Naučmese TravelFest

Můj první kváskový chleba

Tereza Mašková

Tereza Mašková

Ahoj, jmenuju se Tereza a pocházím z malého městečka na Valašsku. Od mala mne nepřestává udivovat fascinují svět přírody, ve kterém žijeme a jehož součástí bychom měli být. Momentálně jsem maminka... Více o lektorovi »

Tereza Mašková

Tereza Mašková

Ahoj, jmenuju se Tereza a pocházím z malého městečka na Valašsku. Od mala mne nepřestává udivovat fascinují svět přírody, ve kterém žijeme a jehož součástí bychom měli být. Momentálně jsem maminka... Více o lektorovi »

Tereza Mašková

Tereza Mašková

Ahoj, jmenuju se Tereza a pocházím z malého městečka na Valašsku. Od mala mne nepřestává udivovat fascinují svět přírody, ve kterém žijeme a jehož součástí bychom měli být. Momentálně jsem maminka... Více o lektorovi »

Můj první kváskový chleba
Křejpského 35, Praha (mapa)

už jen jeden účastník a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 4 místa

Přihlášení účastníci

Křejpského 35, Praha (mapa)

Kurz je individuální

Nevyhovuje ti termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti vědět, jakmile lektor vypíše nový termín.

Kurz již navštívilo 208 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

Individuální kurz pečení kváskového chleba vhodný pro skupinku 1-6 účastníků v termínu, na kterém se domluvíme. Kurz může proběhnout na adrese Křejpského 35 nebo u vás doma. V případě dotazů mne neváhejte kontaktovat :)

V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme všechny kroky, které vedou k úspěšnému upečení chutného domácího kváskového chleba.
Povíme si, jak žitný kvásek pěstovat, připravit k pečení i jak ho uchovávat.
Ukážeme si, jak zadělat chlebové těsto, sami si ho budete moci "osahat" a dostat tak do rukou jeho správnou konzistenci. Podíváte se, jak z hotového těsta vytvarovat chlebový bochník i co všechno je ještě potřeba udělat před jeho vložením do rozpálené trouby.

Nakonec společně domácí kváskový chleba ochutnáme.

Co si přinést s sebou?

  • uzavíratelnou skleničku (např. od přesnídávky) na kvásek (nemáte-li už vlastní) 
  • plátěnou utěrku na zabalení čerstvě upečeného chlebíku
  • dobrou náladu

Co si z kurzu odnesete?

  • znalost, jak pečovat o žitný kvásek
  • postup, jak upéct domácí kváskový chleba
  • žitný kvásek (budete-li chtít)
  • kus výborného ještě teplého kváskového chlebíku
  • na kurzu je možnost zakoupení ošatky na kynutí chleba

Doprovodné fotky

20130719-144001-chleba01 20130719-144002-chleba02 20131008-221456-kurz 6177280-img_9380

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články a informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.