Tajemství Indonéské kuchyně: Nasi goreng

20150924-080718-nikolab.jpg

Nikola Pertl

Fascinovaný student života. Jeho vášeň pro sebevzdělávání sahá až na střední školu, kde se zájmově věnoval španělštině, francouzštině či psychologii. Od začátku Více o lektorovi »

20130221-002045-6815050355-f6096a1a1a-o.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Vítej na kurzu Indonéské kuchyně! 

Na našem vaření se společně naučíme připravit Nasi goreng, tedy v překladu smaženou rýži. Jde o indonéský národní pokrm, který dostaneš kdekoli, od Papuy přes Bali až po Sumatru. Způsobů existuje přibližně milion, my si připravíme Smaženou rýži s mořskými plody.

Nejprve si povíme něco o Indonésii a také o její kuchyni. Rád se o podělím o zážitky ze čtvrté nejlidnatější země, kam již několik let jezdím.

Poté si přiblížíme autentické ingredience, které budeme potřebovat pro přípravu Nasi goreng seafood, a prozradím i, kde se dají v Praze sehnat, nebo jaké se dají použít alternativy! 

Bude následovat návod a praktická ukázka, kterou všichni ohodnotíme ochutnávkou. Následně zde bude prostor, abychom společnými silami připravili tu nejlepší Nasi Goreng v Evropě (nejmíň!) a tu pak společně povečeříme.

Na závěr si pak ještě řekneme nějaké tipy, triky a pokusím se zodpovědět jakékoliv dotazy.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.