Čokoládová magie

20140925-033056-lll.jpg

Evžen Afanasenko

Evžen Afanasenko – hlavní cukrář a spoluvlastník kavárny a čokoládovny Čo-Xo v Praze-Holešovicích. Dřívější velký fanoušek čokolády a čokoládových bonbonů, profesionálně se výrobou čokoládových pamlsků zabývá 3 roky. Více o lektorovi »

20150626-100924-cokoladova-magie-event-nahradni.jpg

Kurz bohužel není aktivní

Nech nám svůj e-mail, dáme ti vedět, až bude kurz aktivní Sledováním kurzu dáš lektorovi podnět, aby kurz obnovil! ;)

anebo: krok za krokem vlastnoručně vyrábíme chutné a kvalitní čokoládové bonbony

Mnozí znají pohádku-jinotaj, která vypráví o mudrcovi, k němuž přišel bohatý člověk s dotazem, jak si prodloužit život. Mudrc se ho zeptal, zdali má rád čokoládu. Boháč odpověděl kladně. "Vzdej se ji" – poradil stařec. "A budu dlouho žít?" – "Ne, ale život bez čokolády se ti bude zdát neskutečně dlouhým", zněla odpověď.

Každý milovník čokolády si bez mučení přizná pravdivost tohoto tvrzení. Život bez čokolády by byl nudným a rutinním. Pohádka poukazuje na unikátní schopnost všemi milované pochoutky odhalovat radost ze života, a darovat obdivuhodnou jemnost chutě. Mluvíme o ručně vyráběné čokoládě, čokoládě, vyráběné s láskou.

Co může být lahodnější a voňavější než čokoládový bonbon? Správně – je to čokoládový bonbon, vyrobený vlastnoručně. Vyrobený s nadšením a dle unikátního receptu. Výrobu čokoládových bonbonů ale i veškeré ručně vyráběné čokolády je možno směle nazvat uměním. Není to jen čokoláda, ani jen bonbon, není to jen chuť… Nevěříte?

Bude stačit několik prvních vteřin, abyste pochopili celou škálu a hloubku chuťových náplní těchto bonbonů. Klasická čokoláda, doplněná nejlahodnější oříškovou nótou, která vám pomůže v plné míře ocenit symfonii tvoření čokolády.

Každý master-class je jedinečný a záleží na tom, co konkrétně vás bude zajímat. Připravte své dotazy. Při společném posezení u čokoládové fontány chocolatiér Evžen je s radostí zodpoví.

V průběhu master classu se obeznámíte se základními pravidly výroby čokoládových pamlsků, surovinami a nya místě je uplatníte v praxi.

Pod dohledem zkušeného mistra postupně projdete všemi etapami výroby čokolády a čokoládových bonbonů. Každý účastník se naučí a použije dvě základní techniky výroby bonbonů a zpracuje tabulku čokolády. Všechno pak vlastnoručně nazdobí.

Výsledkem master-classu jsou šťastné tváře všech účastníků, nezapomenutelné zkušenosti a bonbony, které jste vlastnoručně vyrobili a ozdobili dle vlastní fantazie. Bonbony a tabulku čokolády si sami krásně zabalíte, abyste si je vychutnali při odpolední kávě se svými blízkými anebo někomu věnovali úchvatný dárek.

V rámci master-classu se dozvíte:

  • jaké ingredienty patří do náplní bonbonů
  • jak vybírat ingredienty pro náplně
  • jak správně připravit čokoládu před jejím tepelným zpracováním
  • o nádobí a pomůckách pro výrobu čokolády
  • o přípravě náplní
  • o vlastní výrobě bonbonů a čokoládových tabulek
  • o technikách zdobeni

a vlastnoručně vyrobíte, ozdobíte a zabalíte bonbony a tabulku čokolády. Odejdete odborně vybavení znalostmi k tomu, abyste to vše zopakovali doma a ohromili své blízké.

Vaší odměnou bude:

  • nové atraktivní hobby
  • příslušnost ke komunitě lidí, kterou spojuje stejná vášeň
  • schopnost držet pod kontrolou produkty, které konzumujete vy a vaše blízké
  • obdiv ze strany okolí
  • podpora ze strany stejně smýšlejících a možnost dalšího rozvoje
  • zařazení do uzavřené skupiny, která bude dostávat informace o novinkách, nových receptech a postupech a vyměňovat zkušenosti

V ceně kurzu jsou veškeré ochutnávky a konzumace u čokoládové fontány v hodnotě 550,- Kč.

V průběhu master-classu pracujeme s:

  • dvěma druhy belgické čokolády – tmavá a bílá,
  • doplňkovými surovinami pro výrobu pralinek – oříšky, sušené a kandované ovoce, koření, sušeně květý, čaj a dalšími
  • firemní náplňí do pralinek dle utajené receptury chocolatiéra Evžena, hlavního cukráře a spoluvlastníka kavárny a čokoládovny Čo-Xo v Praze-Holešovicích
  • profesionálními formami a tvořítky pro výrobu pralinek různých tvarů
  • profesionálními pomůckami - teploměr, míchátka, špachtličky a stěrky pro práci s čokoládou
  • dárková krabička pro každého účastníka master-classu
  • rukavice a zástěra pro každého účastníka master-classu
  • pracovní sešit pro každého účastníka master-classu.

O všechny náležitosti se staráme my.

Master-class končíme společnou diskuzi.

Skvělá nálada po celou dobu master-classu ZCELA ZDARMA! :)

Master-class probíhá za přítomnosti tlumočníka.

Máte rádi čokoládu? Čokoládové zákusky? Čokoládový humor? Čokoládová zvířata?

To všechno + recepty, tipy a triky na https://www.facebook.com/CokoladovyZivot.

Doprovodné fotky

  • 20140925-033056-SUROVINY.jpg
  • 20140925-033056-4568.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články a informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.