Jídlo, tvůj lék - Indická kuchyně

20151113-140624-27960081-l-ba3522c639fa32b6349f27f593d3986e.jpg

Ondřej Adámek

K Naučmese.cz jsem se dostal přes kurz mojí kamarádky jako účastník. Moc se mi líbil nejen kurz, ale i systém a prostředí webu, které bylo elegantní a funkční. Více o lektorovi »

4436790-istock-000019639558-medium.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Tento kurz léčivého vaření bude zaměřený na indickou kuchyni. Můžete tedy čekat chutě kořeněné, sladké i pálivé a to často v překvapivých, ovšem lahodných kombinacích.

  • Prvním pokrmem bude oblíbené Kari, které si uvaříme z dýně a kokosového mléka. Směs koření na jeho přípravu si však vytvořme sami.
  • Následovat budou pečené knedlíčky Samosa, plněné směsí mrkve, hrášku a brambor.
  • K nim se pak bude skvěle hodit další chod - pálivá omáčka Chutney, uvařená z jablek, zázvoru a chilli.
  • Polévku Dhal vytvořímé z čočky a směsi koření Garam Masala.
  • A sladkostí na závěr bude oblíbená Halva, ovšem v našem podání ze zdravých a chutných jahel.

Kurz je vhodný pro úplné začátečníky i ostřílené kuchaře, kteří chtějí objevit rostlinné vaření nebo kuchyni indického světa. Vše si vyzkoušíte prakticky a nebude potřeba si nic psát ani poznamenávat. Po skončení kurzu každý účastník obdrží přehledná skripta v pdf, kde bude vše uvedeno.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.