se najíte,
  • naučíte se do budoucna, jak se správně stravovat a kombinovat potraviny,
  • dozvíte se, jak nahradit jogurt v pokrmu při intoleranci laktózy,
  • dozvíte se, co je korma/kurma, pulao, dosa či urad dal,
  • dozvíte se o indické kuchyni a vůbec o stravování to, co jste zřejmě ani nevěděli,
  • obohatíte svou vegetariánskou/veganskou stravu,
  • prožijete příjemné odpoledne.

Co je zahrnuto v ceně kurzu?

  • psaný text s informacemi a recepty,
  • pitný režim,
  • veškerého jídlo, které si uvaříme.

Navštívit můžete i můj další kurz indického vaření a další kurz, který se také týká Indie.

Doprovodné fotky

  • 8491140-jeera-rice.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.