Jedlé trvalky v přírodní zahradě

99t2w43xpsxsn35-20220121-122522.jpeg

Petra Vodenková

Přes 10 let se věnuji tvoření a návrhům jedlých přírodních zahrad s prvky permakultury a důrazem na plodící dřeviny a jedlé byliny. Od roku 2016 příležitostně přednáším v ekocentrech jak mít krásnou a plodící zahradu bez Více o lektorovi »

4bv2avnsi7a0fy0-centranthus-coccineus-cencoc-shn-1-a.jpeg

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

Trvalky nemusí být jen krásné, ale mohou být jedlé a vybrané druhy i chutné:-)

Podsazením keřů trvalkami zahrada rychle dostane úplně nový rozměr, často se setkávám se zahradami, kde trvalkové patro úplně chybí.

Kurz bude zaměřený:

  1. krátce shrnutí principů jedlé přírodní zahrady
  2. funkce trvalkového patra 
  3. jak trvalkové patro tvořit
  4. podrobně představím 50 jedlých a krásných trvalek a jejich nároky na stanoviště
  5. kuchyňské využití každé jmenované trvalky - zda je vhodná do salátů, špenátů, pest, smoothie nebo na čaj
  6. které plevele si hýčkat
  7. Sansai 山菜

Mám připravenou spoustu fotografií z naší zahrady i z internetu, abyste si každou trvalku intenzivně „prožili” a věděli, zda je správnou volbou pro Vaši zahradu s ohledem na stanoviště i využití v kuchyni.

Přiložené fotky jsou všechny z naší zahrady

Všechny jmenované trvalky pěstuji a více nebo méně v kuchyni po celou sezónu používám.

Na konci kurzu dostanete seznam probraných trvalek, jejich nároků na stanoviště, přínosů pro ostatní živočichy, a kterou část a kdy ji jíst

(Součástí nejsou běžné kuchyňské bylinky - ty většinou všichni známe a je o nich spousta knížek)

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.