Bezlepkový kváskový chléb

5182510-fullsizerender.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Kompletní příprava bezlepkového kváskového chleba.

Proč péct bezlepkový chléb ? Třeba máte v rodině někoho, kdo lepek nesmí, nebo jste se sami rozhodli pro život bez lepku a nebo nebo vás prostě baví zkoušet nové postupy a recepty.

Co všechno si každý účastník odnese z kurzu domů:

  • Vlastnoručně vyrobený bochník bezlepkového kváskového chleba
  • Mateřský kvásek bez lepku
  • Příjemný zážitek
  • Možnost zakoupit originální pedigovou ošatku pro další pečení
  • Vědomosti ke správné výrobě domácího chleba

Jak bude kurz probíhat ?

Hned na začátku si zaděláme těsto z připraveného kvásku, všechny suroviny a vybavení bude připraveno. Každý krok si popíšeme, prakticky předvedeme a sami si pak z připravených surovin vyrobíte těsto.

Pak necháme bochníky odpočívat a kynout v ošatkách. Čas potřebný k nakynutí využijeme k přednášce o kvásku. Řekneme si jak kvásek založit, omlazovat a uchovávat. Každý si pak založí svůj mateřský kvásek, který si vezme domů. Abychom neumřeli hlady, připravíme si občerstvení.

Bude následovat diskuze, kde se budete moct zeptat na vše, co Vás o kváskovém chlebu bez lepku zajímá.

Co si vzít sebou?

Určitě vemte dobrou náladu, tužku a sešit na poznámky, zástěru (pokud uznáte za vhodné)

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.