Jak na domácí kváskový chleba

3460360-img-0265.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Zajímá tě zdravý životní styl, baví tě pečení nebo chceš vyzkoušet něco nového?

Na pečení chleba není nic složitého a nepotřebujeme žádné drahé domácí pekárny a směsi na chleba. Ukážeme si, jak si jednoduše a zdravě připravit kvalitní chléb z ingrediencí, jaké máme rádi.

Společně si připravíme těsto a povíme si, co a jak do něho. Mezitím, co nám bude kynout, bude spoustu času na povídání a pití čaje. Chleba kyne přibližně 4-5 hodin, tudíž je možnost si udělat přestávku, odejít, kam je potřeba a pak se zase vrátit. Poté co nám chleba vykyne, ho upečeme a ochutnáme. Domů si odneseš přesvědčení, že na tom nic není a žitný kvásek na svůj vlastní chlebík.

S sebou budete potřebovat zavařovací sklenici (velikost od okurek) na zmiňovaný kvásek.

Pozor, může se stát, že už vám pak kupované chleby nebudou chutnat a budete muset péci každý týden, tak jako já.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.