Koktejly jsou věčné II
Alex Mikšovic
Poprvé jsem zatřásl šejkrem v roce1967 v restauraci III. cenové skupiny u přehrady na Souši v Jizerských horách. Kariéru jsem uzavřel v roce 2002 jako šéfbarman Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Ahoj, cocktailians!
Vstoupili jste na stránku 2. dílu tréninkového tritptychu, jehož cílem je naučit vás míchat koktejly. Je dosažitelný?
V roce 1948 napsal David A. Embury, newyorský advokát a zanícený barman amatér, ve vynikající knížce The Fine Art of Mixing Drinks: „Kdokoliv může dělat dobré koktejly. Umění míchání nápojů není přísně a žárlivě střeženým tajemstvím. Ani schopností získanou lety svědomitého úsilí. Lze se mu naučit prakticky přes noc."
Na 250 účastníků, kteří prošli kursem Koktejly jsou věčné (I), se přesvědčilo, že David nepřeháněl.
V tomto pokračovacím kursu vás naučím:
- pracovat s dvoudílným šejkrem, jemuž říkáme boston,
- užijete si rolling, metodu, jež přeléváním provzdušňuje koktejl,
- layering, jímž se propracujete ke koktejlům složeným z několika vrstev přísad, které si promícháte až ve svých ústech,
- muddling, jímž obohacujeme koktejl o vůně a příchutě získané drcením bylin a koření nebo mačkáním např. čerstvého ovoce.
Dojde i na pár pohledných triků, především tzv. flambování koktejlu silicemi citrusů, aromatizaci sklenky difuzérem či úpravu krusty (okraje sklenky opatřeného solí či kombinací koření).
Kurs stojí 1000,- Kč, trvá až čtyři hodiny a koná se zpravidla jednou za dva až tři měsíce v Bugsy's baru, jenž byl v roce 1996 zahrnut americkým týdeníkem NEWSWEEK mezi osmdesát The Best Bars of the World.
V rámci kursu si namícháte minimálně čtyři koktejly. Co si namícháte, to si vypijete…
Absolvování programu Koktejly jsou věčné (I) není podmínkou přijetí do tohoto pokračovacího kursu (mám-li použít termín známý z tanečních), ale mohu je s čistým svědomím doporučit.
Kde se ve mně bere odvaha nabídnout vám tento kurs? Svou standardní čtyřicetiletou kariéru jsem ukončil v roce 2002 jako šéfbarman Bebop Baru hotelu Radisson SAS Alcron Praha a dodnes působím pravidelně v pražském Bugsy's Baru jako specialista na klasické koktejly. Vydal jsem řadu odborných příruček, naposledy knížku Jeden koktejl nestačí (GRADA, 2023). S Naucmese.cz spolupracuji již jedenáctým rokem.
Pokud vás koktejly zajímají, podívejte se na stránky kursů Koktejly jsou věčné (I) a Jeden koktejl nestačí!
Další zajímavé kurzy
Jazyk C pro začátečníky
Základy módního návrhářství
Praha ,
Hlasová hygiena pro učitele a lektory
Individuální kurz ilustrace na iPadu (Procreate)
Brno ,
Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Jak vymýšlet nápady
Dětská jóga I - základní know how
Webinář - online ,
Módní workshop; Sama sobě stylistkou
České Budějovice ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Řezbářský kurzík
Praha ,
skvěle připravený, zábavný
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: