Divoká zelenina
	
	Lenka Hlaváčová
Baví mě učit. Kurzy uzdravujícího vaření, feng-shui kuchyně a divoké zeleniny dělám přes 10 let. A to co učím, sama žiji. Na svém pozemku se věnuji pěstování Více o lektorovi »
	Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Poznej sílu divokých rostlin
Každá rostlinka, proto, aby vůbec vyrostla, se musí prosadit ve velké konkurenci dalších - od semínka až po plod. V nešlechtěné zelenině je tak mnohonásobně více minerálů, síly a vitality než v té běžné.
Rady & tipy
- co je jedlé a co jedovaté
 - co vařit/napařovat a co jíst syrové
 - Principy sběru planých rostlin
 
Recepty z divoké zeleniny
- luční salát
 - kopřivový špenát
 - fritované květy pampelišek v těstíčku
 - čaje z pražených jasanových větviček nebo smrkového jehličí
 
Metody úpravy
- smažení na oleji a na vodě
 - blanšírování a napařování
 - dušení, fritování a pražení
 
Víte, že dnešní bylinářství využívá většinou jen sušené natě? A přitom největší síla rostliny je v kořenu... Babky kořenářky to dobře věděly. Člověk, který jí spoustu masa zpevňující a posilňující účinek kořenů možná neocení. Ale co třeba takový vegetarián, nebo přímo vegan! Právě pro ně je chuť, kvalita a efekt planých kořenů až ohromující svým posilujícím účinkem.
Kde bude kurz probíhat?
Kurz probíhá na místě s kuchyňským zázemím, zároveň však na místě, kde se dají rostliny sebrat ve volné přírodě. To znamená mimo město. Většinou volíme kompromis - do 40 minut od Brna či Prahy. Kurz je však možný také na pozemku Lenky, 10km od Humpolce a 13km od Pelhřimova.










Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: