Blesková vycházka za Jedlými plevely na našem talíři

8txlui0jb6azngs-26hb7npwpn2-moje-foto.jpg

Věra Vačkářová

Celý svůj život žiji a pracuji s rostlinami v různých formách. Mou vášní jsou byliny, lidské tělo a naše duše.  Ráda předávám radost ze života spolu s přijetím své vlastní cesty. Rostliny, byliny či éterické oleje, podle Více o lektorovi »

5ukeinu67cr-img-0512.jpg

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

Kurz již navštívilo 22 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Výprava za poznáním našich lokálních, divokých superpotravin.
Vzhůru do života! Živé jídlo - živí lidé! 

Uděláme bleskovou vycházku za jedlým plevelem do tradičních velikonočních pochoutek jako jsou velikonoční nádivka, vajíčková pomazánka, slané koláče.

Ochutnáme domácí bleskovou velikonoční nádivku.

 Jsem ráda, že tak společně přispíváme k udržitelnosti života a k poznání bohatství naší země.Cestou si ukážeme nejrůznější rostliny vhodné k jídlu, k pití i k pečení a k detoxikaci našeho těla. 
Příznivcům napojů smoothie začíná sběračská sezóna rostlin do živých nápojů, namísto kupované zeleniny. 

Nabízím svou pomoc při sběru, neboť rostlinky není vždy snadné rozpoznat v jejich fázích růstu. Někdy je známe jako velké a nepoznáme je malé, nebo naopak :-)
Příroda nám v každém okamžiku nabízí svou rozmanitou chutnou úrodu.

Jsou to ty nejobyčejnější rostliny, které najdete prakticky všude. Rostou na venkově i ve městech. Derou se na svět ze škvír chodníků i popraskaných zdí domů. Rostou podél cest, v parcích, na loukách, v lesích, podél polí….. Mají v sobě zázračnou sílu života a tu nám ochotně předávají, zejména teď zjara, kdy je naše tělo unavené a mnohdy vyšťavené z dlouhého chladu a tmy.

Divoké rostliny byly výživnou zeleninou našich předků. Jsou plné vitamínů, minerálů, enzymů a právě z jara jsou křehké a plné síly, energie a života. Budete překvapeni delikátní chutí bršlice, popence, ptačince, kopřiv, šťovíku, květy šťavele, hluchavek, fialek a dalších... Z mé mnohaleté zkušenosti vím, že chutnají mužům i děte

Co si vzít s sebou? Pokud si něco chcete sebrat, potom je vhodná papírovou taška, nožík či nůšky. Vodu na oplachování. Papír na poznámky.
Sejdeme se za každého počasí.

JARO je tu! 

P.S.  Jedlé kurzy dělám od r. 2012

 

Posílám k poslechu natáčení s rozhlasem:

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.