Jedlé trvalky v přírodní zahradě

Petra Vodenková

Více než 15 let se věnuji tvoření a návrhům jedlých přírodních zahrad s prvky permakultury a důrazem na plodící dřeviny a jedlé a léčivé byliny. Od roku 2016 Více o lektorovi »

Petra Vodenková

Více než 15 let se věnuji tvoření a návrhům jedlých přírodních zahrad s prvky permakultury a důrazem na plodící dřeviny a jedlé a léčivé byliny. Od roku 2016 Více o lektorovi »

Stržiště 785, Lysá n.L. (38min. vlakem z centra Prahy), Praha (mapa)

už jen 4 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývá 12 míst

Nech nám na sebe email

Dáme ti vědět, když lektor vypíše další nové termíny.

Kurz již navštívilo 26 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

první trvalkový kurz naživo v zahradě

Trvalky nemusí být jen krásné, ale mohou být jedlé a vybrané druhy i chutné:-) 

Podle termínu konání většinu trvalek uvidíme, některé podle termínu ochutnáme, případně doplníme prezentací, protože nezastihnete všechny v době kvetení. 

Podsazením keřů trvalkami zahrada rychle dostane úplně nový rozměr, často se setkávám se zahradami, kde trvalkové patro úplně chybí.

Kurz bude zaměřený:

  1. funkce trvalkového patra 
  2. jak trvalkové patro tvořit
  3. podrobně si představíme 40 jedlých a krásných trvalek a jejich nároky na stanoviště
  4. kuchyňské využití každé jmenované trvalky - zda je vhodná do salátů, špenátů, pest, smoothie nebo na čaj
  5. které plevele si hýčkat
  6. Sansai 山菜 - kulinářské zpracování
  7. Dostanete seznam probraných trvalek, jejich nároků na stanoviště, přínosů pro ostatní živočichy, a kterou část a kdy ji jíst
  8. Semínka dle vlastního výběru

Přiložené fotky jsou všechny z naší zahrady a pozemku.

Všechny jmenované trvalky pěstuji a více nebo méně v kuchyni po celou sezónu používám. Tento kurz lektoruji v knihovnách a ekocentrech už od roku 2016.

Mám připravenou spoustu fotografií z naší zahrady i z internetu, abyste si každou trvalku intenzivně „prožili” a věděli, zda je správnou volbou pro Vaši zahradu s ohledem na stanoviště i využití v kuchyni.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.