Jak na domácí kávu
Jakub Šmíd
Jsem Jakub. Úplně na začátku mi káva nechutnala, kdepak. Sál jsem si mlíko a bylo mi blaze. Jenže pak se toho hodně změnilo. Moje kávové začátky jsou Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
V poslední době stále víc lidí objevuje kávu.
Chodí na ni do vyhlášených kaváren, dávají si presíčka a je jim dobře.
Jenže káva není zdaleka jen trocha vody protlačená přes kávovou drť a nabízí toho daleko víc.
Víc chutí, víc aromatu, víc... ...objemu. A protože dobré espresso si doma udělá málokdo (a třeba já se bez kávy ráno ani nepoznám v zrcadle) a kafe z kapslí a automatů je kafe a ne káva, rozhodl jsem se uspořádat tento kurz, kde se naučíte, jak si doma rychle, levně a kvalitně udělat Kávu.
Kávu, která znamená svět.
Pro koho to vlastně je?
Pro každého se zájmem! Není potřeba mít teoretické znalosti, na kurzu si důležité věci povíme.
Kurz je určen všem milovníkům kávy, kteří se nechtějí spokojit jen s espresy v kavárnách a chtějí si dobrou kávu dělat i doma.
Nemusíte tedy rozhodně být zkušený kavárník.
Poznáme a vyzkoušíme si:
- aeropress,
- french press,
- drip a
- mokka konvičku.
Když zbyde čas, podíváme se i na viet překapávač a džezvu
A co se na kurzu bude dít?
- Povíme si stručnou historii a způsoby zpracovávání kávy,
- vyzkoušíme si pražení,
- vysvětlíme si, jak a na čem mlýt,
- naučíme se poznat dobré a nedobré zrno,
- zjistíme, jakou kávu na co použít,
- nabyté poznatky ověříme v praxi
- a samozřejmě, užijeme si příjemnou společnost!
Návštěvníci si pak nakonec odnesou i malý dárek a vytištěné shrnutí všech zásadních informací.
Co s sebou?
- Přezuvky (není nutné)
- Něco sladkého ke kávě (nepovinné ale milé a vítané :)
- Notýsek a tužku (na zachycení záblesků geniality)
S obsahem i formou kurzu jsem byla spokojena (trocha teorie a hlavně praktická část přípravy kávy), dozvěděla jsem se spoustu nových informací, kurz rozhodně splnil má očekávání :)
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: