Zážitková vycházka za jedlým býlím a květy

8txlui0jb6azngs-26hb7npwpn2-moje-foto.jpg

Věra Vačkářová

Celý svůj život žiji a pracuji s rostlinami v různých formách. Mou vášní jsou byliny, lidské tělo a naše duše.  Ráda předávám radost ze života spolu s přijetím své vlastní cesty. Rostliny, byliny či éterické oleje, podle Více o lektorovi »

8txlui0jb6azngs-26hb7npwpn2-moje-foto.jpg

Věra Vačkářová

Celý svůj život žiji a pracuji s rostlinami v různých formách. Mou vášní jsou byliny, lidské tělo a naše duše.  Ráda předávám radost ze života spolu s přijetím své vlastní cesty. Rostliny, byliny či éterické oleje, podle Více o lektorovi »

1z0yjk5rgepqckc-img-20190418-142206.jpg
Divoká Šárka, Praha (mapa)

už jen 3 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývá 10 míst

Přihlášení účastníci

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Kurz již navštívilo 39 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

Místo setkání upřesním

Přátelé, 

víte, co za (ne)obyčejný plevel roste všude kolem nás na loukách, zahradách a podél cest? 

Víte, že některé z nich jsou, zcela právem, označeny za domácí superpotraviny

Nabízím výpravu za poznáním jedlých divokých rostlin. Ochutnáte jídla z nich připravená. 

Ráda Vám pomohu rozpoznat jedlé plevele a květy v jejich fázích růstu. Někdy je známe jako velké a nepoznáme je malé, nebo naopak. 

Cestou si ukážeme nejrůznější rostliny vhodné k jídlu, k pití i k pečení a k detoxikaci našeho těla. 

Součástí vycházky je "piknik v trávě “, ochutnávka hotových jídel z plevelů z doma připraveného jídla.   Vemte si s sebou misku a lžičku. Z mnohaleté zkušenosti vím, že chutnají mužům i dětem.

Divoké rostliny byly výživnou zeleninou našich předků.Jsou plné vitamínů, minerálů, enzymů, živin. Obsahují řadu prvků, které v konvečně pěstované zelenině nenajdete.  Budete překvapeni delikátní chutí bršlice, ptačince, šťovíku, květy šťavele, hluchavek, fialek a dalších…

Z divokých rostlin připravíte celé menu od polévky až po dezert. Jenom potřebujete znát jak vypadají.Můžeme je použít ve formě čerstvých bylinných čajů nebo si je nakrájet do salátů, polévek nebo pomazánek, špenátů,  jako oblohu. Jsou skvělé na SMOOTHIE. Vždy čerstvé a živé!

Duben a květen jsou měsíce hojnosti čerstvé a nechemické zeleniny. Sběrem si vyčistíte hlavu i tělo.
 

Co s sebou?

Misku se lžičkou na ochutnávku jídla. Vodu na pití. 

Sejdeme se za každého počasí. Vhodné oblečení: někdy svítí slunce , někdy pofukuje, někdy chvilku kape.  

JARO je tu! 

P.S.  Jedlé kurzy dělám od r. 2012

 

 

 

Posílám k poslechu natáčení s rozhlasem:

Doprovodné fotky

  • 1691450-dscn3067.jpeg
  • 3475200-1597940-screenshot-6.jpg
  • 1879730-dscn4185-1.jpeg
  • 2zwr108lpzb-elbedock-1034.jpeg
  • 59ots6dehth-elbedock-1038.jpeg
  • 4ui6o8nglbo-elbedock-1041.jpeg
  • 3ng5i4hsa1c-elbedock-1045.jpeg
  • 4ujyjmjlhq5x4yg-img-20200303-142033.jpg
  • 3iak82zsy6rz10t-img-20190418-142243.jpg
  • 2nw56bb0m3zer16-img-20190418-171431.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.

Rádi bychom používali cookies, abychom pomocí analýzy návštěvnosti mohli ladit Naučmese web a vám připomněli kurzy, které vás zaujaly. Je to v pohodě?