Veganství pro zelenáče

Pavel Ovesný
Miluju život na volné noze. Píšu články o rostlinné stravě pro vlastní web Vegmania.cz a pořádám kurzy veganského vaření. Jako Lesa Pán radím volnonožcům formou celodenní konzultace v přírodě. Vlastním roční jízdenku ČD Více o lektorovi »

už jen jeden účastník a kurz se uskuteční
Zbývají už jen 2 místa
Kurz již navštívilo 331 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Poznámka k termínu
Seminář se uskuteční předstřednictvím platformy Zoom. Budete k němu potřebovat mikrofon a webkameru (postačí i chytrý telefon, ale notebook bude lepší). Kurz bude interaktivní a praktický, abyste se mohli ptát. Proto je kapacita omezená na 10 účastníků.
Chcete vědět, co je to seitan nebo robi, překvapit ostatní chutnou večeří z tempehu nebo tofu a v prodejně zdravé výživy se pohybovat se světáckou samozřejmostí a znaleckou jiskrou v oku? Pak jste na správné adrese.
Kurz Veganství pro zelenáče je určený nejen pro ty, kteří alespoň částečně uvažují o rostlinné a obecně zdravější stravě, ale také pro všechny, kteří si chtějí zpestřit jídelníček, rozšířit paletu kuchařských surovin a chutí nebo se prostě dozvědět něco nového.
Potřebnou teorii jsem zredukoval na minimum. Podělím se s vámi především o tipy a postupy, jak se stravovat pestře, chutně a kvalitně, aby to zabralo smysluplné množství času a vešlo se do rozpočtu, který na jídlo máte. Řeč bude o ovocných a zeleninových šťávách, smoothies, rostlinných mlécích, oříšcích a semínkách, luštěninách, obilovinách, klíčení, kvašení, výrobcích na českém trhu (pomazánky, rostlinné bílkoviny), méně známých surovinách a mnohém dalším... Zkrátka o mých zkušenostech ale i slepých uličkách, které jsem posbíral za více než 12 let intenzivního studování a vlastního zkoumání vegetariánské, veganské a syrové (živé) stravy.
Na kurzu se mimo jiné dozvíte:
- jak si poskládat rostlinný jídelníček, aby v něm nic nechybělo
- že získat dostatek bílkovin jen z rostlin není žádná velká věda
- proč je péče o zdraví svého trávicího traktu a vitalitu svého mikrobiomu stejně důležitá jako to, co jíte
- jak můžete maso nahradit nejen výživově, ale chuťově, že to leckdo vůbec nepozná
- jak připravovat luštěniny, aby vás nenadýmaly a co všechno je z nich možné doma uvařit, upéct či rozmixovat
- jak začít jednoduše klíčit semínka a mít za pár minut týdně skvělý celoroční zdroj čerstvých vitaminů
- proč odšťavňuju jen zeleninu a ovoce dávám jen do smoothies
- který běžně používaný olej je vhodné omezovat a které rostlinné tuky se hodí na tepelnou úpravu a které do salátů
- a v neposlední řadě spoustu praktických triků, fíglů a hacků, co kde koupit a jak použít/upravit
Kurz proběhne formou interaktivného webináře v malé skupině a díky tomu vám můžu ukázat obsah mojí ledničky a spíže, ale také spoustu vychytávek, jako je třeba vodní kefír. A určitě zbude dost prostoru i pro vaše všetečné dotazy.
Víš, že Pavel vede také tyto kurzy?
Další zajímavé kurzy

Jak připravit kurz na Naučmese.cz

Jak na sociální sítě? Přednášky TOP lektorů z MiniFestu

Prezentační koučink
Praha ,

Co je Low Carb / nízkosacharidové stravování a jak na něj

Jak zkrotit pastelky?
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne

Děti a peníze - Jak vést děti k finanční zodpovědnosti? (1 díl)
Webinář - online ,

Content marketing pro jazykové volnonožce

Jak se učit jazyky

Smysluplné rozhovory
Webinář - online ,

Kurz je velmi dobře připraven a strukturován. Začínáte v úplných základech a postupně se dopracovávte k detailům. Obecně je kurz nabit mnoha informacemi, přesto dával Pavel dostatek prostoru pro otázky a důkladné odpovědi. Hodně jsem se toho naučila, kurz jednoznačně doporučuji :)
V kurzu jsem se dozvědela vše co mě zajímalo, něco jsem již věděla, nejsem úplný "zelenáč", ale některé věci pro mě byly novinkou. Určitě bych uvítala spíš osobní setkání, ale vzhledem k situaci jsem velmi ráda, že to proběhlo i takto on-line. Perfektní obsah kurzu, informace vyčerpávající, poznámek spousta. Perfektní !
Kurz mi hodně dal. Příjemná atmosféra, skvěle tipy.
Super "nadupaný", inspirativní.
Velmi oceňuji fakt, že kurz se věnoval opravdu danému tématu - jídlu a nenastoupil (jako tyhle kurzy mají obvykle ve zvyku) s obrázky mrtvých zvířat a agresivním přesvědčováním, proč být veganem.
Protože tohle mám za sebou, a protože proto jsem přece na kurzu, že veganem být chci :-)
Pro mě byl rozhodně velikým přínosem a těším se na podzimní kurz.
Super ;-) Dozvěděla jsem se spoustu užitečných informací. Základní znalosti o surovinách (které jsem měla znát už dávno) :-D Líbil se mi nesektářský přístup k veganství. Jen tak dál..držim palce ;-)
Kurz hodnotím jako ve škole 1*
Kurz je ideální pro lidi zajímající se o veganství a dává komplexní informaci o základech veganského jídelníčku. Celý workshop je proložen spoustou praktických rad a tipů na různé recepty.
Jo a taky může každý host něco ochutnat :)...
Líbila se mi ochutnávka potravin, prostor pro dotazy i příjemné prostředí, kde kurz probíhal. Dostal jsem odpověď, jak si jako vegan zajistit dostatek vápníku.
Byl to takový exkurz veganskou stravou. Od základů, co se týče živin, jejich zdrojů a využití až po dochucování jídel a různé vychytávky. Vše proloženo obrázky, názornými ukázkami a možnosté očuchat a ochutnat různé suroviny. Ač nejsem vegan/vegetarián, spoustu věcí už znám, ale i přesto jsem si z kurzu hodně odnesla a rozhodně bych na něj šla znovu.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den, Pavle,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětzaujal mě Váš kurz vaření. Ráda bych koupila dva vouchery. Můj přítel je vegan již 2 roky, já asi 2 měsíce. Měla bych zájem o obecnější načerpání znalostí ohledně výživy a vaření.
Mohl by jste mi prosím doporučit, jaký z Vašich kurzů by byl pro nás vhodný?
Děkuji a přeji krásný den.
Tereza Hájková
Praha
@Tereza Hájková Hezký večer, Terezo,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětděkuju za zájem. Doporučil bych vám kurz "Veganské vaření - tempeh, seitan a spol.", ve kterém kromě vaření vysvětluju i řadu výživových souvislostí, týkajících se rostlinné stravy. Takže kromě plného žaludku, ochutnávek pro své blízké, budete odcházet i s hlavou nacpanou vědomostmi :).
Mějte se prima a budu se těšit naviděnou.
Pavel