Paella - kouzlo španělské kuchyně

20130131-195249-5549556179_121e473568_b.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Užívejte si skvělého jídla každý den: naučte se uvařit paellu

Tato katalánsko / španělská pochoutka je ikonou středozemské kuchyně a její základní surovinou je rýže. Mnoho z vás si ji možná pamatuje z dovolené ve Španělsku, nebo jste o ni někde slyšeli.

Naučím vás uvařit paellu přesně takovou, jakou ji děláme u nás v Katalánsku, i přesto že budeme používat základní a dostupné suroviny v Česku! 

Nebudeme vařit jen krok za krokem podle receptu - zaměříme se hlavně na pochopení kuchařských technik a souvislostí.

Naučíme se dvě techniky středozemské kuchyně

Je dost možné, že po tomto kurzu se váš kulinářský život otočí naruby - vysvětlíme si totiž filozofii a kuchařské techniky středozemské kuchyně.

Příprava paelly vyžaduje dvě techniky, které jsou v samém srdci středozemské kuchyně:

První: Vařte v rajčatové omáčce

Možná jste byli zvyklí si myslet, že omáčka je něco jako příloha k jídu. U nás však vaříme přímo v omáčce nazvané "sofregit", do které se postupně přidávají další suroviny.

Druhá: Vařte ve vývaru

Po uvaření vývaru z něj vytáhneme indgredience (zeleninu, maso, mořské plody) a vznikne nám tak krásný výtažek chuti, kterou můžeme dále použít v našem vaření. Toto nazýváme "caldo" nebo "brou".

Experimentujte a vynalézejte! 

Když se jednou naučíte udělat základ z rajčatové omáčky a vývaru, tak jej můžete použít na nepřeberné množství variací ve vašem každodením, rodinném vaření.

Na kurzu se naučíme rovnou dvě paellu současně

Existují desitíky, možná stovky způsobů jako uvařit rýžové jídlo zvané paella - což je vlastně jen název pánve, v které se toto rýžové jídlo tradičně připravuje. V knihkupectví, nebo na internetu najdete celé kuchařky věnující se pouze receptům paelly.

Na kurzu se naučíte současně připravit dva různé druhy - jedna bude založena na mase a zalenině a druhá na mořských plodech.

Nemusíte si nosit žádné ingredience, či kuchyňské potřeby - všechno pro vás v ceně kurzu nachystám.

Jediné, co se snad bude hodit je nějaká svačinová krabička na jídlo, abyste si mohli odnést i nějakou paellu s sebou domů - za předpokladu, že to nesníme všechno na místě :)

Těším se na vás!

Antoni

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.