Zážitková vycházka za jedlým býlím a květy

Věra Vačkářová
Celý svůj život žiji a pracuji s rostlinami v různých formách. Mou vášní jsou byliny, lidské tělo a naše duše. Ráda předávám radost ze života spolu s přijetím své vlastní cesty. Rostliny, byliny či éterické oleje, podle Více o lektorovi »

Kurz bohužel není aktivní
Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)
Kurz již navštívilo 48 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Výprava za poznáním našich lokálních, divokých superpotravin.
Vzhůru do života!
Přátelé,
víte, co za (ne)obyčejný plevel roste všude kolem nás na loukách, zahradách a podél cest?
Víte, že některé z nich jsou, zcela právem, označeny za domácí superpotraviny?
Nabízím výpravu za poznáním jedlých divokých rostlin. Ochutnáte jídla z nich připravená.
Ráda Vám pomohu rozpoznat jedlé plevele a květy v jejich fázích růstu. Někdy je známe jako velké a nepoznáme je malé, nebo naopak.
Cestou si ukážeme nejrůznější rostliny vhodné k jídlu, k pití i k pečení a k detoxikaci našeho těla.
Součástí vycházky je tentokrát malá ochutnávka hotového jídla z plevelů doma připraveného. Z mnohaleté zkušenosti vím, že chutnají mužům i dětem.
Divoké rostliny byly výživnou zeleninou našich předků. Jsou plné vitamínů, minerálů, enzymů, živin. Obsahují řadu prvků, které v konvečně pěstované zelenině nenajdete. Budete překvapeni delikátní chutí bršlice, ptačince, šťovíku, květy šťavele, hluchavek, fialek a dalších…
Z divokých rostlin připravíte celé menu od polévky až po dezert. Jenom potřebujete znát jak vypadají.Můžeme je použít ve formě čerstvých bylinných čajů nebo si je nakrájet do salátů, polévek nebo pomazánek, špenátů, jako oblohu. Jsou skvělé na SMOOTHIE. Vždy čerstvé a živé!
Duben a květen jsou měsíce hojnosti čerstvé a nechemické zeleniny. Sběrem si vyčistíte hlavu i tělo.
Co s sebou?
Misku se lžičkou na ochutnávku jídla. Vodu na pití.
Sejdeme se za každého počasí. Vhodné oblečení: někdy svítí slunce , někdy pofukuje, někdy chvilku kape.
JARO je tu!
P.S. Jedlé kurzy dělám od r. 2012
Posílám k poslechu natáčení s rozhlasem:
Další zajímavé kurzy

Jak připravit kurz na Naučmese.cz

Jak postupovat při prodeji nebo koupi bytu
Webinář - online ,

Jak na osobní finance

Travelhacking: Jak na nízkonákladové cestování kolem světa

Jak na sociální sítě? Přednášky TOP lektorů z MiniFestu
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne

Content marketing pro jazykové volnonožce

Jak připravit zážitkový webinář
Webinář - online ,

Smysluplné rozhovory
Webinář - online ,

Koučovacím rozhovorem k přirozené změně
Webinář - online ,

Online seznámení není tabu
Webinář - online ,
Skvělá procházka s plno informacemi. Moc mě bavilo projít se přírodou a dozvědět se co všechno jedlé jsem dosud přehlížel.
Kurz jsem si moc užila – dal mi spoustu nových informací o rostlinách, které běžně potkáváme a míjíme, aniž bychom znali možnosti jejich využití. Ochutnávka jídel byla skvělá a lokalita šáreckého údolí pro tyhle účely naprosto perfektní! Věra je velmi pozitivní, po celou procházku vládla příjemná atmosféra.
Doporučila bych jak "naprostým neznalcům", tak i "mírně pokročilým", kteří si hezky utřídí a obohatí svoje vědomosti.
Splnil mé očekávání – Velmi zajímavý, obohacující a příjemný zážitek.
Smysluplně strávený čas, nad mé očekávání. Kurz hodně obsažný, jak do počtu nově poznaných jedlých bylin, tak do množství doplňujících informací o tom, které části bylin jíst, jak je použít vnitřně, ale i zevně. Vše skvěle doplněno o piknik v trávě, kde byla možnost degustovat použití bylin v jídle, které bylo výborné. Děkuji za příjemný zážitek, za nabyté vědomosti a těším se na příště.
Lektorka umí velmi poutavě vyprávět praktické informace o rostlinách, vše je prokládáno jejich ochutnáváním a při jejím přístupu k vyučování je opravdu snadné si je všechny zapamatovat a poté uvést jejich sběr do praxe i o samotě (vyzkoušeno). Ukazuje jak rostliny vypadají malé, ve květu i větší, aby je člověk rozeznal i za měsíc. Byl to můj druhý kurz sběru plevele (první byl u jiné lektorky a z mého pohledu málo praktický) a musím říct, že kurz pod vedením Věry byl naprosto perfektní. A kdyby toho nebylo málo - Věra připravila skvělý oběd jako ochutnávku a to už člověk pak rovnou běží sbírat, co doporučila a domů vařit. Děkuji z celého srdce!
Pěkná procházka přírodou s řadou (pro mě tedy určitě) překvapivých poznatků. Trochu se o jedlé býlí zajímám, ale tady jsem načerpala další inspiraci přímo v terénu.
Kurz mi pomohl v tom, ze jsem ziskala jistotu v poznavani bylinek, u kterych jsem si driv nebyla jista plus jsem se naucila poznat par novych bylinek, ktere od te doby vidim uplne vsude :-)
Na kurz jsem vyrazil s tím, že dost jedlých rostlin už znám. I přesto jsem poznal spoustu dalších, inspiroval se pro jejich využití v kuchyni a dostal odpovědi na své otázky (a nebylo jich málo). Naprostá spokojenost.
kurz byl uzasny plny zajimavych informaci
Kurz byl super, dozvěděla jsem se spousty zajímavých informací o rostlinkách, naučila jsem se je poznávat a měla jsem možnost i každou z nich ochutnat. Ochutnávky jídel taky super :)
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den budete zase někdy pořádat poznávací kurz na jedlé rostliny?
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDěkuju za odpověď
@Věra Vačkářová Děkuji za odpověď. Prosím o informaci až bude kurz v Praze. Alena
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Janecká alena Dobrý den Aleno, jsou prázdniny a vysoké teploty, tak je vše zpomalené :-). Ani pro jedlé plevele nyní neníúplně štastný čas - většinou jsou hořké, tuhé, vše zraje do plodů, do semen. Mám v plánu udělat pdzimní kurz Jedlých plevelů a bylin, tak jak je běžně nepoužíváme. Jinak Jedlé plevle na jaře : v dubnu a v květnu a červnu budou Byliny. Přeji krásné léto.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětP.S. Můžete mi dát na sebe kontakt, abych vám dala včas vědět.
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětráda bych se zeptala zda se kurz v příštím týdnu tj. 12.4.2018 uskuteční.
Pokud ano, můžete mi říci jaké rostliny lze po tak dlouhé zimě nyní sbírat?
Ptám se, protože ještě v tomto týdnu nejsou ještě pořádně vyrostlé ani kopřivy...
Děkuji
Eliška
@Eliška Červená Dobrý den Eliško, díky za dotaz. Kurz se uskuteční, neboť už všechno roste! Teploty vzrostly a ještě porostou! Díky hojným dešťům a vyšším teplota nastávají ideální podmínky pro růst rostlin. Plevele v tento čas jsou chu'tové křehké, šťavnaté a málo hořké. Rostou kopřivy, různé druhy česneků, pampelišky, užasný je už i můj oblíbenec ptačinec žabinec, bršlice , a další. Kvetou fialky, podběl, podléšky - i ty jsou k jídlu :-). Těším se na viděnou a přeji pěkné dny. Zdravím Věra
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět