Pečení chleba z kvásku s Janou Berkovou

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

U vás doma nebo, dohodnutém místě nebo v Olomouci v bistru ve Florcenter v Holici., Olomouc (mapa)

Kurz je individuální

Kurzu se již zúčastnili

Nech nám na sebe email

Dáme ti vědět, když lektor vypíše další nové termíny.

Kurz již navštívilo 22 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

Kurz je koncipován pro 1-2 osoby. Mohu se tak zaměřit přímo na vaše přání a potřeby. V Olomouci a do 5 km od radnice bez cestovného. Dále podle veřejného sazebníku. Můžete kurz věnovat jako dárek a mít tak se sestrou, kamarádkou, partnerem, tchýní apod. společný zážitek. :)

Co Vás čeká?

Naučím vás, jak si připravit chutný a zdravý kváskový chleba i jiné pečivo.

Snadno, rychle a levně.


VŠE O KVÁSKU 

Po kurzu budete vědět vše o kvásku. Co je to, jak funguje, co má a nemá rád, jak se o něj starat a na co všechno ho můžeme použít. A samozřejmě také jak ho zabezpečit, když jedete na dovolenou. O kvásku a pečení kolují různé mýty a pověry. Spolu se podíváme, jak jsou pravdivé. S mým letitým Kváskem a informacemi bude pro vás jeho vedení a použití hračkou.

 

PRAKTICKÝ POSTUP VZNIKU CHLEBA

  • Zaděláte si ze své mouky těsto na chleba, který si pak doma upečete a provoníte celý dům.
  • Projdeme celý postup přípravy chleba

 

INSPIRACE

Inspiruji vás k báječnému kreativnímu životu s kváskem. K dalším tvarům, chutím, postupům, jiným způsobům, jak si udělat chutné pečivo.

RADY Z MÉ PRAXE od roku 2011

Poradím vám co si pořídit za pomůcky, i co mít nemusíte a ušetříte své zdraví, finance i místo v kuchyni.

DOTAZY

Bude prostor i na vaše dotazy, řešení problémů, které jste měli, pokud už kváskujete. I po kurzu se budete moci se mnou poradit po mailu, telefonu.

Odnesete si:

  • Kousek mého Kváska založeného 12.10.2012
  • Své kváskové těsto, ze kterého si po nakynutí upečete chleba.
  • Budete si moci koupit užitečné věci ke kváskování - mé Kváskové kuchařky a receptáře, pedigové ošatky na kynutí chleba, suprové smaltované formy, větší i menší balení různého koření, kuchyňské nože KDS Sedlčany nejen na pečivo, pytlíky z plátna na pečivo, pekařské stěrky a další vychytávky.

 

Co s sebou?

  • trochu mouky (už jejím nákupem začíná kurz)
  • pomůcky (zástěru, mísu, vařečku, stěrku atd.) - podrobně vám to pošlu v mailu.

 
A na závěr?

Ráda vám předám svoji kváskovou vášeň. :o)

Řekněte o kurzu kamarádce nebo svým blízkým a přijďte si užít společné tvoření! Kurz můžete věnovat jako zážitkový dárek k narozeninám, svatebčanům atd.

 
Na setkání se těší kvásková kuchařka Jana Berková a Kvásek z Olomouce

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.