Kurz přípravy espressa a dalších kávových nápojů

Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Snad žádný Ital se neobejde bez denní dávky nejméně jednoho espressa. Může si být téměř stoprocentně jistý, že mu ho v každém baru, restauraci, na benzínce v Itálii připraví tím správným způsobem. U nás v Čechách to bohužel stále není samozřejmost.
Cílem kurzu je tudíž naučit se správně připravovat espresso a další kávové nápoje, jako je cappuccino či cafe latté, na profesionálním pákovém kávovaru. A to jak po teoretické, tak především praktické stránce. Všechny připravené kávy pochopitelně ochutnáte.
Teoretická část
- Na úvod si něco řekneme o historii kávy
- Probereme druhy kávy, různé způsoby pěstování a zpracování po sklizni
- Velmi důležité je pražení, které má zásadní vliv na výslednou chuť kávy
- Vysvětlíme si jak připravit správné espresso a jak je potřeba na espresso umlít zrnka
- Řekneme si, jak se správně připravují jednotlivé mléčné kávové nápoje
Praktická část
- Umeleme si kávu odpovídající hrubosti na profesionálním elektrickém mlýnku
- Namletou kávu se naučíme správně rozprostřít a upěchovat (tampovat) v páce
- Naučíme se připravit espresso na profesionálním pákovém kávovaru
- Budeme pracovat na jednopáce i dvoupáce
- Na kávovaru se naučíme napěnit a nalévat mléko na cappuccino a cafe latté
- Ukážeme si jak se mlýnek a kávovar čistí
Další zajímavé kurzy

Kreativní vázání šátků
Praha ,

Zpěv po mongolsku: dech, meditace hlasem a alikvotní techniky
Praha ,

Re-Design - Renovace nábytku
Praha ,

Vlastní WordPress web za 3 hodiny
Praha ,

Komplexní a moderní UI design v nástroji Figma
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne

Video tvorba - Příprava/Produkce/Post-Produkce
Webinář - online ,

Jak vymýšlet nápady

BRAND JE MRKEV: Ne-ziskovky
Brno ,

Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Mělník ,

Řekni to indonésky - Základy jazyka pro cestovatele
Praha ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: