Zážitková vycházka za jedlým býlím a květy
Věra Vačkářová
Celý svůj život žiji a pracuji s rostlinami v různých formách. Mou vášní jsou byliny a lidské tělo propojující se s vlastní duší. Rostliny, byliny či éterické oleje vždy přináší do našeho každodenního života radost, Více o lektorovi »

Kurz bohužel není aktivní
Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)
Kurz již navštívilo 39 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Milí přátelé a je to tady!
Teplo se pomalu a jistě sune do našich krajin. Rostliny začaly růst a nám začínají hody s lahodnými plevely. Nabízím výpravu za poznáním jedlých divokých rostlin a zároveň ochutnáte jídla z nich připravená.
Nabízím svou pomoc při sběru, neboť rostlinky není vždy snadné rozpoznat v jejich fázích růstu.
Srdečně Vás zvu na Zážitkovou vycházku za jedlým býlím a květy na talíři.
Ráda Vám pomohu rozpoznat jedlé plevele a květy v jejich fázích růstu. Někdy je známe jako velké a nepoznáme je malé, nebo naopak. Cestou si ukážeme nejrůznější rostliny vhodné k jídlu, k pití i k pečení. Ochutnáme je na místě jak čerstvé, tak i z doma připraveného jídla.
„Divošky“ můžeme použít také ve formě čerstvých bylinných čajů nebo si je nakrájet do salátů, polévek nebo pomazánek. Vhodné jsou například: divoká pažitka, různé druhy česneků, řeřicha, kopřivy, lístky pampelišky spolu s květy, květy hluchavky, fialky, máku, šťavele, česnáčku a další.
Divoké rostliny jsou skvělé na SMOOTHIE. Vždy čerstvé a živé! Chuťově obohatí vegetariánskou i tradiční kuchyni.
Součástí přednášky je "piknik v trávě “, ochutnávka hotových jídel z plevelů z doma připraveného jídla.
Ochutnáme saláty, pomazánku,slaný koláč. Vemte si s sebou misku a lžičku. Z mnohaleté zkušenosti vím, že chutnají mužům i dětem.
Jsou to ty nejobyčejnější rostliny, které najdete prakticky všude.Jsou plné vitamínů, minerálů, enzymů, živin. Divoké rostliny byly výživnou zeleninou našich předků. I teď obsahují řadu prvků, které v konvečně pěstované zelenině nenajdete. Budete překvapeni delikátní chutí bršlice, ptačince, šťovíku, květy šťavele, hluchavek, fialek a dalších…
Pro nás platí: živé jídlo = živí lidé.
Duben a květen jsou měsíce hojnosti čerstvé a nechemické zeleniny. Ušetříte své peníze, zažijete plno pohybu v přírodě. Vaše střeva budou spokojeně trávit. A srdce radovat z pozemské krásy i z toho, že jste objevili nové zkušenosti. Z divokých rostlin připravíte celé menu od polévky až po dezert. Jenom potřebujete znát jak vypadají.
Co si vzít s sebou?
Misku se lžičkou či vidličkou na ochutnávku jídla. Vodu na pití.
Sejdeme se za každého počasí.
Věra Vačkářová
www.citprosebe.com
Posílám k poslechu natáčení s rozhlasem:
Další zajímavé kurzy

Jak připravit kurz na Naučmese.cz

Travelhacking: Jak na nízkonákladové cestování kolem světa

Jak na sociální sítě? Přednášky TOP lektorů z Naučmese MiniFestu

SEO - Analýza klíčových slov
Praha ,

Soukromá instagramová dvouhodinovka [ONLINE i osobně]
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne

Citlivý řez ovocných stromů – teorie i praxe
Kyjov ,

Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Praha ,

Vyšehrad, jak ho možná (ne)znáte
Praha ,

Řezbářský kurzík
Liberec ,

Usměvavé krasopsaní
Praha ,
Kurz mi pomohl v tom, ze jsem ziskala jistotu v poznavani bylinek, u kterych jsem si driv nebyla jista plus jsem se naucila poznat par novych bylinek, ktere od te doby vidim uplne vsude :-)
Na kurz jsem vyrazil s tím, že dost jedlých rostlin už znám. I přesto jsem poznal spoustu dalších, inspiroval se pro jejich využití v kuchyni a dostal odpovědi na své otázky (a nebylo jich málo). Naprostá spokojenost.
kurz byl uzasny plny zajimavych informaci
Kurz byl super, dozvěděla jsem se spousty zajímavých informací o rostlinkách, naučila jsem se je poznávat a měla jsem možnost i každou z nich ochutnat. Ochutnávky jídel taky super :)
Kurz byl skvělý. Dozvěděla jsem se o mnoha jedlých rostlinách a květech u kterých bych nevěřila, že se vůbec můžou jíst. Atmosféra skvělá. Vynikající pohoštění od lektorky. Odteď už si z každé procházky přinesu něco dobrého. Už se těším na další kurz, který mě opět obohatí co mohu sbírat v další měsících.
praktický, velmi užitečný a chutný - ochutnávka nejen čerstvých nalezených rostlin, ale i hostina v altánu v podobě slaných koláčů, salátu, pomazánky.
Velmi přínosné. Moc děkuji.
poučný, zajímavě podaný, přímo v terénu, kde byliny rostou
Osobně byl pro mě kurz mimořádně přínosný, neb jsem v tomto směru pole doslova neorané.
Byl přínosný, dobře vedený a časově akorát. Příjemná pauza na ochutnávku kurz zpestřila.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětráda bych se zeptala zda se kurz v příštím týdnu tj. 12.4.2018 uskuteční.
Pokud ano, můžete mi říci jaké rostliny lze po tak dlouhé zimě nyní sbírat?
Ptám se, protože ještě v tomto týdnu nejsou ještě pořádně vyrostlé ani kopřivy...
Děkuji
Eliška
@Eliška Červená Dobrý den Eliško, díky za dotaz. Kurz se uskuteční, neboť už všechno roste! Teploty vzrostly a ještě porostou! Díky hojným dešťům a vyšším teplota nastávají ideální podmínky pro růst rostlin. Plevele v tento čas jsou chu'tové křehké, šťavnaté a málo hořké. Rostou kopřivy, různé druhy česneků, pampelišky, užasný je už i můj oblíbenec ptačinec žabinec, bršlice , a další. Kvetou fialky, podběl, podléšky - i ty jsou k jídlu :-). Těším se na viděnou a přeji pěkné dny. Zdravím Věra
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět