Divoká zelenina

3129990-20161203-172550.jpg

Lenka Hlaváčová

Baví mě učit. Kurzy uzdravujícího vaření, feng-shui kuchyně a divoké zeleniny dělám přes 10 let. A to co učím, sama žiji. Na svém pozemku se věnuji pěstování Více o lektorovi »

3364510-divoka-zel.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Poznej sílu divokých rostlin

Každá rostlinka, proto, aby vůbec vyrostla, se musí prosadit ve velké konkurenci dalších - od semínka až po plod. V nešlechtěné zelenině je tak mnohonásobně více minerálů, síly a vitality než v té běžné.

Rady & tipy

  • co je jedlé a co jedovaté
  • co vařit/napařovat a co jíst syrové
  • Principy sběru planých rostlin

Recepty z divoké zeleniny

  • luční salát
  • kopřivový špenát
  • fritované květy pampelišek v těstíčku
  • čaje z pražených jasanových větviček nebo smrkového jehličí

Metody úpravy

  • smažení na oleji a na vodě
  • blanšírování a napařování
  • dušení, fritování a pražení

Víte, že dnešní bylinářství využívá většinou jen sušené natě? A přitom největší síla rostliny je v kořenu... Babky kořenářky to dobře věděly. Člověk, který jí spoustu masa zpevňující a posilňující účinek kořenů možná neocení. Ale co třeba takový vegetarián, nebo přímo vegan! Právě pro ně je chuť, kvalita a efekt planých kořenů až ohromující svým posilujícím účinkem.

Kde bude kurz probíhat?

Kurz probíhá na místě s kuchyňským zázemím, zároveň však na místě, kde se dají rostliny sebrat ve volné přírodě. To znamená mimo město. Většinou volíme kompromis - do 40 minut od Brna či Prahy. Kurz je však možný také na pozemku Lenky, 10km od Humpolce a 13km od Pelhřimova.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.