Božský karamel

2s6gflth3jme8pv-img-0943.jpg

Helena Lněničková

Jsem estétka a experimentátorka. Ráda sdílím své nápady a inspiruju ostatní, mé jméno totiž znamená "pochodeň". Baví mě být soběstačná a vyrábět si sama věci, Více o lektorovi »

2s6gflth3jme8pv-img-0943.jpg

Helena Lněničková

Jsem estétka a experimentátorka. Ráda sdílím své nápady a inspiruju ostatní, mé jméno totiž znamená "pochodeň". Baví mě být soběstačná a vyrábět si sama věci, Více o lektorovi »

2s6gflth3jme8pv-img-0943.jpg

Helena Lněničková

Jsem estétka a experimentátorka. Ráda sdílím své nápady a inspiruju ostatní, mé jméno totiž znamená "pochodeň". Baví mě být soběstačná a vyrábět si sama věci, Více o lektorovi »

6h66avv8wcrblx6-uvod.jpg
Na Neklance 36, 150 00 Praha 5, Praha (mapa)

Kurz je individuální

Kurzu se již zúčastnili

Na Neklance 3232/36, Praha (mapa)

Kurz je individuální

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Poznámka k termínu

Kurz, ve kterém se budu věnovat jen tobě, všechny postupy Ti nejdřív ukážu a pak si je sama vyzkoušíš a ochutnáš. Používám pouze BIO smetanu z Alp. Know how jsem pilovala několik let, Tobě ho předám vyzkoušené během intenzivních 4 hodin.

Na výrobu domácího karamelu si ne každý sám troufne, je to trochu alchymie, chce to zkušenosti. Nabízím ti ty svoje, které jsem nasbírala po mnoho let, protože chuť pravého karamelu miluju.

Karamel je zdravější než cukr, protože nepřekyseluje, a dá se jím nahradit cukr ve všech podobách. 

Vyškolím tě v přípravě následujících dobrot:

1. krémový karamel - s kokosovým mlékem a ghí (vegan varianta bez ghí) nebo se smetanou - skvělý na palačinky, na kaše, do pralinek, na mlsání, do pohárů, na polití dezertů, na výrobu zmrzliny a domácích nutel, nebo i na chleba s máslem

2. pražené lískové oříšky v karamelu - luxusní pochoutka pro návštěvy nebo jako dárek (já už mám několik lidí, kteří jsou na nich závislí :)

3. karamelové lízátko

4. karamelové smetanové bonbony 

5. sladítka do čaje nebo kávy - když už někdo sladí, tak aspoň karamelem, je zábava sledovat postupné rozpouštění

6. karamelový sirup - tekuté sladidlo s úžasnou chutí, levnější náhrada různých sirupů

7. karamelový "cukr"

8. karamelový likér - kombinace sirupu a tmavého karibského rumu, luxusní pitíčko pro dámy

Všechny postupy nejdřív ukážu a pak si je sama vyzkoušíš.

 

Přines si prosím:

zástěru, 2 malé skleničky s víčkem - cca 200 ml, dózu na oříšky a bonbony

Odneseš si tedy:

skleničku krémového karamelu, skleničku sirupu, oříšky v karamelu, smetanové karamelové bonbony. 

Budu se těšit na společné karamelování. Spousta inspirace zaručena :)

 

 

 

Víš, že Helena vede také tyto kurzy?

Víš, že Helena vede také tyto kurzy?

Víš, že Helena vede také tyto kurzy?

Doprovodné fotky

  • 480vjb1lj6qu4un-c2.jpg
  • 4vh7ep4614danfr-c3.jpg
  • 8zg8mwnzzm6dtzj-c4.jpg
  • 1vvzwcznijizjv0-c5.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.