Základní baristický kurz s přípravou espressa

20150412-144956-foto-ja.jpg

Mirek Koudelka

Chuťové pohárky i pohled na kávu obecně mám jistě více konzervativní a vice italsky než je dnes obvyklé, a to je také důvod proč vznikla značka Kafe.Guru. Více o lektorovi »

20150412-144954-espresso.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

V dopolední části si projdeme stručně kávu jako plodinu a její cestu k více či méně komerčnímu produktu. Postupně se dostaneme k pravidlům zacházení s kávou, která Vám pomohou bojovat s její degradací do doby než přijde samotná extrakce. Během společného oběda si navzájem popíšeme své kávové zkušenosti jak doma, tak v českých kavárnách. 

Po obědě probereme techniku potřebnou pro přípravu espressa v domácnosti i komerčním provozu. Dozvíte se o proměnných faktorech extrakce v teorii a v okamžitém sledu se vrhneme k mlýnkům a po zaškolení začnete nacvičovat výrobu skvělého espressa. Uvidíte, že mletí s několika radami přestane být vědou. V rámci praktického testování si předvedeme jak vypadá povedená a nepovedená extrakce.

Každý z Vás nakonec odejde schopný připravit nejen dokonalé espresso, ale svou vlastní erudicí budete zvyšovat kávovou kulturu ve své rodině nebo práci.

Každého zájemce o kurz předem zkontaktujeme a odpovíme na případné dotazy k průběhu kurzu nebo jeho obsahu.

Z kurzu si odnesete nejen příjemný pocit z nově nabytých informací, ale také skripta s hlavním obsahem kurzu. Ta už budete během kurzu jen doplňovat o pro Vás zajímavé detaily.

Doprovodné fotky

  • 20150412-144954-sibila.jpg
  • 20150412-144954-gramo kafe 2.jpg
  • 20150414-092348-kaferama.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.