Blesková vycházka za Jedlými plevely na našem talíři
Věra Vačkářová
Celý svůj život žiji a pracuji s rostlinami v různých formách. Mou vášní jsou byliny, lidské tělo a naše duše. Ráda předávám radost ze života spolu s přijetím Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Kurz již navštívilo 22 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Výprava za poznáním našich lokálních, divokých superpotravin.
Vzhůru do života! Živé jídlo - živí lidé!
Uděláme bleskovou vycházku za jedlým plevelem do tradičních velikonočních pochoutek jako jsou velikonoční nádivka, vajíčková pomazánka, slané koláče.
Ochutnáme domácí bleskovou velikonoční nádivku.
Jsem ráda, že tak společně přispíváme k udržitelnosti života a k poznání bohatství naší země.Cestou si ukážeme nejrůznější rostliny vhodné k jídlu, k pití i k pečení a k detoxikaci našeho těla.
Příznivcům napojů smoothie začíná sběračská sezóna rostlin do živých nápojů, namísto kupované zeleniny.
Nabízím svou pomoc při sběru, neboť rostlinky není vždy snadné rozpoznat v jejich fázích růstu. Někdy je známe jako velké a nepoznáme je malé, nebo naopak :-)
Příroda nám v každém okamžiku nabízí svou rozmanitou chutnou úrodu.
Jsou to ty nejobyčejnější rostliny, které najdete prakticky všude. Rostou na venkově i ve městech. Derou se na svět ze škvír chodníků i popraskaných zdí domů. Rostou podél cest, v parcích, na loukách, v lesích, podél polí….. Mají v sobě zázračnou sílu života a tu nám ochotně předávají, zejména teď zjara, kdy je naše tělo unavené a mnohdy vyšťavené z dlouhého chladu a tmy.
Divoké rostliny byly výživnou zeleninou našich předků. Jsou plné vitamínů, minerálů, enzymů a právě z jara jsou křehké a plné síly, energie a života. Budete překvapeni delikátní chutí bršlice, popence, ptačince, kopřiv, šťovíku, květy šťavele, hluchavek, fialek a dalších... Z mé mnohaleté zkušenosti vím, že chutnají mužům i děte
Co si vzít s sebou? Pokud si něco chcete sebrat, potom je vhodná papírovou taška, nožík či nůšky. Vodu na oplachování. Papír na poznámky.
Sejdeme se za každého počasí.
JARO je tu!
P.S. Jedlé kurzy dělám od r. 2012
Posílám k poslechu natáčení s rozhlasem:
Další zajímavé kurzy
Jak připravit kurz na Naučmese.cz
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Jak na sociální sítě? Přednášky TOP lektorů z MiniFestu
Setkání příznivců masáží v Praze
Praha ,
Základní a pokročilejší úpravy fotografie nejen v Adobe Lightroom
Kdekoli v ČR ,
Byla jsem moc spokojená, konečně se nebojím použít bršlici a poznám ji. A moje velikonoční nádivka sklidila veliký úspěch. byl to hit letošních Velikonoc. Udělala jsem dokonce vegan a verzi pro masožravce, zmizely obě Obohacující zážitek a skvělý výběr lokace. Pro mě skvělá motivace opět zařadit jedlé plevely do běžného jídelníčku. Doporučuji pro začátečníky i hodně pokročilé sběrače Děkuji :) Věra
Splnil očekávání. Prošli jsme se a béhem cesty si ukazovali jedlé rostliny na mnoha stanovištích. Lektorka s sebou měla i slíbenou ochutnávku hotových jídel .
Skvely napad spojit teorii s praxi, s prochazkou a navic s ochutnavkou dobrot.
Kurz byl dokonalým celodenním výletem mimo Prahu. Za hoďku jsme byli v krásné přírodě, poznávali a ochutnávali kdejaké rostliny, o kterých jsem do té doby ani netušil, že je můžem jíst! Domů jsme odjížděli každý s natrhaným pytlíčkem rostlin. Hned po příjezdu domů jsme z toho udělali super salát, koupili víno a hurá na Letnou! :)
Bylo to super :-)
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: