Pečeme s kváskem - zdravě, chutně a jednoduše
Tereza Mašková
Kurzy momentálně bohužel nepořádám, vřele doporučuji on-line pečení tady :) Ahoj, jmenuju se Tereza a pocházím z malého městečka na Valašsku. Od mala mne Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Kurz již navštívilo 141 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Kurzy momentálně bohužel nepořádám, vřele doporučuji on-line pečení tady :)
V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme použití kvásku pro přípravu dalších druhů pečiva - celožitného chleba, rohlíků a škvarkových placek.
Práce s kváskovým těstem a těstem celožitným se od práce s těstem drožďovým a těstem pšeničným liší, nebojte se tedy přijít i v případě, že s klasickým pečením nemáte zkušenosti. Vše si vysvětlíme od základu a také si vše budete moci hned sami vyzkoušet.
Také si řekneme, jak snadno přeměnit recept, který používá ke kynutí těsta droždí, na kváskový recept bez droždí. Naučíte se tak péct zdravější a mnohdy i chutnější variantu vámi oblíbeného rohlíků, housek, baget a všeho dalšího pečiva, co vás jen napadne.
Nakonec vše společně ochutnáme.
Co si přinést s sebou?
- utěrku či krabičku na dobroty, pokud teda nějaké zbydou:-)
- uzavíratelnou skleničku (např. od přesnídávky), chcete-li kvásek
- dobrou náladu a chuť učit se novým věcem
Co si z kurzu odnesete?
- umění přípravy kváskového celožitného chleba a drobného pečiva
- znalost, jak upravit recept na nejrůznější pečivo z drožďového na kváskový
- kvásek, chcete-li
- vlastnoručně vyrobený rohlík a škvarkovou placičku, nesníme-li je:-)
Další zajímavé kurzy
Jak připravit kurz na Naučmese.cz
Jak zkrotit nejen pastelky?
Praha ,
Tvorba vlastní zahrady s odborným průvodcem
Praha ,
Kurz francouzského stylingu a image
Praha ,
Plánování zahrady
Webinář - online ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
FIREWALKING - chůze po žhavém uhlí
Praha ,
Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Brno ,
Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Ostrava ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Najděte svůj osobitý styl (a už ho neztraťte)
Praha ,
Za mě perfektní. Dozvěděla jsem se to, co jsem potřebovala. Rady a doporučení se mi hodili a usnadnili mi spoustu práce, za což jsem vděčná.
Největší radost mám z toho, že chleba i rohlíky se mi doma opravdu povedly. Navíc na kurzu byla velice příjemná přátelská atmosféra.
Kurz byl výborně připravený, vše jsme si mohli vyzkoušet a viděli jsme všechny fáze pečení. Doporučuji.
Určitě velmi užitečné a zajímavé
Kurz splnil mé očekávání. Děkuji
Kváskový chleba peču pravidelně, ale i tak byl kurz velkým přínosem. Vše jsme si vyzkoušeli, ochutnali, viděli na vlastní oči, jak se to dělá. Tereza má praktické a opravdu chutné recepty. Nechyběla ale ani teorie. Odnesla jsem si pšeničný kvásek (kdo chtěl, mohl mít i žitný) a už se těším, až si upečeme domácí rohlíky. Škvarkové placky byly výborné! Moc děkuji za kurz :)
Kurz byl velice dobře připravený.
Velice dobře připravený, přínosný.
Vše skvělé!
Výborně připravený kurz, lektorka vše vysvětlila a zodpověděla naše dotazy. Všechno jsme si mohli vyzkoušet, na všechno si sáhnout a domů jsme si kromě kvásku odnesli i několik kousků na ochutnání. A s nimi i chuť v pečení doma pokračovat. Byla jsem moc spokojená.
Kurz měla lektorka velmi vzorně připravený. Mohli jsme si osahat všechny fáze kváskového pečení, vyzkoušet si práci s kváskem, zadělávání těsta na rohlíky, žitný chléb a škvrkových houstiček dále válení rohlíků, výrobu houstiček a v závěru jsme mohli vše ochutnat. Vše bylo velmi dobré.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětbylo by možné se ještě na tento kurz zapsat? Měl bych o něj velký zájem.
Předem Vám moc děkuji za odpověď.
S pozdravem
Z. Janotová
@Zuzana Janotová Dobrý den, děkuji za váš zájem o kurz, během tohoto týdne vypíšu další termíny. Děkuji a těším se naviděnou, Tereza
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět