Čokoládová magie
Evžen Afanasenko
Evžen Afanasenko – hlavní cukrář a spoluvlastník kavárny a čokoládovny Čo-Xo v Praze-Holešovicích. Dřívější velký fanoušek čokolády a čokoládových bonbonů, Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
anebo: krok za krokem vlastnoručně vyrábíme chutné a kvalitní čokoládové bonbony
Mnozí znají pohádku-jinotaj, která vypráví o mudrcovi, k němuž přišel bohatý člověk s dotazem, jak si prodloužit život. Mudrc se ho zeptal, zdali má rád čokoládu. Boháč odpověděl kladně. "Vzdej se ji" – poradil stařec. "A budu dlouho žít?" – "Ne, ale život bez čokolády se ti bude zdát neskutečně dlouhým", zněla odpověď.
Každý milovník čokolády si bez mučení přizná pravdivost tohoto tvrzení. Život bez čokolády by byl nudným a rutinním. Pohádka poukazuje na unikátní schopnost všemi milované pochoutky odhalovat radost ze života, a darovat obdivuhodnou jemnost chutě. Mluvíme o ručně vyráběné čokoládě, čokoládě, vyráběné s láskou.
Co může být lahodnější a voňavější než čokoládový bonbon? Správně – je to čokoládový bonbon, vyrobený vlastnoručně. Vyrobený s nadšením a dle unikátního receptu. Výrobu čokoládových bonbonů ale i veškeré ručně vyráběné čokolády je možno směle nazvat uměním. Není to jen čokoláda, ani jen bonbon, není to jen chuť… Nevěříte?
Bude stačit několik prvních vteřin, abyste pochopili celou škálu a hloubku chuťových náplní těchto bonbonů. Klasická čokoláda, doplněná nejlahodnější oříškovou nótou, která vám pomůže v plné míře ocenit symfonii tvoření čokolády.
Každý master-class je jedinečný a záleží na tom, co konkrétně vás bude zajímat. Připravte své dotazy. Při společném posezení u čokoládové fontány chocolatiér Evžen je s radostí zodpoví.
V průběhu master classu se obeznámíte se základními pravidly výroby čokoládových pamlsků, surovinami a nya místě je uplatníte v praxi.
Pod dohledem zkušeného mistra postupně projdete všemi etapami výroby čokolády a čokoládových bonbonů. Každý účastník se naučí a použije dvě základní techniky výroby bonbonů a zpracuje tabulku čokolády. Všechno pak vlastnoručně nazdobí.
Výsledkem master-classu jsou šťastné tváře všech účastníků, nezapomenutelné zkušenosti a bonbony, které jste vlastnoručně vyrobili a ozdobili dle vlastní fantazie. Bonbony a tabulku čokolády si sami krásně zabalíte, abyste si je vychutnali při odpolední kávě se svými blízkými anebo někomu věnovali úchvatný dárek.
V rámci master-classu se dozvíte:
- jaké ingredienty patří do náplní bonbonů
- jak vybírat ingredienty pro náplně
- jak správně připravit čokoládu před jejím tepelným zpracováním
- o nádobí a pomůckách pro výrobu čokolády
- o přípravě náplní
- o vlastní výrobě bonbonů a čokoládových tabulek
- o technikách zdobeni
a vlastnoručně vyrobíte, ozdobíte a zabalíte bonbony a tabulku čokolády. Odejdete odborně vybavení znalostmi k tomu, abyste to vše zopakovali doma a ohromili své blízké.
Vaší odměnou bude:
- nové atraktivní hobby
- příslušnost ke komunitě lidí, kterou spojuje stejná vášeň
- schopnost držet pod kontrolou produkty, které konzumujete vy a vaše blízké
- obdiv ze strany okolí
- podpora ze strany stejně smýšlejících a možnost dalšího rozvoje
- zařazení do uzavřené skupiny, která bude dostávat informace o novinkách, nových receptech a postupech a vyměňovat zkušenosti
V ceně kurzu jsou veškeré ochutnávky a konzumace u čokoládové fontány v hodnotě 550,- Kč.
V průběhu master-classu pracujeme s:
- dvěma druhy belgické čokolády – tmavá a bílá,
- doplňkovými surovinami pro výrobu pralinek – oříšky, sušené a kandované ovoce, koření, sušeně květý, čaj a dalšími
- firemní náplňí do pralinek dle utajené receptury chocolatiéra Evžena, hlavního cukráře a spoluvlastníka kavárny a čokoládovny Čo-Xo v Praze-Holešovicích
- profesionálními formami a tvořítky pro výrobu pralinek různých tvarů
- profesionálními pomůckami - teploměr, míchátka, špachtličky a stěrky pro práci s čokoládou
- dárková krabička pro každého účastníka master-classu
- rukavice a zástěra pro každého účastníka master-classu
- pracovní sešit pro každého účastníka master-classu.
O všechny náležitosti se staráme my.
Master-class končíme společnou diskuzi.
Skvělá nálada po celou dobu master-classu ZCELA ZDARMA! :)
Master-class probíhá za přítomnosti tlumočníka.
Máte rádi čokoládu? Čokoládové zákusky? Čokoládový humor? Čokoládová zvířata?
To všechno + recepty, tipy a triky na https://www.facebook.com/CokoladovyZivot.
Další zajímavé kurzy
Škola designu Canva: Základy
Brno ,
Čchi kungem za vnitřním klidem - individuální kurz přes skype
Webinář - online ,
Děti a peníze - Jak vést děti k finanční zodpovědnosti?
Partnerská masáž
Citlivý řez ovocných stromů, pouze teorie
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Brno ,
Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Ostrava ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Budování značek: prakticky & účelně
Brno ,
Najděte svůj osobitý styl (a už ho neztraťte)
Praha ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobry den,rada bych absolvovala kvalitni kurz vyroby cokolady a pralinek.je to mozne pod vasim vedenim? Dekuji za odpoved, s pozdravem t.mottlova
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Tatana Mottlova Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětděkujeme za Váš zájem.
Bohužel v současné době je tento kurz neuvádíme. Hlídejte web Načmese.cz. Jestli kurz zaktivujeme, objeví se tam.
Zdravíme a přejeme hezký den
Tým Čokoládové magie