Živě o výživě – Zimní recepty pro posílení imunity a organismu

5822450-em6b4501.jpg

Kateřina Halamová

Výživou a vařením se zabývám již přes deset let a sama na sobě jsem pochopila, že když se hovoří o výživě, tak hovořit jen nestačí. Je třeba ochutnat, ovonět, vše si osahat, vidět a poznat jednotlivé suroviny ... a Více o lektorovi »

20151112-000622-08155096.jpg

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

Zimní plískanice a mráz nás nutí zabalit se do kabátů, schovat pod čepice a omotat šálou. Stejně tak, jak změníme se zimou šatník bychom měli měnit i stravování. V zimě je hold dobré se zahřívat, ledviny nám určitě poděkují. Budeme se potom cítit plni sil, odpočatí, připravení na jaře vyrazit naplno do dalšího ročního cyklu.

Na tomto kurzu se naučíte:

  • Jak sestavit vhodný zimní jídelníček
  • Jak vařit vynikající a posilující zimní pokrmy 
  • Jak chutně a léčebně upravovat mořské řasy
  • Esenci alchymistických vývarů (s použitím léčivých hub, mořských řas a koření můžete vykouzlit opravdový lék)
  • Vhodné zimní svačiny do školy, do práce i na lyže
  • Seznámíte se s řadou potravin a surovin, které je vhodné v zimě používat (ochucovadla, mořské řasy, superpotraviny, koření, méně známé obiloviny a luštěniny)
  • Jak co dělat v zimě, proč více odpočívat – teorie podle pěti elementů a Tradiční čínské medicíny

Základem vyváženého jídelníčku je vysoké zastoupení přirozených surovin. V průběhu kurzu se naučíte tradiční osvědčené postupy zpracování těchto surovin a vhodné postupy tepelné úpravy jídel, které přispívají ke zvýšení kondice a celkové harmonizaci organismu.

Seznámíte se s řadou nových surovin, které zpestřují zdravý jídelníček vhodný nejenom pro vegetariány a vegany. 

Na kurzu budeme hovořit o stravování dle pěti elementů vycházející z Tradiční čínské medicíny a stravování dle ročních období.

Co si odnesete:

  • vytištěné recepty s návodem a vypsanými surovinami
  • dobroty – co nesníme na kurzu, si rozeberete domů

Co s sebou:

  • klidně přijďte hladoví, protože bude hodně co ochutnávat
  • vemte si s sebou nějaké nádobky na jídlo, odnesete si v nich domů, co na kurzu nesníme :)

Kurz trvá 4 hodiny. V ceně kurzu je zahrnuto vedení lektora, občerstvení z toho, co si na kurzu uvaříme / upečeme / vykouzlíme – vše z kvalitních čerstvých surovin.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.