Pečeme rohlíky a vaříme z kvásku

Jana Berková
Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i Vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Píši a vydávám vymazlené Kváskové kuchařky a v roce 2019 i první kváskový kalendář. Praktické dovednosti Více o lektorovi »

Kurz je individuální
Poznámka k termínu
Časově se přizpůsobím Vašim možnostem. Kurz je na míru a budu Vás učit jen to, co chcete a potřebujete vědět. Chleba, sladké, vaření. Nebo klidně i celý den můžeme péct a vařit. :-) Cena je za hodinu kurzu pro 1-2 osoby + cestovné dohodou. Kurz přijedu udělat i kdekoliv jinde v ČR i SR.
Jestli si už svůj kváskový chleba pečete a vašemu kvásku se daří, využijte ho i na další dobroty!
Budeme vařit, smažit a ochutnávat s různými druhy kvásků, s lepkem i bez.
Na mail Vám pošlu podrobnosti, co si na kurz přinést (zástěru, mísu, některé suroviny apod.).
Na kurzu:
-
Zaděláte si své těsto na slané ROHLÍKY a sladké LOUPÁKY. Druhý den, jak vám těsto doma nakyne, tak si je dokřupava upečete.
-
Naučíte se různě tvarovat pečivo od rohlíků po croissanty, od vánočky po štolu, kolo jednoduché i estonský kringel.
- Samozřejmostí je ochutnávka už hotového pečiva.
-
Uvaříme si a ochutnáte klasickou KULAJDU, kváskovou POMAZÁNKU a sladké nebo slané AMOLETY.
-
Inspirujete se k širokému použití kvásku na pečení i vaření. Ochutnáte už hotové pečivo.
Pro koho je kurz?
- pro úplné začátečníky i pro pokročilé, co si třeba už chleba pečou. Dozví se, jak je široké pole použití kvásku. Pokud kvásek nemáte, bude k mání můj 7,5 letý spolu s informacemi, jak s ním kamarádit.
Kurz byl velmi poučný. Jsem ráda, že jsem se naučila péct z kvásku. Teď už jinak nepeču!
Kurz byl vedený v příjemném prostředí fotoateliéru. Pěkně jsme si popovídaly ještě s jednou absolventkou o zdravé výživě, zkušenostech s vařením a hlavně jsme se ponořily do světa našich babiček, které pekly a vařily s kváskem.
Na kurzu jsem se dozvěděla to, co jsem chtěla a co jsem čekala, že se dozvím, ale i spoustu vychytávek navíc.
Kurz byl fajn, první chléb se mi moc nepovedl (nechala jsem ho málo vykynout), ale druhý už je výborný.
Kurz je pro člověka, který se chce naučit pracovat s kváskem velmi přínosný.
Kurz jsem koupil jako dárek, takže jen zprostředkovávám dojmy obdarované.
"Během kurzu si sice neupečete svůj první chleba, ale dozvíte se vše potřebné o zdravějším pečení. Získáte motivaci, potřebné informace , kvásek a přijemně si popovidáte. Kurz můžu jen doporučit."
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: