3nupzadpz4v-img-8913.jpg

Ondřej Molina

Na Naučmese od 11. 1. 2019.

 Ondřej Molina
První impuls nastal na účňáku, když jsem se dostal na stáž do Itálie a poprvé viděl, že opravdové vaření je o znalosti surovin a kuchařské technice, jak suroviny nejlépe použít.

Brzy jsem pochopil, že jestli se chci něco naučit, musím do ciziny.
Hned po maturitě jsem se vydal do Anglie, která je mimořádně pyšná na svoje produkty, to byla dobrá škola do začátku. Následoval Nový Zéland, kde jsem se dostal do nejlepší restaurace pro rok 2012, po té jsem se vrátil do Prahy, kde jsem byl součástí skvělého týmu poskládaného z kuchařů se zkušenostmi z michelinských restaurací. Po roce jsem se vydal do Berlína do *michelinské restaurace šéfkuchaře roku 2014. To byl jen krok do londýnského podniku oceněného dvěma hvězdami. 
Po návratu domů jsem otevřel svůj podnik Černá Růže v centru Mladé Boleslavi, rok na to jsem spustil letní projekt na Máchově Jezeře - Fresh & Funky bistro. Rok 2018 jsem strávil v Kodani, což je přední gastronomická destinace, v jedné z nejlepších místních restaurací s oceněním Michelin.
Svoji vášeň jsem také našel ve školení restaurací, kdy zúročuji svoje zkušenosti jak z pohledu šéfkuchaře ale i podnikatele. Stejně tak si užívám kuchařské kurzy, kdy předvádím, že s trochou znalostí a dovedností se dá udělat sexy večeře. Vidět mě také můžete na food festivalech a všech možných akcí spojených s jídlem i jako reprezentanta brandu BPR Gourmet. 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články a informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.