Kurz indických rychlovek

887qn6by66k-img-3715-5.jpg

Lenka Janíková

Jmenuji se Lenka. Nejsem extrovertka, ale miluji lidi a neotřelé zážitky, jsem hladová po dobrodružství, neobvyklých setkáních a místech, která znají jen místní lidé. Nejsem turistka, baťůžkářka ani cestovní agentura. Více o lektorovi »

887qn6by66k-img-3715-5.jpg

Lenka Janíková

Jmenuji se Lenka. Nejsem extrovertka, ale miluji lidi a neotřelé zážitky, jsem hladová po dobrodružství, neobvyklých setkáních a místech, která znají jen místní lidé. Nejsem turistka, baťůžkářka ani cestovní agentura. Více o lektorovi »

5pa5vluc99y-kurz-indickych-rychlovek.jpg
Bedřicha Nikodema 4477/11, Ostrava (mapa)

už jen 2 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 4 místa

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Kurz pro ty, kteří milují indickou kuchyni a rádi by si ji vařili i doma, ale nechtějí s ní ztrácet příliš mnoho času. Sedm indických rychlovek, které zvládnete o polovinu rychleji, než ostatní indická jídla. Tentokrát méně teorie, více praxe. A k tomu drobné pohoštění masala čajem na úvod.


Pokud znáte indickou kuchyni opravdu dobře, nebo pokud jste absolvovali jeden z mých kurzů indického vaření, pak jistě dobře víte, jak je indická kuchyně na přípravu časově náročná. Spousta čerstvé zeleniny na očistění a nakrájení, spousta koření, a to vše se zpracovává pomalu krok za krokem. Spousta lidí se mne ptá, jak to Indové s takovým jídlem časově zvládají. Mechanismy na to mají různé. Jeden z nich jsou právě rychlovky, které často připravují na snídani brzy ráno, kdy nemají před odchodem do zaměstnání příliš času. Takovéto jídlo se od toho ostatního většinového přeci jen trochu liší. Ale jedno mají společné. Použití různých druhů koření a bylinek, aroma a chuť jejich originálního jídla je zachována.


Proto přijďte na můj pokračovací kurz indických rychlovek. Uvaříme si spolu:

  • Dosa/appams/idli – různé varianty toho, co se dá udělat z fermentované rýže a čočky,
  • poha – indické rýžové vločky,
  • upma - semolina na slano,
  • halwa – indický dezert z pražené krupičky/semoliny,
  • besan pithala – omáčka z cirznové mouky,
  • besan chilla – amoleta/slaná palačinka z cizrnové mouky,
  • mátovou rajtu – svěží a rychlý dip, aby nám v krku nevyschlo.


V ceně kurzu je:

  • psaný text v on-line podobě,
  • suroviny na vaření,
  • běžný pitný režim a masala čaj.

Pozn.: Upozorňuji, že indické jídlo nikdy není o tom "uchopit, ukrojit, namazat a jíst", tzn. nepočítejte, že budete s jedním jídlem hotovi za 5 min.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.