Velikonoční pečení z kvásku s Janou Berkovu

7f4nw76rnba-jarmm1.jpg

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

7f4nw76rnba-jarmm1.jpg

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

5lkt1w57j34b0oj-tsou.jpeg
Vaše kuchyň, Olomouc (mapa)

Kurz je individuální

Kurzu se již zúčastnili

Nevyhovuje ti vypsaný termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti obratem vědět, jakmile lektor vypíše další nové termíny.

Poznámka k termínu

Kurz je koncipován pro 1-2 osoby. Mohu se tak zaměřit přímo na vaše přání a potřeby. V Olomouci a do 5 km od centra bez cestovného. Dále podle veřejného sazebníku (ceny za km). Můžete ho také věnovat jako dárek a mít tak třeba se sestrou, kamarádkou, partnerem... společný zážitek. :)

Na co se můžete těšit:

  • Připravíte si těsto a řekneme si další postup s těstem. Doma si pak po nakynutí upečete:
    • VEKU
    • MAZANEC/VÁNOČKU 
    • SLANÉ KREKRY           
  • Naučíte se, jak se snadno plete věnec/vánočka z 3,4,6,8,9,10ti pramenů.
  • Dostanete náruč inspirativních nápadů na další použití kvásku.
  • Vyjasníte si vaše kváskové otázky a nejasnosti, pokud už s kváskem pečete chleba. Pokud jste kváskem "nepolíbeni" doporučuji vám kurz pečení chleba nebo předem nastudování mých kuchařek.

Na kurzu použijeme žitný a pšeničný kvásek. Všechny přinesu hotové k použití.

Co budeme potřebovat:

  • Dobrou náladu a chuť zažít společné kváskové tvoření a dozvědět se, na co vše a jak se dá kvásek použít. Spoustu nápadů mám ve svých kváskových kuchařkách a receptářích. Ale praxe je praxe. :-)
  • Do mailu vám podrobně napíšu, co vše budeme na kurzu potřebovat z pomůcek (mísu, zástěru apod.) a surovin (mouku, máslo, vejce, sádlo apod.) Každý si tak může vybrat podle svého, jestli chce bio nebio, domácí nebo koupené. Koření Benkor, himalájskou sůl, bio kvásek, apod. přinesu já.   

Ráda vás naučím jak si upéct nejen chleba a využít kváskový potenciál naplno. 

Těším se na naše kváskování u příležitosti Velikonoc!  

Jana Berková

 

Víš, že Jana vede také tyto kurzy?

Víš, že Jana vede také tyto kurzy?

Doprovodné fotky

  • 9p9oia8f8a00fq5-foto-nms.jpeg
  • 2rd4sjutptbqfxy-3.jpeg
  • 8vbwjsuqb5m-0img-9853.jpg
  • 8mshv15w1xe-50.jpg
  • 5xtc446z6a3-f68.jpg
  • 2ggrkctcail-18-po-kvaskovem-kurzu.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.