Bílkoviny v racionálním jídelníčku

20120617-211716-high-protein-foods.jpeg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Bílkoviny jsou potřebné nejen pro výstavbu nových tkání a budování svalové hmoty. Při nedostatečném příjmu bílkovin (např. při nevhodně zvolených dietách nebo hladovění) se organismus nedokáže regenerovat, zhoršuje se imunita a funkce hormonů, v horším případě tělo tráví vlastní svalovou hmotu a hmotu dalších tkání.

Aminokyseliny, které jsou stavebními kameny bílkovin, mají v našem těle nezastupitelné funkce. Některé z nich si tělo nedokáže syntetizovat a musíme je přijímat ve stravě, ve vyrovnaných poměrech.

V tomto kurzu si povíme, kolik bílkovin a které aminokyseliny jsou důležité pro člověka, který chce zhubnout, podat dobrý sportovní výkon atd. Také se dozvíte, které konkrétní potraviny jsou dobrými zdroji bílkovin a proč.

V závěru kurzu se zaměříme na luštěniny, které jsou důležité pro vyvážený příjem bílkovin.

 

V kurzu o délce 90 minut se zaměříme na tato témata:

  • základní živiny a jejich metabolismus

  • význam bílkovin pro naše zdraví

  • určení individuální potřeby bílkovin

  • konkrétní potraviny jako vhodné zdroje bílkovin

  • esenciální aminokyseliny a kombinace potravin pro jejich vyvážený příjem

  • luštěniny a výrobky ze sóji a jejich zařazení do jídelníčku

 

U všech probíraných témat budu klást důraz na praktické využití získaných vědomostí.

Na konci kurzu bude prostor pro vaše dotazy.

Každý účastník obdrží písemné materiály s přehledem probíraných témat.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.