Základy italské kuchyně s Lupem: PIZZA

Lupo Terragni
Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě Více o lektorovi »

Italskou kuchyni, i když její základy jsou docela jasné a jednoduché, často cizinci zbytečně komplikují a výsledky jsou pak minimálně srandovní... alespoň z pohledu Itala.
Proč lidé většinou neumí vařit italská jídla, i když pevně věří, že umí? Je to extrémně jednoduché: protože jim nikdy žádný Ital nevysvětloval, jak se to dělá!
Italská kuchyně je ve většině případech poměrně jednoduchá, stačí znát její pravidla, nic složitého nevymýšlet a mít správné a kvalitní suroviny.
Na tom kurzu připravíme 4 různá těsta:
- na pečivo
- na grissini
- dvě na pizzu s rozdílným množstvím vody
Připravíme spolu různá domácí těsta, ze kterých pak vytvoříme PANE (pečivo), GRISSINI (tyčinky) a PIZZA.
Nejvíce a hlouběji se budeme věnovat pizze. Prozadím vám veškerá tajemství a pravidla, jak doma upéct opravdu dobrou a kvalitní pizzu.
Budeme spolu postupně péct MARINARA (rajče, olej, oregáno, česnek), MARGHERITA (rajče, mozzarella, parmazán, bazalka), PROSCIUTTO (rajče, mozzarella, italská šunka od kosti), SALAMINO (rajče, mozzarella, neapolský pikantní salám), CALABRESE (mozzarella, česnek, chilli papričky) a další.
Suroviny: mouka Molino Rosso, olej Iannarilli, masné výrobky Parisi, sýry Mozzarellart, vína Pisoni a další
A samozřejmě všechno ochutnáme spolu s italskými víny. Vína bude dost, abychom byli veselí, ale ne tolik, abychom byli opilí.
Kurz je pro všechny, kdo mají rádi italskou kuchyni, a chtějí se naučit ji správně ovládat.
Po kurzu budete vědět, jak připravit tyto skvělé italské pokrmy, a také co se nemá vůbec dělat. Pak se můžete pochlubit kamarádům a sami jim je uvařit.
Můj cíl je rozšířovat pravou italskou kuchyni a u toho poznávat zajímavé lidí, kteří mají rádi Itálii a její jídlo.
Víš, že Lupo vede také tyto kurzy?
- Základy italské kuchyně s Lupem: PASTA - 12. 2. 2023
- Základy italské kuchyně s Lupem: MARE - 19. 2. 2023
- Základy italské kuchyně s Lupem: RISO - 19. 3. 2023
Další zajímavé kurzy

Jak na sociální sítě? Přednášky TOP lektorů z MiniFestu

Jak připravit kurz na Naučmese.cz

Jak vzdělávat děti

Jak využít odpočinek jako nástroj produktivity - 15 tipů jak na to

Základy italské kuchyně s Lupem: PASTA
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne

Travel Hacking: Jak na levné letenky, ubytování, cestování?
Praha ,

Improdílny - Otevřené tréninky improvizace
Brno ,

Smysluplné rozhovory
Praha ,

Přednášení, čtení, interpretace textu aneb Proč si herci tak dobře pamatují množství textů
Praha ,

Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Myslím že už nikdy nebudeme jíst doma kupovanou pizzu.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: