Veganství pro zelenáče

611dcq9a29c-img-0084.jpg

Pavel Ovesný

Miluju život na volné noze. Píšu články o rostlinné stravě pro vlastní web Vegmania.cz a pořádám kurzy veganského vaření. Jako Lesa Pán radím volnonožcům formou celodenní konzultace v přírodě. Vlastním roční jízdenku ČD Více o lektorovi »

611dcq9a29c-img-0084.jpg

Pavel Ovesný

Miluju život na volné noze. Píšu články o rostlinné stravě pro vlastní web Vegmania.cz a pořádám kurzy veganského vaření. Jako Lesa Pán radím volnonožcům formou celodenní konzultace v přírodě. Vlastním roční jízdenku ČD Více o lektorovi »

611dcq9a29c-img-0084.jpg

Pavel Ovesný

Miluju život na volné noze. Píšu články o rostlinné stravě pro vlastní web Vegmania.cz a pořádám kurzy veganského vaření. Jako Lesa Pán radím volnonožcům formou celodenní konzultace v přírodě. Vlastním roční jízdenku ČD Více o lektorovi »

6jvx42ohrzy-veganstvi-kurz.jpg

už jen 2 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývá 10 míst

už jen 2 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývá 10 míst

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Kurz již navštívilo 324 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

Webinář / workshop se uskuteční předstřednictvím platformy Zoom. Budete k němu potřebovat mikrofon a webkameru (postačí i chytrý telefon, ale notebook bude lepší). Webinář bude interaktivní a praktický, abyste se mohli ptát. Proto je kapacita omezená na 10 účastníků.

Poznámka k termínu

Webinář / workshop se uskuteční předstřednictvím platformy Zoom. Budete k němu potřebovat mikrofon a webkameru (postačí i chytrý telefon, ale notebook bude lepší). Webinář bude interaktivní a praktický, abyste se mohli ptát. Proto je kapacita omezená na 10 účastníků.

Chcete vědět, co je to seitan nebo robi, překvapit ostatní chutnou večeří z tempehu nebo tofu a v prodejně zdravé výživy se pohybovat se světáckou samozřejmostí a znaleckou jiskrou v oku? Pak jste na správné adrese.

Kurz Veganství pro zelenáče je určený nejen pro ty, kteří alespoň částečně uvažují o rostlinné a obecně zdravější stravě, ale také pro všechny, kteří si chtějí zpestřit jídelníček, rozšířit paletu kuchařských surovin a chutí nebo se prostě dozvědět něco nového. 

Potřebnou teorii jsem zredukoval na minimum. Podělím se s vámi především o tipy a postupy, jak se stravovat pestře, chutně a kvalitně, aby to zabralo smysluplné množství času a vešlo se do rozpočtu, který na jídlo máte. Řeč bude o ovocných a zeleninových šťávách, smoothies, rostlinných mlécích, oříšcích a semínkách, luštěninách, obilovinách, klíčení, kvašení, výrobcích na českém trhu (pomazánky, rostlinné bílkoviny), méně známých surovinách a mnohém dalším... Zkrátka o mých zkušenostech ale i slepých uličkách, které jsem posbíral za více než 12 let intenzivního studování a vlastního zkoumání vegetariánské, veganské a syrové (živé) stravy.

Na kurzu se mimo jiné dozvíte:

  • jak si poskládat rostlinný jídelníček, aby v něm nic nechybělo
  • že získat dostatek bílkovin jen z rostlin není žádná velká věda
  • proč je péče o zdraví svého trávicího traktu a vitalitu svého mikrobiomu stejně důležitá jako to, co jíte
  • jak můžete maso nahradit nejen výživově, ale chuťově, že to leckdo vůbec nepozná
  • jak připravovat luštěniny, aby vás nenadýmaly a co všechno je z nich možné doma uvařit, upéct či rozmixovat
  • jak začít jednoduše klíčit semínka a mít za pár minut týdně skvělý celoroční zdroj čerstvých vitaminů
  • proč odšťavňuju jen zeleninu a ovoce dávám jen do smoothies
  • který běžně používaný olej je vhodné omezovat a které rostlinné tuky se hodí na tepelnou úpravu a které do salátů
  • a v neposlední řadě spoustu praktických triků, fíglů a hacků, co kde koupit a jak použít/upravit

Kurz proběhne formou interaktivného webináře v malé skupině a díky tomu vám můžu ukázat obsah mojí ledničky a spíže, ale také spoustu vychytávek, jako je třeba vodní kefír. A určitě zbude dost prostoru i pro vaše všetečné dotazy.

Doprovodné fotky

  • 20121222-143202-kurz_01.jpg
  • 20121222-143202-kurz_07.jpg
  • 20121222-143203-kurz_02.jpg
  • 20121222-143203-kurz_08.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.

Používáme cookies, abychom pomocí analýzy návštěvnosti mohli ladit Naučmese web a tobě připomněli kurzy, které tě zaujaly. Je to v pohodě?