Bílkoviny v racionálním jídelníčku
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Bílkoviny jsou potřebné nejen pro výstavbu nových tkání a budování svalové hmoty. Při nedostatečném příjmu bílkovin (např. při nevhodně zvolených dietách nebo hladovění) se organismus nedokáže regenerovat, zhoršuje se imunita a funkce hormonů, v horším případě tělo tráví vlastní svalovou hmotu a hmotu dalších tkání.
Aminokyseliny, které jsou stavebními kameny bílkovin, mají v našem těle nezastupitelné funkce. Některé z nich si tělo nedokáže syntetizovat a musíme je přijímat ve stravě, ve vyrovnaných poměrech.
V tomto kurzu si povíme, kolik bílkovin a které aminokyseliny jsou důležité pro člověka, který chce zhubnout, podat dobrý sportovní výkon atd. Také se dozvíte, které konkrétní potraviny jsou dobrými zdroji bílkovin a proč.
V závěru kurzu se zaměříme na luštěniny, které jsou důležité pro vyvážený příjem bílkovin.
V kurzu o délce 90 minut se zaměříme na tato témata:
-
základní živiny a jejich metabolismus
-
význam bílkovin pro naše zdraví
-
určení individuální potřeby bílkovin
-
konkrétní potraviny jako vhodné zdroje bílkovin
-
esenciální aminokyseliny a kombinace potravin pro jejich vyvážený příjem
-
luštěniny a výrobky ze sóji a jejich zařazení do jídelníčku
U všech probíraných témat budu klást důraz na praktické využití získaných vědomostí.
Na konci kurzu bude prostor pro vaše dotazy.
Každý účastník obdrží písemné materiály s přehledem probíraných témat.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: