Mé jídlo, mé zdraví - tuky v kuchyni a potravinách

2861100-veronika-hanzlikova-tuky.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Mnohokrát jsem slyšela dotazy svých klientů i přátel, co vlastně mají ve své kuchyni používat za tuky. Také se mě lidé ptají, co si myslím o palmovém nebo řepkovém oleji i užívání rybího tuku. Proto jsem z pozice potravinářského technologa a výživového poradce pro vás připravila povídání na téma tuky a oleje.

Užijete si nejen vysvětlení všech důležitých pojmů, ale vyzkoušíte si i chuť jednotlivých olejů. Mám zkušenosti ze senzorických laboratoří Vysoké školy chemicko-technologické, kde se prokládá ochutnávka tuku kvalitním alkoholem, takže se máte na co těšit :-)

Během kurzu si povíme:

  • Proč je pro nás tuk v jídle důležitý,
  • proč není možné bez tuku žít,
  • proč jsou některé tuky a oleje zdravější než jiné,
  • co je emulgace, rafinace a ztužování,
  • a proč a kdy jaké tuky používat.

Co si odnesete?

  • Informace, které snadno použijete ve svém jídelníčku,
  • příručku 5 rad, jak chytře nakupovat a jíst (s prostorem pro vaše vlastní poznámky),
  • zkušenost s ochutnávkou různých druhů tuků.

Kurz bude veden v duchu mého hesla žít a jíst zdravě, vědomě a hravě. 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.