Proč si udělat dobrou kávu

4mrhf1kqqar314l-coffee-869203-1280.jpeg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Vůně čerstvě mleté kávy, zalitá horkou vodou, pomalu vám všechna chuť a aroma protéká do šálku. Soustředili jste se skrze celý proces přípravy k dokonalosti. Teď z šálku pomalu usrkáváte, chuť se pomalu vybarvuje. 

Nechte mě Vás celým procesem provést a ukázat krásu přípravy kávy. Projdeme sklizní zrn, druhy, úpravou, pražením a koupí kávy, až k přípravě u vás doma.  

Zaměříme se na přípravu kávy, v kurzu některé druhy předvedu a popíšu. Právě praktické části se chci věnovat nejdéle. Popíšu mletí, teplotu vody, čas luhování kávy. Důležité je pro mě porozumění principům, abyste vy sami chápali, proč se dělá, co se dělá, co se stane, když. 

Zmíním technické parametry mlýnků a kávovarů do domácnosti, jaké typy si ideálně vybrat. 

V neposlední řadě bych rád věnoval několik minut zdraví a kávě. Ideální dávky kofeinu, časování, vliv na tělo. 

Cílem je, abyste po kurzu mohli v nejbližší prodejně nebo online sebevědomě vybrat přesně to, co chcete a prošli si procesem přípravy kávy sami a mohli ji dále vylepšovat. A taky chci dát pozor, abyste kvůli kávě třeba dříve nezestárli, to a více si povíme v kurzu. :)

Těším se na vás! 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.