Sladké kváskování

2706060-tereza.jpg

Tereza Mašková

Ahoj, jmenuju se Tereza a pocházím z malého městečka na Valašsku. Od mala mne nepřestává udivovat fascinují svět přírody, ve kterém žijeme a jehož součástí bychom měli být. Momentálně jsem maminka tří dětí studující Více o lektorovi »

20131127-195654-titulni-sladke.jpg

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme použití kvásku pro přípravu sladkého kynutého pečiva, kynutých ovocných knedlíků a lívanců.
Práce s kváskovým těstem se od práce s těstem drožďovým liší, nebojte se tedy přijít i v případě, že s klasickým pečením nemáte zkušenosti. Vše si vysvětlíme od základu a také si vše budete moci hned sami vyzkoušet.

Také si řekneme, jak snadno přeměnit recept, který používá ke kynutí těsta droždí, na kváskový recept bez droždí. Naučíte se tak péct zdravější a mnohdy i chutnější variantu vámi oblíbených buchet, koláčů a dalších dobrot.

Nakonec vše společně ochutnáme.

Co si přinést s sebou?

  • utěrku či krabičku na dobroty, pokud teda nějaké zbydou:-)
  • uzvíratelnou skleničku (např. od přesnídávky), chcete-li kvásek
  • dobrou náladu a chuť učit se novým věcem

Co si z kurzu odnesete?

  • umění přípravy sladkého kváskového pečiva, ovocných knedlíků a lívanců
  • znalost, jak upravit recept na vaše oblíbené koláče z drožďového na kváskový
  • kvásek, chcete-li
  • kousek domácího kváskového koláče, nesníme-li ho:-)

Doprovodné fotky

  • 20131127-195654-sladke1.JPG
  • 20131127-195654-sladke.JPG
  • 20131127-195654-sladke2.JPG

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.