Základy italské kuchyně s Lupem: MARE

1rqshmwqzpxn5aj-dsc-4285.jpeg

Lupo Terragni

Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě vařit a péct, a docela to umím :) Moje kurzy vaření a Více o lektorovi »

1rqshmwqzpxn5aj-dsc-4285.jpeg

Lupo Terragni

Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě vařit a péct, a docela to umím :) Moje kurzy vaření a Více o lektorovi »

4ohw6spry590ib3-22.jpeg
Myslbekova 5, Praha 6, Praha (mapa)

už jen 2 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 4 místa

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Italskou kuchyni, i když její základy jsou docela jasné a jednoduché, často cizinci zbytečně komplikují a výsledky jsou pak minimálně srandovní... alespoň z pohledu Itala.

Proč lidé většinou neumí vařit italská jídla, i když pevně věří, že umí? Je to extrémně jednoduché: protože jim nikdy žádný Ital nevysvětloval, jak se to dělá!

Italská kuchyně je ve většině případech poměrně jednoduchá, stačí znát její pravidla, nic složitého nevymýšlet a mít správné a kvalitní suroviny.

Na tom kurzu uvaříme:

  • opepřené mušle
  • grilovanou chobotnici
  • rybí polévku
  • spaghetti se škeblemi
  • risotto s krevetami a cuketou
  • tuňákový biftek s pečenými brambory

Ponoříme se do moře spolu se šesti krásnými italskými recepty, všechny moc chutné a jednoduché.

Začínáme s IMPEPATA DI COZZE, mušle s pepřem. Pokračujeme s POLPO ALLA GRIGLIA, grilovaná chobotnice, po které nám zbyde perfektní vývar, který budeme potřebovat hned potom na ZUPPA DI PESCE, rybí polévku plná krásy. Dále SPAGHETTI ALLE VONGOLE, špagety se škeblemi, a pak RISOTTO GAMBERONI E ZUCCHINE, risotto s tygřími krevetami a cuketou, k tomu také použijeme náš vývar z chobotnice. A nakonec BISTECCA DI TONNO CON PATATE AL FORNO, tuňákový biftek s pečenými brambory. Prostě samá krása!

Suroviny: rýže Lesca, těstoviny Martelli, olej Iannarilli, ryby a mořské plody od italského dovozce, sýry Mozzarellart, vína Pisoni a další

A samozřejmě všechno ochutnáme spolu s italskými víny. Vína bude dost, abychom byli veselí, ale ne tolik, abychom byli opilí.

Kurz je pro všechny, kdo mají rádi italskou kuchyni, a chtějí se naučit ji správně ovládat.

Po kurzu budete vědět, jak připravit tyto skvělé italské pokrmy, a také co se nemá vůbec dělat. Pak se můžete pochlubit kamarádům a sami jim je uvařit.

Můj cíl je rozšířovat pravou italskou kuchyni a u toho poznávat zajímavé lidí, kteří mají rádi Itálii a její jídlo.

Doprovodné fotky

  • 60qqs9l0ummky7f-21.jpeg
  • 3us4uj81mxh8lz8-24.jpeg
  • 30xq361zlit5qzp-25.jpeg
  • 5azlluubedh7po6-risotto-gamebroni-e-zucchine.jpeg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.