Zážitková vycházka za jedlým býlím a květy

26hb7npwpn2-moje-foto.

Věra Vačkářová

Celý svůj život žiji a pracuji s rostlinami v různých formách. Mou vášní jsou byliny a lidské tělo propojující se s vlastní duší. Rostliny, byliny či éterické oleje vždy přináší do našeho každodenního života radost, Více o lektorovi »

9wyonavnmp1-img-1654.jpg

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

Kurz již navštívilo 39 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Milí přátelé a je to tady!
Teplo se pomalu a jistě sune do našich krajin. Rostliny začaly růst a nám začínají hody s lahodnými plevely. Nabízím výpravu za poznáním jedlých divokých rostlin a zároveň ochutnáte jídla z nich připravená. 
Nabízím svou pomoc při sběru, neboť rostlinky není vždy snadné rozpoznat v jejich fázích růstu.

Srdečně Vás zvu na  Zážitkovou vycházku za jedlým býlím a květy na talíři.

Ráda Vám pomohu rozpoznat jedlé plevele a květy v jejich fázích růstu. Někdy je známe jako velké a nepoznáme je malé, nebo naopak. Cestou si ukážeme nejrůznější rostliny vhodné k jídlu, k pití i k pečení. Ochutnáme je na místě jak čerstvé, tak i z doma připraveného jídla. 
„Divošky“ můžeme použít také ve formě čerstvých bylinných čajů nebo si je nakrájet do salátů, polévek nebo pomazánek. Vhodné jsou například: divoká pažitka, různé druhy česneků, řeřicha, kopřivy, lístky pampelišky spolu s květy, květy hluchavky, fialky, máku, šťavele, česnáčku a další. 

Divoké rostliny jsou skvělé na SMOOTHIE. Vždy čerstvé a živé! Chuťově obohatí vegetariánskou i tradiční kuchyni.  

Součástí přednášky je "piknik v trávě “, ochutnávka hotových jídel z plevelů z doma připraveného jídla. 

Ochutnáme saláty, pomazánku,slaný koláč.  Vemte si s sebou misku a lžičku. Z mnohaleté zkušenosti vím, že chutnají mužům i dětem.

Jsou to ty nejobyčejnější rostliny, které najdete prakticky všude.Jsou plné vitamínů, minerálů, enzymů, živin. Divoké rostliny byly výživnou zeleninou našich předků. I teď obsahují řadu prvků, které v konvečně pěstované zelenině nenajdete.  Budete překvapeni delikátní chutí bršlice, ptačince, šťovíku, květy šťavele, hluchavek, fialek a dalších…

Pro nás platí:  živé jídlo = živí lidé.

Duben a květen jsou měsíce hojnosti čerstvé a nechemické zeleniny. Ušetříte své peníze, zažijete plno pohybu v přírodě. Vaše střeva budou spokojeně trávit. A srdce radovat z pozemské krásy i z toho, že jste objevili nové zkušenosti. Z divokých rostlin připravíte celé menu od polévky až po dezert. Jenom potřebujete znát jak vypadají.

 Co si vzít s sebou?

Misku se lžičkou či vidličkou na ochutnávku jídla. Vodu na pití. 

Sejdeme se za každého počasí.  

 

Věra Vačkářová
www.citprosebe.com

 

Posílám k poslechu natáčení s rozhlasem:

Doprovodné fotky

  • 1691450-dscn3067.jpeg
  • 3475200-1597940-screenshot-6.jpg
  • 1879730-dscn4185-1.jpeg
  • 8ksg9eency5-plevele.
  • 3ga2m98up7b-ple-vajicka-krep.
  • 3m7w5x6r9s1-polev.
  • 2zwr108lpzb-elbedock-1034.jpeg
  • 59ots6dehth-elbedock-1038.jpeg
  • 4ui6o8nglbo-elbedock-1041.jpeg
  • 3ng5i4hsa1c-elbedock-1045.jpeg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.